Football Talk

«Μαγικός» Ρένοφ αποκρούει δύο πέναλτι του… μοιραίου Αζόρκ που κατέγραψε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ

«Μαγικός» Ρένοφ αποκρούει δύο πέναλτι του… μοιραίου Αζόρκ που κατέγραψε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ

Η Bundesliga ξεκινάει γεμάτη συγκινήσεις. Η αναμέτρηση της Ουνιόν Βερολίνου με την Μάιντς μας γέμισε με πρωταγωνιστές. Από το χατ τρικ του Μπέρενς και τις αποκρούσεις του Ρένοφ, έως τον… απογοητευτικό Αζόρκ.

Σε μία εκτέλεση πέναλτι, η υστεροφημία του τερματοφύλακα είναι σχεδόν πάντα «σφραγισμένη», καθώς σε περίπτωση που το αποκρούσει γίνεται ο απόλυτος… ήρωας, ενώ αν δεχθεί το γκολ κανείς δεν του καταλογίζει ευθηνές. Το άγχος και η πίεση πέφτει πάντα στον εκτελεστή.

Μπορεί το 75% (περίπου) των πέναλτι να καταλήγουν σε γκολ, όμως για αυτό το 25% των χαμένων προσπαθειών ο εκτελεστής δέχεται όλο το… ανάθεμα. Στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος η Ουιόν Βερολίνου υποδέχθηκε την Μάιντς την οποία και κατατρόπωσε με 4-1. Ο Μπέρενς έκανε χατ-τρικ αλλά τα «φώτα» της δημοσιότητας δεν πήγαν μόνο πάνω του.


Ο τερματοφύλακας, Φρέντερικ Ρένοφ των… πρωτευουσιάνων απέκρουσε όχι ένα αλλά δύο πέναλτι και έδωσε σκληρή «μάχη» με τον Μπέρενς για το βραβείο του MVP.

Βέβαια η μεγάλη συζήτηση δεν μπορεί να μείνει μόνο στον κίπερ της Ουνιόν αλλά και στον, ας πούμε «άτυχο» της βραδιάς, Λουντιβίκ Αζόρκ που δεν κατάφερε να νικήσει και σε καμία από τις δύο εκτελέσεις του, τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Τόσο στο 63’ όσο και στο 88’ ο Γάλλος επιθετικός απογοήτευσε τους φίλους της ομάδας, πιθανότατα και τον εαυτό του καθώς αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Bundesliga με δύο χαμένες εκτελέσεις πέναλτι στον ίδιο αγώνα.

 Θα είναι κρίμα να μην επαινέσουμε αρκετά τα αντανακλαστικά του Ρένοφ, αλλά η αλήθεια είναι πως οι εκτελέσεις του Αζόρκ ήταν τουλάχιστον… κάκιστες.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0