Football Talk

Πέρασαν 4011 μέρες για να… ανεμίσει ξανά «σεντόνι» για τον Παναθηναϊκό

Πέρασαν 4011 μέρες για να… ανεμίσει ξανά «σεντόνι» για τον Παναθηναϊκό

Πέρασαν 11 χρόνια από το τελευταίο σεντόνι του Παναθηναϊκού στο UEFA Champions League, όμως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς τα κατάφερε και το «τριφύλλι» θα ακούσει ξανά τον ύμνο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης… δια ζώσης!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Το σεντόνι… ξεσκονίστηκε και είναι έτοιμο να κυματίσει στο κέντρο του Δημοτικού γηπέδου της Μπράγκα για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ομάδα της Πορτογαλίας. Οι πράσινοι θέλουν να «σπάσουν» το απόλυτο που έχει η Μπράγκα κόντρα στις ελληνικές ομάδες, που μετράει μόνο νίκες και μια ισοπαλία, και να πάρουν την πρόκριση για τους ομίλους του UEFA Champions League.

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που το τριφύλλι βρέθηκε σε αγώνα Champions League με το «σεντόνι» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να κυματίζει στη σέντρα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και πρέπει να γυρίσουμε 11 χρόνια πίσω τα ημερολόγια μας. Τότε ο Παναθηναϊκός βρισκόταν και πάλι στην φάση των Play Off, με αντίπαλο της ισπανική Μάλαγα, του Μάνουελ Πελεγκρίνι.

Ο πρώτος αγώνας του ζευγαριού πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, στο γήπεδο: Λα Ροσαλέντα, με τους «πράσινους» να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 2-0. Σκόρερ για την Μάλαγα ήταν Ο Μάρτιν Ντεμιτσέλις που έκανε το 1-0 στο 17’ και ο Ελισέου το τελικό 2-0 στο 34’.

Η ρεβάνς επρόκειτο να έχει μεγάλο… ανήφορο για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης, έστηνε τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο, αν ήθελε να περάσει στους ομίλους του Champions League.
Φτάνοντας λοιπόν 4011 μέρες ακριβώς πίσω, εκεί που το Τριφύλλι είδε το τελευταίο σεντόνι της διοργάνωσης να κυματίζει στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου, ο κόσμος της ομάδας είχε πάρει τη θέση του στο γήπεδο του Αμαρουσίου και πάνω από 35.000 μοναδικά εισιτήρια κόπηκαν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

3584924_1.jpg

Η ομάδα του Φερέιρα, δεν είχε ανωτερότητα απέναντι σε αυτήν του Πλεγκρίνι και η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής. Στην αρχή της αναμέτρησης οι «πράσινοι» φοβούμενοι την ισπανική επίθεση, ήταν επιφυλακτική και έδωσαν βάσει στα ανασταλτικά καθήκοντα τους, πιο… φοβισμένα. Αυτό φυσικά δεν τους έδωσε το δικαίωμα να βρουν επιθετικές λύσεις και το θέμα πρόκρισης απομακρυνόταν ολοένα και περισσότερο μέσα στην αναμέτρηση.

Οι αλλαγές του προπονητή της ελληνικής ομάδας δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι, με τη Μάλαγα να έχει το πάνω χέρι της αναμέτρησης και ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κάπως έτσι το τελευταίο σεντόνι του Παναθηναϊκού, ολοκλήρωσε με όχι τον καλύτερο τρόπο της παρουσίες της ομάδας στο Champions League.

Σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι η παρουσία του Κάρλος Ζέκα στην αρχική ενδεκάδα του Φερέιρα, που όμως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης καθώς η εικόνα του δεν ήταν καλή. Αυτή είναι η μοναδική σύνδεση που μπορεί να γίνει με την τότε εποχή. Δεν είναι λίγο, καθώς μιλάμε για πολλά χρόνια διαφοράς.

Η συνθέσεις των ομάδων στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ:
Παναθηναϊκός (Ζελσουάδο Φερέιρα): Καρνέζης, Πίντο, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Κατσουράνης (70’ Μαρίνος), Ζέκα (46’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό, Φορναρόλι (73’ Τοτσέ).

Μάλαγα (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Ντεμιτσέλις, Ουελίνγκτον, Γκάμεθ, Μονρεάλ, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (91’ Πορτίγιο), Ελιζέου (87’ Ντούντα), Ίσκο, Φαμπρίς Ολινγκά (64’ Χουάνμι).

3584702.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0