Football Talk

ΑΕΚ: Δεν χρειαζόταν βεγγαλικά, αλλά κατάθεση ψυχής και το βρήκε από Αραούχο και Βίντα στις καθυστερήσεις!

ΑΕΚ: Δεν χρειαζόταν βεγγαλικά, αλλά κατάθεση ψυχής και το βρήκε από Αραούχο και Βίντα στις καθυστερήσεις!

Η άψογη συμπεριφορά του κόσμου της ΑΕΚ, το βράδυ του Σαββάτου στην OPAP Arena, χωρίς καπνογόνα και κροτίδες, έδωσε το δικαίωμα και την ευκαιρία στους παίκτες του Αλμέιδα να βρουν δυο γκολ μέσα σε ελάχιστα λεπτά – Τα περσινά λάθη, που αποδείχθηκαν στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Τα πάντα στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο. Και η παραμικρή λεπτομέρεια. Και για την ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου (19/8) ρόλο έπαιξαν πολλές λεπτομέρειες για να πανηγυρίσει την τεράστια πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μία πρόκριση που ήρθε με ένα γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 92’ και ένα γκολ του Ντομαγκόι Βίντα στο… 100’. Το κερδισμένο πέναλτι όμως της ΑΕΚ ήρθε στο 97’. Πέντε λεπτά δηλαδή μετά το τέρμα του Σέρχιο Αραούχο.

Το μεγάλο… μυστικό για να βρει η ΑΕΚ δυο «χρυσά» γκολ στις καθυστερήσεις, εκτός από την κατάθεση ψυχής των παικτών της, ήταν η βοήθεια που πήρε από τον κόσμο της.

Το βράδυ του Σαββάτου στην OPAP  Arena, ήταν (ευτυχώς) αλλιώς. Η ΑΕΚ δεν συμβιβάστηκε με το γκολ του Αραούχο στο 92’ που έστελνε το ματς στην παράταση. Τρία λεπτά είχε ακόμα καθυστερήσεις! Το 90% των ομάδων παγκοσμίως θα κοιτούσε, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, να πάει τον αγώνα στο έξτρα μισάωρο. Όχι η ΑΕΚ. Όχι η ΑΕΚ του Αλμέιδα. Όχι η ΑΕΚ της Φιλαδέλφειας. Αυτής της Φιλαδέλφειας… Χωρίς να ανάβουν καμιά… 200αριά καπνογόνα μετά το γκολ, χωρίς να υπάρχει διακοπή για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, η ΑΕΚ συνέχισε με ορμή, πίστη και πάθος και βρήκε και το δεύτερο γκολ.

Δεν μπήκε κανένα.. φρένο μετά το 1-2 και γρήγορα ήρθε το 2-2. Τι θα γινόταν αν μετά το γκολ του Αραούχο γέμιζε η Φιλαδέλφεια πυρσούς; Το ματς δεν θα ξεκινούσε για 5-10 λεπτά, προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς και το γκολ - πρόκριση του Βίντα ίσως να το μη το βλέπαμε ποτέ...


Γενικά αυτό με τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά πρέπει να το δούμε σε όλα τα ματς, όχι μόνο στα ευρωπαϊκά, εκεί όπου η UEFA  τιμωρεί σκληρά. Πέρυσι ζήσαμε σε πολλά παιχνίδια στην OPAPArena, έπειτα από κάθε γκολ της ΑΕΚ να γεμίζει καπνούς το γήπεδο και να αργεί να ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι. Οσο περιμένουν οι ομάδες να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ο αντίπαλος που έχει δεχθεί το γκολ ανακτά ψυχολογία και η ομάδα που έχει σκοράρει «σβήνει».

Η ΑΕΚ μετά τα γκολ της έχει ψυχολογία και είναι έτσι φτιαγμένη αγωνιστικά που «πνίγει» τον αντίπαλο. Δεν πρέπει να την κόβουν τα… καπνογόνα από το να τελειώσει τα παιχνίδια της! Ατμόσφαιρα όμορφη φτιάχνεις και χωρίς αυτά! Αυτό που αποδείχθηκε με τον πλέον πειστικό τρόπο είναι πως χωρίς τα βεγγαλικά, τα καπνογόνα και τις κροτίδες ο κόσμος βοηθά ουσιαστικά την ίδια του την ομάδα και φυσικά την υγεία του.

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0