Football Talk

Ματίας Αλμέιδα: «Απολαμβάνω να είμαι προπονητής της ΑΕΚ, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου»

Ματίας Αλμέιδα: «Απολαμβάνω να είμαι προπονητής της ΑΕΚ, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου»

Ο Ματίας Αλμέιδα «παρέα» με τον Ορμπελίν Πινέδα μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου για την αυριανή αναμέτρηση (22/08) απέναντι στην Αντβέρπ για τα play off του Champions League.

Αλμέιδα και Πινέδα απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την άκρως σημαντική αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Αντβέρπ για τα play off του Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα:

«Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο, όπως μελετούμε όλους τους αντιπάλους μας. Έχουμε αφιερώσει τον χρόνο που είναι απαραίτητος. Είχαμε πολύ λίγες ημέρες από το τελευταίο παιχνίδι, όπου όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη. Έχουμε προλάβει και έχουμε κάνει μόνο μία προπόνηση. Η αλήθεια είναι πως έχουμε συλλέξει περισσότερες πληροφορίες, από την προπόνηση που έχουμε κάνει».

 Πώς είναι πνευματικά η ΑΕΚ μετά το μεγάλο βράδυ του Σαββάτου;

«Αρχικά ο στόχος μας ήταν να περάσουμε τον επόμενο γύρο για να αντιμετωπίσουμε τον αυριανό (σ.σ. Αντβέρπ) αντίπαλο. Άρα πνευματικά ήμασταν έτοιμοι. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια, αλλά πλέον είμαστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι που συμμετέχουμε τουλάχιστον στο Europa League και ο στόχος μας είναι ένας ακόμη, να περάσουμε κι αυτόν τον προκριματικό».

 

Αν θα υπάρχουν διαφορές στο τακτικό κομμάτι της Αντβέρπ συγκριτικά με το φιλικό κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα αρχές Ιουλίου;

«Προφανώς και το φιλικό που παίξαμε με την Άντβερπ κατά τη διάρκειας της προετοιμασίας θα είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό της Τρίτης. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει πολύ καλή λειτουργία. Που δουλεύει ομαδικά πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Εχει παίκτες, γρήγορους, δυναμικούς. Πέρυσι κέρδισαν όσα κι εμείς στη χώρα τους. Οπότε είναι δυο ομάδες με λίγο διαφορετικό στυλ, αλλά με την ίδια πρόθεση, να κερδίσουν. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

 

Αν αυτά τα ματς ήταν στο μυαλό του όταν ήρθε στην Ευρώπη και το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει προπονητές όπως ο Γκουαρντιόλα, ο Σιμεόνε ή ο Αντσελότι;

«Όσον αφορά εμένα, το μόνο που σκεφτόμουν όταν ερχόμουν στην Ελλάδα ήταν να μπορέσω να διατηρήσω τη θέση μου, να παραμείνω και ο Θεός να με βοηθήσει να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Το έβλεπα μπροστά μου καθ’ όλη τη διάρκειας της χρονιάς. Το να βρισκόμαστε εδώ και να παίζουμε αυτά τα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η συνέπεια του αρχικού μας στόχου που ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Σχετικά με τους προπονητές που θα αντιμετωπίσω συμπληρώνω 12-13 χρόνια ως προπονητής. Έχω και μία ιστορία ως ποδοσφαιριστής. Πραγματικά δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης ή να φαντάζομαι όσα έχουν ζήσει άλλοι. Έχω ως όνειρο που βρίσκομαι εδώ. Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ. Απολαμβάνω το να είμαι προπονητής στην ΑΕΚ. Δεν επιθυμώ κάτι άλλο. Επιθυμώ να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία, γιατί έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες. Επειδή υπήρξα ποδοσφαιριστής, υπάρχει και κάτι άλλο. Πλέον είμαστε προπονητές και όχι ποδοσφαιριστές. Οι σημαντικοί εδώ είναι οι ποδοσφαιριστές. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Το να μπούμε σε ένα είδος ανταγωνισμού μεταξύ προπονητών δεν με ελκύει». 

Όσα δήλωσε ο Ορμπελίν Πνέδα:

«Τόσο ο προπονητής όσο και εμείς ξεχωριστά έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Θα βάλουμε τα δυνατά μας και ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό».

 

Πώς είναι πνευματικά η ΑΕΚ μετά το μεγάλο βράδυ του Σαββάτου;

«Ήταν ένα δυνατό, έντονο και συγκινητικό παιχνίδι. Και τα επόμενα παιχνίδια με την Αντβέρπ θα είναι κάπως παρόμοια. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα μπούμε για να περάσουμε κι αυτόν τον προκριματικό».

 

Πώς βλέπει ο ίδιος και η ομάδα γενικότερα το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League;

«Φυσικά και αποτελεί ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Από εκεί που είσαι σπίτι σου και βλέπεις αυτά τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε είναι συγκινητικό, είναι όμορφο και σου δίνει έξτρα κίνητρο για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να τα καταφέρεις».

Αν περιμένει πιο δύσκολη αναμέτρηση με την Αντβέρπ συγκριτικά με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή το αντίθετο;

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δυο πολύ καλές ομάδες. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι εμείς θα πρέπει να καταβάλλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στόχος μας είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0