Football Talk

ΟΦΗ - Άρης 3-2: Νέιρα ο «λυτρωτής», σε πρεμιέρα με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι! (video)

ΟΦΗ - Άρης 3-2: Νέιρα ο «λυτρωτής», σε πρεμιέρα με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι! (video)

Ο Άρης «απάντησε» στα δύο πρώτα χτυπήματα του ΟΦΗ, αλλά ο Νέιρα είπε την τελευταία λέξη! Πρεμιέρα με το... δεξί για τους Κρητικούς στη Stoiximan Super League 2023/24, που βρήκαν τον δρόμο προς τη νίκη στις καθυστερήσεις (20/08, 3-2)! Από μία μεγάλη ευκαιρία για την κάθε ομάδα στο φινάλε της αναμέτρησης!

Απίστευτο ματς στο Γεντί Κουλέ! ΟΦΗ και Άρης «μπήκαν» στη Stoiximan Super League της σεζόν 2023/24 με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι και προσέφεραν πέντε γκολ!

Νίκη με σκορ 3-2 (20/08) για τους Κρητικούς, που βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το «τρίποντο», παρότι ο Άρης επέστρεψε δύο φορές στο ματς, απαντώντας στα γκολ των Ντίκο (17') και Τοράρινσον (38'), με τους Μορόν (40') και Φαμπιάνο (64'). Εν τέλει, ο Νέιρα αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή κι έκρινε το ματς στο 90+1'!

Τεράστιες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

 

1ο ημίχρονο

Στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς, ο ΟΦΗ ευτύχησε να προηγηθεί.

Ο Μανδάς έκανε το γέμισμα στο 17', ο Ντίκο έγινε αποδέκτης της μπάλας, «χόρεψε» τον Φαμπιάνο και με ωραίο πλασέ, νίκησε τον Χουτεσιώτη για να «γράψει» το 1-0.

 

Παρά το προβάδισμά τους, οι Κρητικοί δεν «έσβησαν» τις μηχανές του. Έδωσαν χώρο στον Άρη, γλύτωσαν από το δοκάρι στο 19', μετά την προσπάθεια του Πάλμα, αλλά στην κατάλληλη στιγμή, ξαναχτύπησαν.

Ο Τοράρινσον έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά στο 38', βρήκε τον χώρο, εκτέλεσε και με λίγη δόση τύχης, μιας και η μπάλα βρήκε στον Φαμπιάνο, κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Άρη.

 

Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 40ο λεπτό, ο Μορόν έγινε αποδέκτης μίας εξαιρετικής μπαλιάς από τον Μοντόγια, είδε τον Μανδά να έχει εξουδετερωθεί ουσιαστικά και δίχως να δυσκολευτεί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.


2ο ημίχρονο

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και απείλησε τόσο με τον Μοντόγια (50'), όσο και με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάλμα (59').

Στην πρώτη περίπτωση, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι, ενώ στη δεύτερη, ο Μανδάς δήλωσε «παρών».

Εν τέλει, το γκολ ήρθε στο 64ο λεπτό. Ο Πάλμα εκτέλεσε το φάουλ, ο Φαμπιάνο κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας και με δυνατό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα του Μανδά για το 2-2!

 

Ο Άρης έδειξε να μην αρκείται στην ισοπαλία και συνέχισε να πιέζει. Στο 86' «άγγιξε» το γκολ, όταν ο Πάλμα αιφνιδίασε τους πάντες, ξανά από εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα, όμως, δεν του έκανε το χατήρι, «σταμάτησε» στο αριστερό δοκάρι του Μανδά.

Εν τέλει, ο Νέιρα, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 83', χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να κρίνει την αναμέτρηση!

Στο 90+1', Αμπάντα και Μοσκέρα συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος «έσπασε» την μπάλα στον Αργεντίνο χαφ και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα, για να διαμορφώσει το 3-2!

Σκορ το οποίο δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα, παρά τις τεράστιες ευκαιρίες των Λουίζ Φελίπε (90+5') και Μορόν (90+7')


 

Ο MVP

Ο Χουάν Νέιρα. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έκρινε το ματς, με το δικό του γκολ.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Πάλμα στο 86'. Εκτός από ένα πανέμορφο γκολ, ίσως ήταν ο λόγος για να πάρει άλλη πορεία το ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Μπάκιτς (84' Νέιρα), Καρώ (76' Πασαλίδης), Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράλ (61' Μοσκέρα), Γκαγέγος, Τοράρινσον (84' Αμπάντα), Ντίκο (76' Φελίπε), Μεγιάδο.

Άρης (Τόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ρουπ (80' Τζούρασεκ), Ζουλ (46' Ντουκουρέ), Νταρίντα, Κάρλσον (80' Ζαμόρα), Πάλμα, Μορόν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0