Football Talk

Αυτά αλλάζει από τη… συνταγή της επιτυχίας ο Γιοβάνοβιτς στην Μπράγκα!

Αυτά αλλάζει από τη… συνταγή της επιτυχίας ο Γιοβάνοβιτς στην Μπράγκα!

Η ώρα του Champions Leagueχτυπάει και πάλι για τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει την Μπράγκα και οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για τη «συνταγή» της επιτυχίας κοντοζυγώνει.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο θρίαμβος της Μασσαλίας έφερε μεγάλη ευφορία στον Παναθηναϊκό και η πρόκριση του επί της Μαρσέιγ προσέθεσε στο σύλλογο μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Φέρνει δηλαδή έσοδα τα οποία, αν μη τι άλλο, τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν και αρχίζει να λειτουργεί ξανά όπως τα παλαιότερα ένδοξα «ευρωπαϊκά» χρόνια.

Τα πανηγύρια όμως για τους «πράσινους» δεν κράτησαν πολύ, καθώς οι υποχρεώσεις συνεχίζονται και οι μεγαλύτερες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας. Αρχής γενομένης από την Τετάρτη (23/8), ο Παναθηναϊκός θα έρθει αντιμέτωπος με την Μπράγκα, η οποία είναι πιο έτοιμη από τη Γαλλική ομάδα. Η Μαρσέιγ βρίσκεται σε ανοικοδόμηση, σε αντίθεση με τους Πορτογάλους που είναι πιο έτοιμη και ολοκληρωμένη ομάδα.

Η συνταγή της επιτυχίας στη Λεωφόρο και το Βελοντρόμ, έδωσαν αυτό που αναζητούσε το «τριφύλλι», όμως θα διατηρήσει ο Γιοβάνοβιτς την ίδια σύνθεση και στο παιχνίδι με την Μπράγκα; Ας αναλύσουμε τις επιλογές που έχει ο Σέρβος και τις σκέψεις που έχει στο μυαλό του εν όψει του πρώτου αγώνα των Play Off του Champions League.

Ας θεωρήσουμε πλέον δεδομένο, πως ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι, με τις επεμβάσεις του και το παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια να δίνει τεράστια δύναμη στον Παναθηναϊκό. Η αμυντική γραμμή ξεκινώντας από τα αριστερά της άμυνας, ο Χουάνκαρ είχε εξαιρετικές παρουσίες, το ίδιο και ο Μλαντένοβιτς. Ο Ισπανός όμως είναι αδύνατο να μετακινηθεί από την αριστερή πτέρυγα στο βασικό σχήμα. Το ίδιο ισχύει και για τα δεξιά, με τον Βαγιαννίδη να έχει κερδίσει με το σπαθί του τη φανέλα βασικού. Στο κέντρο της άμυνας Μάγκνουσον και Γεντβάι, δεν πρόκειται να μετακινηθούν από τη θέση τους, με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να μην είναι ακόμα σε θέση να μπει στο αρχικό σχήμα της ομάδας, καθώς η αποθεραπεία του μετά τον τραυματισμό μπορεί να ολοκληρώθηκε, όμως το επίπεδο ετοιμότητας του δεν του επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Στη μεσαία γραμμή ο στυλοβάτης της ομάδας είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ, που ταίρι του θα έχει τον Τόνι Βιλένα. Οι δυο τους στα τελευταία παιχνίδια λειτούργησαν καλά και ο κόουτς είναι ικανοποιημένος από την απόδοση τους. Πηγαίνοντας προς τα… της επίθεσης στο ρόλο του «10» ο Τζούριτσιτς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, όμως ο Μπερνάρντ έδωσε ώθηση μεγάλη ως αλλαγή και το ίδιο ενδέχεται να συμβεί πάλι. Στο κομμάτι των εξτρέμ, ο Μαντσίνι θα διατηρήσει τη θέση του, όμως ο Βέρμπιτς θα αντικατασταθεί από τον Παλάσιος εκτός απροόπτου. Η θέση η οποία είναι και αυτή αμφισβητούμενη, είναι αυτή του σέντερ φορ, με τον Ιωαννίδη να διεκδικεί μια θέση στην ενδεκάδα αντί του Σπόραρ. Παρόλα αυτά όλα είναι ανοιχτά.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει πως δεν… δυσκολεύεται να κάνει εκπλήξεις για το καλό της ομάδας, έχει μελετήσει την Μπράγκα και θα πράξει αναλόγως. Χρειάζεται μόνο υπομονή για να μάθουμε τις επιλογές τους Σέρβου μια ώρα πριν τη σέντρα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0