Football Talk

ΑΕΚ: Με πλάνο, ψυχολογία και ένα βασικό ζητούμενο κόντρα στην Αντβέρπ

ΑΕΚ: Με πλάνο, ψυχολογία και ένα βασικό ζητούμενο κόντρα στην Αντβέρπ
Η ΑΕΚ απόψε (22:00 CosmoteTV 2) καλείται να δείξει και μέσα στην Αμβέρσα ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα και στην Ευρώπη, παίρνοντας αποτέλεσμα που θα την βάλει στη θέση του οδηγού για την πρόκριση στους ομίλους του ChampionsLeague– Οι αλλαγές στο μυαλό του Αλμέιδα.
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Επόμενη πίστα για την ΑΕΚ η Αμβέρσα και η Αντβέρπ… Μετά τις δυο μεγάλες μάχες κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έφερε εις πέρας με τρόπο συγκλονιστικό, η ΑΕΚ ρίχνεται απόψε στη μάχη των πλέι οφ του ChampionsLeague, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο σπίτι της νταμπλούχου Βελγίου.

Συμπληρώνεται σήμερα μία εβδομάδα πολύ έντονη για την ΑΕΚ. Είναι το τρίτο ματς της Ένωσης μέσα σε επτά ημέρες και ματς υψηλών απαιτήσεων που διακυβεύονται πολλά…

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει ότι οι παίκτες του έκαναν μία συγκλονιστική κατάθεση ψυχής το Σάββατο και γύρισαν το ματς κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παίρνοντας την πρόκριση. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και έχοντας κάνει επί της ουσίας μία κανονική προπόνηση, η ΑΕΚ είναι στην Αμβέρσα με στόχο να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης για τους ομίλους του ChampionsLeague, που θα σφραγίσει την άλλη Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ πήγε στο Βέλγιο με αρκετούς παίκτες κουρασμένους σωματικά – μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται απόψε να δούμε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Δικεφάλου, σε σχέση με όσους ξεκίνησαν το Σάββατο. Οι σίγουροι που θα είναι στο αρχικό σχήμα είναι οι Στάνκοβιτς, Βίντα, Μουκουντί, ίσως και ο Τσούμπερ. Για το ποιοι άλλοι θα παίξουν και σε ποιες θέσεις είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ανάγνωση της τελικής ενδεκάδας, μιας και ο Αλμέιδα δεν έχει δοκιμάσει κάτι. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν πολλοί παίκτες (Γκατσίνοβιτς, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Ελίασον, Αραούχο, Γαλανόπουλος), ενώ υπάρχει και το σενάριο να δούμε τον Πινέδα στον άξονα. Σκέψεις είναι αυτές… Kατά τη διάρκεια του αγώνα επίσης φαντάζει πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του ο Πόνσε, ο οποίος μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα στη θέση του Φαν Βέερτ

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ είναι στο Βέλγιο διαβασμένη όσον αφορά την αποψινή της αντίπαλο. Η Αντβέρπ διαθέτει ένα συγκροτημένο σύνολο, παίζει δυναμικά, έχει ταχύτητα. Δεν έχει τόσους παίκτες με το ταλέντο που είχε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως η ομάδα του Φαν Μπόμελ είναι ικανή να σου κάνει τη ζημιά.

Το βασικό ζητούμενο που πρέπει να έχει η ΑΕΚ το βράδυ είναι η συγκέντρωση στο παιχνίδι. Στο ματς του Σαββάτου υπήρξαν πολλές στιγμές που οι ποδοσφαιριστές της δεν ήταν συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση και λίγο έλλειψε η βραδιά να χαλάσει λόγω ατομικών λαθών… Απόψε η ΑΕΚ θέλει συγκέντρωση. Πλάνο έχει, καλή ψυχολογία διαθέτει μετά τη μεγάλη πρόκριση επί των Κροατών, επιβάλλεται μυαλό σε σημεία του αγώνα και η ομάδα του Αλμέιδα είναι ικανή να φύγει από την Αμβέρσα με αποτέλεσμα ικανό που θα της δώσει καλό προβάδισμα πρόκρισης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0