Football Talk

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2: «Κιτρινόμαυρες» ψυχάρες τρέλαναν τον κόσμο στον δρόμο προς τα... αστέρια! (video)

ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-2: «Κιτρινόμαυρες» ψυχάρες τρέλαναν τον κόσμο στον δρόμο προς τα... αστέρια! (video)
Μυθικό, ανεπανάληπτο, ιστορικό! Η ΑΕΚ βρισκόταν εκτός Champions League έως το 90' και δεν αρκέστηκε στην πρόκριση στην παράταση! Αντιθέτως, απέκλεισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (19/08) με τα γκολ των Αραούχο και Βίντα στις καθυστερήσεις και πήρε το εισιτήριο για τα Play Off!

Ούτε ο Λιβάκοβιτς δεν στάθηκε αρκετός για να σταματήσει το «κιτρινόμαυρο ποτάμι»! Η ΑΕΚ βρισκόταν με το 1.5 πόδι εκτός Champions League, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, δεν έστειλε απλώς την υπόθεση-πρόκριση στην παράταση! Πέρασε θριαμβευτικά τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με το 2-2 της ρεβάνς (19/08) και προκρίθηκε στα Play Off, όπου την περιμένει η Αντβέρπ!

Αραούχο (90+2') -ο παίκτης που άλλαξε την πορεία της αναμέτρησης- και Βίντα (90+10') κατάφεραν να «σπάσουν» το τείχος που ύψωσε ο Λιβάκοβιτς, αποκρούοντας μέχρι και το πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις! Σούταλο (45+1') και Λιούμπισιτς (65') είχαν σκοράρει νωρίτερα για τους Κροάτες.

Ρίγη συγκίνησης πριν και κατά τη διάρκειας της αναμέτρησης, λόγω του συγκλονιστικού βίντεο της ΠΑΕ ΑΕΚ στη μνήμη του δολοφονημένου φίλου της «Ένωσης», Μιχάλη Κατσούρη, και τις υψωμένες γροθιές όλων στην OPAP Arena στο 29'.


Η ΑΕΚ «μπήκε» με ορμή στο ματς και στα 52", έφτασε μία... ανάσα από το γκολ.

Ο Χατζισαφί κράτησε την μπάλα όσο χρειαζόταν, την «έσπασε» στον Πινέδα, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λιβάκοβιτς.



Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να ασκεί πίεση και στο 17', «άγγιξε» ξανά το 1-0. Ο Ρότα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Τσούμπερ έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε.



Η «απάντηση» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήρθε στο 23ο λεπτό. Ο Ιβάνουσετς βρήκε τον Πέτκοβιτς, που επιχείρησε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Στάνκοβιτς «μπλόκαρε».

Στο 28΄ ήταν η σειρά του Ιβάνουσετς να απειλήσει. Το σουτ του, όμως, πέρασε πάνω από την εστία του τερματοφύλακα της ΑΕΚ

Άστοχο ήταν και το σουτ του Μπουλάτ, από ευνοϊκή θέση στο 44', μετά από εξαιρετική κάθετη του Σούταλο. Όπως φάνηκε, ήταν η «προειδοποιητική βολή» από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.



Δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο μέρος, ο Μοχαράμι έκανε το «γέμισμα» από τα δεξιά, ο Πέτκοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μιχαϊλιτσένκο έκανε τη δεύτερη, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε, αλλά ο Σούταλο με... ριμπάουντ έγραψε το 1-0, ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



Η ΑΕΚ «έψαξε» το γκολ με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου και λίγο έλειψε να το βρει, σε δύο φάσεις!

Τόσο στο σουτ του Γιόνσον στο 55', όσο και σε αυτό του Άμραμπατ στο 57', ο Λιβάκοβιτς είπε «όχι».



Εν τέλει, αντί να ισοφαρίσει, η ΑΕΚ δέχθηκε και δεύτερο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Πέτκοβιτς έκανε την κάθετη πάσα στο 65ο λεπτό, ο Λιούμπισιτς που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν και την έστειλε στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.



Παρά τη «ψυχρολουσία» του 2-0 εις βάρος της, η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αλλά για ακόμα μία φορά, ο Λιβάκοβιτς δήλωσε «παρών».

Στο 68ο λεπτό, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, αλλά ο γκολκίπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απέκρουσε ενστικτωδώς!



Όπως φάνηκε, όμως, η ΑΕΚ κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Το πιο συγκλονιστικό φινάλε, που μπορούσε να φανταστεί κανείς!

Αρχικά μείωσε με τον Αραούχο στο 90+2', αλλά δεν έμεινε εκεί! Συνέχιζε να πιέζει και κέρδισε πέναλτι στο 90+6'!

Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, ο Λιβάκοβιτς είπε ξανά «όχι», αλλά το... ριμπάουντ του Βίντα με κεφαλιά, αρκούσε για το 2-2 κι έστειλε την ΑΕΚ στα Play Off του Champions League!

 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον (76' Μάνταλος), Σιμάνσκι (67' Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (67' Ελίασον), Πινέδα (76' Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (67' Αραούχο), Γκαρσία.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μπουλάτ, Μίσιτς, Σπίκιτς (86' Μάριν), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβάνουσετς, Πέτκοβιτς.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0