Football Talk

Αντβέρπ - ΑΕΚ 1-0: «Τσάμπα» ήττα και... όλα για όλα στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

Αντβέρπ - ΑΕΚ 1-0: «Τσάμπα» ήττα και... όλα για όλα στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)
Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, αλλά ίσως στη μοναδική αξιόλογη της Αντβέρπ, δέχθηκε το γκολ, που έκρινε το πρώτο μεταξύ τους ματς! Ήττα με σκορ 1-0 (22/08) στο Βέλγιο και πλέον, η «Ένωση» καλείται να παίξει τα... ρέστα της, στη ρεβάνς της OPAP Arena.
«Πάλεψε» για μία ακόμα ανατροπή, αλλά αυτήν τη φορά δεν ήρθε! Η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Αντβέρπ (22/08, 1-0) στο Βέλγιο, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα Play Off του Champions League, με τον Γιάνσεν να μετουσιώνει σε γκολ στο 16', τη μία από τις δύο καλές στιγμές των γηπεδούχων.

Τραυματίας αποχώρησε ο Λιβάι Γκαρσία στο 36', με τον Έκι Πόνσε να κάνει «πρεμιέρα» σε αυτήν τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Βέλγοι, μετά την αποβολή του Μπατάιγ στο 51'.

Όλα για όλα για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας (30/08, 22:00), όπου θα δώσει ό,τι έχει, για να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ είχε τα «ηνία» της αναμέτρησης, από το πρώτο λεπτό. Μάλιστα, στο 11' «άγγιξε» το γκολ, με τον Λιβάι Γκαρσία.

Η κεφαλιά του, όμως, μετά την εξαιρετική σέντρα του Άμραμπατ, δεν ήταν καλή και ο Μπιτέ «μπλόκαρε».

 
Κόντρα στη ροή του ματς, στην πρώτη και μοναδική καλή της στιγμή στο πρώτο μέρος, η Αντβέρπ βρήκε δίχτυα.

Στο 16', οι Βέλγοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Φερμίρεν την «έσπασε» στον Γιάνσεν στην κατάλληλη χρονική στιγμή και αυτός, με ωραίο πλασέ, έκανε το 1-0.

 
Παρά τη «ψυχρολουσία» τους εις βάρους του σκορ, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να κυριαρχεί.

Είχε μία καλή στιγμή στο 23', με τους Άμραμπατ και Γκαρσία να συνεργάζονται ακριβώς όπως στο 11ο λεπτό. Η κεφαλιά του δεύτερου, όμως, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπιτέ.

Η μεγαλύτερη της ευκαιρία, όμως, ήρθε στο 29', με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Ο Σιμάνσκι έκανε το γέμισμα στον κενό χώρο, ο Λιβάι Γκαρσία χρησιμοποίησε σωστά το κορμί του, απελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα, «πάτησε» περιοχή, σούταρε, αλλά ο Αλντερβάιρελντ έκανε το τάκλιν και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

 
Επτά λεπτά αργότερα (36'), η μόνιμη «πηγή» κινδύνων για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Μετά από ωραία ατομική ενέργεια, ο Λιβάι Γκαρσία ένιωσε ενοχλήσεις και ο Έκι Πόνσε τον αντικατέστησε, κάνοντας «πρεμιέρα» σε αυτήν τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ.

 
Δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η «Ένωση» απείλησε ξανά.

Ο Σιντιμπέ βρήκε με ωραία πάσα τον Τσούμπερ, αυτός «γύρισε» την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, ο Πινέδα έγινε αποδέκτης της, σούταρε, αλλά είδε την προσπάθειά του να κοντράρει στα σώματα.

Το κέρδος ήταν ένα κόρνερ, που δεν απέφερε κάτι και το 1-0 υπέρ των Βέλγων, παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

 
Η ΑΕΚ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και με έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Απείλησε ξανά στο 48', με τους Γκατσίνοβιτς και Πόνσε να «κρύβουν» την μπάλα, ο τελευταίος να βρίσκει τον Χατζισαφί, που σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Μπιτέ απέκρουσε.

 
Στο 51ο λεπτό, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Γκατσίνοβιτς επιχείρησε να φύγει στην κόντρα, ο Μπατάιγ του έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

 
Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο Μαρκ φαν Μπόμελ πέρασε και τρίτο κεντρικό αμυντικό στο ματς και οι ελεύθεροι χώροι, περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Η πρώτη σημαντική απειλή της ΑΕΚ ήρθε στο 78ο λεπτό, με τον Πέτρο Μάνταλο. Έκανε μία ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Μπιτέ απομάκρυνε σε κόρνερ.

 
Στην πρώτη φορά που οι Βέλγοι... ξεμύτισαν από την περιοχή τους μετά την αποβολή, ο Κουλιμπαλί λίγο έλειψε να κάνει τη «ζημιά». Η γραμμή της άμυνας της ΑΕΚ έμεινε πολύ ψηλά, ο Αθανασιάδης δεν υπολόγισε καλά τη φάση, αλλά για καλή τους τύχη, ο προωθημένος σέντερ μπακ της Αντβέρπ, αστόχησε.

Ο χρόνος δεν κυλούσε υπέρ της «Ένωσης», αλλά και πάλι, είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να βρει το γκολ.

Όμως δεν τα κατάφερε, ούτε στο 88' με την κεφαλιά του Πόνσε και την απόκρουση του Μπιτέ με τα ακροδάχτυλα, ούτε στο 90+5' με την προβολή του Μουκουντί, μετά από γέμισμα του Άμραμπατ.

Το 1-0 υπέρ των Βέλγων παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα και η υπόθεση «όμιλοι του Champions League», θα κριθεί στην OPAP Arena (30/08, 22:00).

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αντβέρπ (Μαρκ φαν Μπόμελ): Μπιτέ, Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Κεϊτά, Έκελκανμπ (56' Φαν ντεν Μπος), Φερμίρεν, Οντρέικα (56' Βίνες), Μπαλικουϊσά, Γιάνσεν (70' Μούγια).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67' Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46' Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67' Μάνταλος), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67' Αραούχο), Γκαρσία (36' Πόνσε).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0