Football Talk

ΑΕΚ: Βίντα και Σιντιμπέ έχουν περισσότερες συμμετοχές στα… αστέρια απ’ όλη την Αντβέρπ (video)

ΑΕΚ: Βίντα και Σιντιμπέ έχουν περισσότερες συμμετοχές στα… αστέρια απ’ όλη την Αντβέρπ (video)

Η εμπειρία παίζει καθοριστικό ρόλο και σε αυτή που διαθέτουν οι Ντομαγκόι Βίντα και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, μπορεί να βασιστεί ο Ματίας Αλμέιδα, αφού αμφότεροι έχουν συνολικά περισσότερες εμφανίσεις σε παιχνίδια Champions League απ’ ό,τι… ολόκληρη η ομάδα της Αντβέρπ.

Ο Ντομαγκόι Βίντα «ξέρανε» τους Κροάτες στο ματς της OPAP Arena απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η εμπειρία του αποδείχθηκε άκρως καθοριστική. Ενώ η μπάλα «έκαιγε» και ο Λιβάι Γκαρσία νικήθηκε από τα «11» βήματα από τον Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο πρώην αμυντικός της Μπεσίκτας παρέμεινε ψύχραιμος και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στην επαναφορά.

Είναι ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπως και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, και σε αυτούς τους δύο μπορεί να βασίζεται ο Ματίας Αλμέιδα και για αυτό τους έχει αμφότερους στην ενδεκάδα. Έχουν καταγράψει περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες Champions League (είτε προκριματικά, είτε όχι) από… ολόκληρη την Αντβέρπ, την οποία αντιμετωπίζει για μία θέση στα… αστέρια (22/08, 22:00).

vida_3.jpg

Ο Βίντα έχει 43 εμφανίσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ενώ ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 27. Την ίδια στιγμή, στο «στρατόπεδο» των Βέλγων μονάχα ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ έχει διψήφιο νούμερο (45). Η ποιότητα του πρώην κεντρικού αμυντικού της Τότεναμ είναι αναμφίβολα μεγάλη, όμως από εκεί και έπειτα οι συμπαίκτες του δεν έχουν παραστάσεις στην κορυφαία σκηνή.

Ο Βίνσεντ Γιάνσεν, που επίσης αγωνιζόταν στους «πετεινούς» έχει μόλις πέντε, ο Γιούργκεν Εκέλενκαμπ έξι με τον Άγιαξ, ενώ… κανένας άλλος παίκτης από το σύνολο του Μαρκ Φαν Μπόμπελ δεν έχει παίξει στο Champions League, αφού η Αντβέρπ βρέθηκε απευθείας στα play off της διοργάνωσης, ως πρωταθλήτρια της χώρας της.

toby.jpg

Παράλληλα, στην ενδεκάδα της ΑΕΚ συμπεριλαμβάνονται πολλοί παίκτες με αρκετές συμμετοχές και αυτό είναι – σαφώς – κάτι στο οποίο μπορεί να βασίζεται και ο Ματίας Αλμέιδα, στην προσπάθεια της «Ένωσης» να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης.

Αναλυτικά οι συμμετοχές στο Champions League:

Τόμπι Αλντερβάιρελντ (Αντβέρπ, 45)

Γιούργκεν Εκέλενκαμπ (Αντβέρπ, 6)

Βίνσεντ Γιάνσεν (Αντβέρπ, 5)

Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ, 43)

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (ΑΕΚ, 27)

Νορντίν Άμραμπατ (ΑΕΚ, 20)

Στίβεν Τσούμπερ (ΑΕΚ, 11)

Γιώργος Αθανασιάδης (ΑΕΚ, 8)

Ερσάν Χατζισαφί (ΑΕΚ, 2)

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0