Football Talk

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-1: Εκπληκτικά «σφυριά», σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου! (video)

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-1: Εκπληκτικά «σφυριά», σπουδαία νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου! (video)

Σπουδαία νίκη της Γουέστ Χαμ επί της Τσέλσι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τα «σφυριά» να επικρατούν με 3-1, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Μάικλ Αντόνιο. Δεν συνοδεύτηκε με βαθμό ή βαθμούς το ντεμπούτο του Καϊσέδο στα
«μπλε», άντεξαν με 10 παίκτες για σχεδόν μισή ώρα οι «ηρωικοί» παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες.

Μεγάλη Γουέστ Χαμ, τεράστια επικράτηση επί της Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου και πρώτη νίκη στην τρέχουσα Premier League. Εκπληκτικό γκολ του Μάικλ Αντόνιο, εξαιρετικό ντεμπούτο του Γουόρντ Πράους στο 3-1 της ομάδας του, μισή ώρα έπαιξε ο Μόισες Καϊσέδο για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Επρόκειτο για ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Ένα ματς αντάξιο των προσδοκιών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τη Γουέστ Χαμ να πατά καλύτερα στο «σπίτι» της να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 7ο λεπτό.

Με ποιον τρόπο; Από στατική φάση που εκτελεί ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους, γεγονός που αναμένεται να παρακολουθήσουμε πολύ φέτος. Εκπληκτική εκτέλεση λοιπόν από τον Άγγλο και γκολ από τον Αγκέρ, το οποίο σηματοδότησε και τη δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ισάριθμες αγωνιστικές, που τα «σφυριά» προηγούνται στην Premier League.

Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι επιχείρησε να πιέσει και το έπραξε ποικιλοτρόπως και με εξαιρετική συνέπεια. Αφού δεν κέρδισε το πέναλτι του 9ου λεπτού σε ανατροπή του Τζάκσον, καθώς ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα αυτής, ανέβασε την απόδοσή της και απείλησε για πρώτη φορά με τον Γκάλαχερ, στο 22’.

Το σουτ του Άγγλου μέσου σταμάτησε ο Αρεολά, αλλά κάτι ανάλογο δεν μπορούσε να πράξει και στο 28’. Ο Τσουκουεμέκα πήρε τη μπάλα, έπειτα από μία στιγμή «πολιορκίας» των Λονδρέζων, «άδειασε» τον Σούτσεκ και το 1-1 ήταν γεγονός, πριν καν συμπληρώσουμε το πρώτο μισάωρο.

Ο Ποτσετίνο ανέβασε ακόμη περισσότερο τις γραμμές της ομάδας του, πιστεύοντας στην ανατροπή πριν από το ημίχρονο, αλλά λίγο έλειψε να το «πληρώσει». Και αυτό διότι ο Λούκας Πακετά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 37ο λεπτό, μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Ρόμπερτ Σάντσεθ.

Και πάλι όμως, η μεγαλύτερη στιγμή πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ήρθε για τους φιλοξενούμενους. Ο Σούτσεκ ανέτρεψε τον Στέρλινγκ, ο Έντσο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι στο 42ο λεπτό, αλλά δεν τα κατάφερε.

Έστειλε την μπάλα στη γωνία που επέλεξε ο Αρεολά και η πρώτη, άστοχη εκτέλεση της καριέρας του, είναι γεγονός. Άσχημη εικόνα 120 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ημιχρόνου η αναγκαστική αλλαγή του Τσουκουεμέκα, που αποχώρησε υποβασταζόμενος, μετά το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Premier League.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η έναρξη του δευτέρου μέρους, με τη Γουέστ Χαμ να είναι και πάλι ανώτερη, προειδοποιώντας με τον Μπενράχμα στο 50’, ο οποίος αστόχησε για… ελάχιστα από πολύ δύσκολη θέση.

Ωστόσο,όταν η Τσέλσι αποφάσισε να πάρει ξανά τα ηνία του ματς, είδε τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του ματς. Μία κόντρα – επίθεση ήταν αρκετή, με τον Μάικλ Αντόνιο να σκοράρει με εκπληκτικό τρόπο στο 53’, με υπέροχο διαγώνιο σουτ.

Ο Ποτσετίνο έριξε τον Καϊσέδο στο ματς με τη συμπλήρωση μίας ώρας και σύντομα, οι συνθήκες του παιχνιδιού άλλαξαν, με τον Αγκέρ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69’.

Ο χρόνος ήταν αρκετός, η Τσέλσι πίεσε πολύ αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ποτέ. Αμύνθηκαν… ηρωικά οι γηπεδούχοι, είχε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση ο Αρεολά σε σουτ του Μαντουέκε, έκανε πέναλτι ο Καϊσέδο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Πακετά και με το τελικό 3-1, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0