Football Talk

Από τον Σέρινχαμ στον Καϊσέδο: Τα 5+1 απογοητευτικά ντεμπούτα παικτών, που εξελίχθηκαν σε είδωλα της Premier League (video)

Από τον Σέρινχαμ στον Καϊσέδο: Τα 5+1 απογοητευτικά ντεμπούτα παικτών, που εξελίχθηκαν σε είδωλα της Premier League (video)
Το ντεμπούτο του πολλά υποσχόμενου Καϊσέδο στην Τσέλσι ήταν μεν απογοητευτικό, δεν είναι όμως ενδεικτικό της πορείας που θα έχει με τους «μπλε». Θρυλικοί παίκτες της PremierLeague  ξεκίνησαν με το… αριστερό στα πρώτα τους παιχνίδια, αλλά στην πορεία απέδειξαν πως είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα από τις πρεμιέρες. 
Σχετικά Άρθρα

Ο σοφός λαός λέει πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Πράγματι, ένα καλό ξεκίνημα σου δίνει ώθηση να τα πας καλά σε οτιδήποτε κάνεις, ωστόσο όπως όλοι οι κανόνες, έτσι και αυτός έχει εξαιρέσεις.

Ο Μόισες Καϊσέδο ήταν το πρόσωπο του φετινού καλοκαιριού. Υπήρξε το «μήλον της έριδος» μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ, με τους «μπλε» να καταφέρνουν τελικά να τον αποκτήσουν έναντι ποσού-ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Όταν κοστίζεις τόσα χρήματα, είναι αναμενόμενο οι απαιτήσεις να είναι υψηλές, ήδη από το ντεμπούτο σου.

Ο 21χρονος μέσος από το Εκουαδόρ δεν είχε μία καθόλου καλή πρώτη εμφάνιση με τους Λονδρέζους. Υπήρξε εξαιρετικά άστοχος κατά τη διάρκεια του ματς και εκτός αυτού, χάρισε πέναλτι στη Γουέστ Χαμ, λίγο αφότου είχαν συμπληρωθεί τα 90 λεπτά παιχνιδιού.

Μπορεί το ντεμπούτο του Καϊσέδο να ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους φιλάθλους των «μπλε», ωστόσο είναι εξαιρετικά νωρίς να κρίνουμε το πως αυτός θα εξελιχθεί, διότι πολλές φορές στην Premier League έχουμε δει παίκτες να δυσκολεύονται μεν στην αρχή, αλλά στην πορεία να εξελίσσονται σε βασικούς πυλώνες της ομάδας τους.


1) Τιάγκο Σίλβα – Τσέλσι

Ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ, τον Αύγουστο του 2020, άφησε την Παρί Σεν Ζερμέν και έγινε κάτοικος Λονδίνου. Όντας ήδη καταξιωμένος ως παίκτης τόσο με την Εθνική του ομάδα, όσο και σε επίπεδο συλλόγων, οι απαιτήσεις από τον ίδιο ήταν μεγάλες, αλλά στην πρώτη του εμφάνιση δεν εντυπωσίασε καθόλου.

Η Τσέλσι υποδέχθηκε την Γουέστ Μπρομ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο (3-3), ωστόσο το κακό ντεμπούτο του Σίλβα μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Ο Βραζιλιάνος όχι μόνο δεν μπορούσε να σταματήσει τους παίκτες των αντιπάλων, οι οποίοι σε ένα μισάωρο είχαν ήδη σκοράρει τρεις φορές, αλλά από δικό του λάθος ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των «baggies».

Η εμφάνισή του αυτή, έκανε τους φιλάθλους να αναρωτιούνται εάν τελικά θα του ταίριαζε ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League, η ιστορία όμως έδειξε πως ο αγώνας αυτός δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτικός με τον ίδιο να αποτελεί πλέον έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών στο πρωτάθλημα.  


2) Λοράν Κονσιελνί – Άρσεναλ

Ο 24χρονος τότε Γάλλος αμυντικός, πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» από τον Αρσέν Βενγκέρ και υπέγραψε με την ομάδα των «κανονιέρηδων» έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ, το 2010.

Κατά τα πρώτα χρόνια της πορείας του στη νέα του ομάδα, το τραγικό ξεκίνημά του σε ένα ματς κόντρα στη Λίβερπουλ, τον… συνόδευε συνεχώς.

Ο Κονσιελνί πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 15 Αυγούστου του 2010 στο «Άνφιλντ». Λίγα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε με ισοπαλία 1-1, με τον ίδιο να δηλώνει αρκετά χρόνια μετά πως σε γενικές γραμμές πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση, η κόκκινη κάρτα, όμως, «σημάδεψε» την πρεμιέρα ενός παίκτη που αργότερα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «gunners».  


3) Τόμας Ρέπκα – Γουέστ Χαμ

Ο Τόμας Ρέπκα έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί για τη Φιορεντίνα, έφτασε στη Γουέστ Χαμ, με τη φήμη του «σκληρού παίκτη», κάτι το οποίο επιβεβαίωσε ήδη από τον πρώτο του αγώνα.

Ο Τσέχος αμυντικός συστήθηκε στο κοινό των «σφυριών» σε ένα ματς απέναντι στη Μίντλεσμπρο και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά παιχνιδιού, δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ιδανικό ντεμπούτο…

Τα θέματα διαχείρισης θυμού που είχε δεν λύθηκαν μετά από το συγκεκριμένο ματς, αντιθέτως κατά τη διάρκεια της μακράς θητείας του στους «hammers», δέχθηκε περισσότερες από δέκα κόκκινες κάρτες!

Ο ίδιος αποτέλεσε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Γουέστ Χαμ, παρά τον ατίθασο χαρακτήρα του.


4) Τέντι Σέρινχαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το καλοκαίρι του 1997, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφερε στο Μάντσετσερ τον 31χρονο τότε Τέντι Σέρινχαμ από την Τότεναμ, ως αντικαταστάτη του ανυπέρβλητου Ερίκ Καντονά.  

Η ηλικία του πορβλημάτιζε ήδη τον κόσμο των «κόκκινων διαβόλων», το ντεμπούτο του όμως ήταν ακόμα πιο απογοητευτικό. Η «παρθενική» του εμφάνιση με τη Γιουνάιτεντ πραγματοποιήθηκε σε μία αναμέτρηση κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Ο Τζάστιν Έντινμπρο των «σπερς» έκανε χέρι μέσα στην περιοχή παραχωρώντας πέναλτι υπέρ της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Ο Καντονά ήταν πάντα ο εκτελεστής, μετά την αποχώρησή του όμως ο κλήρος έπεσε στον νεοφερμένο Σέρινχαμ. Ο Άγγλος αστόχησε από την άσπρη βούλα και άκουσε αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι φαίνονταν σίγουροι πως η νέα μεταγραφή δεν θα έβγαινε.

Κόντρα στα προγνωστικά, ο άλλοτε στράικερ της Μάντσεστερ όχι μόνο οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου του 1999, αλλά αποτέλεσε και ένα σημείο αναφοράς για το σύλλογο, παρά το ότι έμεινε μόλις τέσσερα χρόνια.    

 


5) Γιαπ Σταμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  

Ο Γιαπ Σταμ υπήρξε για πολλούς ο καλύτερος αμυντικός που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο το ντεμπούτο του ήταν κάθε άλλο παρά ονειρικό.

Ο άλλοτε παίκτης της Αϊντχόφεν πήρε μεταγραφή για τους «κόκκινους διαβόλους» έναντι 10 εκατομμυρίων λιρών, με τον κόσμο να αδημονεί να δει τον γιγαντόσωμο Ολλανδό στο πρώτο του ματς κόντρα στην Άρσεναλ.

Ο Σταμ τα βρήκε… σκούρα και έμοιαζε αβοήθητος. Δεν είχε καθόλου ρυθμό. Οι αντίπαλοι παίκτες τον περνούσαν σαν σταματημένο και σκόραραν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα απογοητευτικό 0-3 για την ομάδα του Σερ Άλεξ, ο οποίος παρά την κακή πρώτη εμφάνιση του Ολλανδού αμυντικού, τον πίστεψε.

Φυσικά και στην πορεία δικαιώθηκε, με τον Σταμ να γίνεται ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών, και το «Ολντ Τράφορντ» τον λάτρεψε.


5) Ζοάο Φέλιξ – Τσέλσι

Ο 23χρονος Πορτογάλος πήγε στην Τσέλσι αρχές του 2023 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας πολλά υποσχόμενος νέος ποδοσφαιριστής, που είχε ξεχωρίσει και με την Εθνική του ομάδα, έκανε ένα αρκετά αμφιλεγόμενο ντεμπούτο με τη φανέλα των «μπλε».

Η ομάδα του Πότερ υποδέχθηκε τη Φούλαμ και ηττήθηκε από τους φιλοξενούμενους με 1-2, ωστόσο το σκορ δεν ήταν αυτό που προβλημάτισε τον κόσμο τόσο όσο η εμφάνιση του νέου τους μεταγραφικού αποκτήματος, Ζοάο Φέλιξ.

Ο νεαρός επιθετικός στο 58ο λεπτό, είδε απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κένι Τετέ και αποβλήθηκε.

Ο ίδιος ο προπονητής των Λονδρέζων αμφισβήτησε τη απόφαση του διαιτητή και υποστήριξε πως σε γενικές γραμμές, η πρώτη εμφάνιση του 23χρονου φορ είχε ποιότητα.

Ο Φέλιξ δεν έμεινε αρκετά στην Τσέλσι και την Premier League πραγματοποιώντας μόλις 20 εμφανίσεις με τέσσερα γκολ. Ο νέος τεχνικός των «μπλε» δεν τον υπολόγιζε ενόψει της νέας σεζόν, ωστόσο ο Φέλιξ δεν παύει να είναι ένας από τους ικανότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, με τους διεκδικητές του να μην περιορίζονται μόνο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.  


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

   

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0