Football Talk

Premier League: Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε και με «10» η Λίβερπουλ – Τρομερή Μπράιτον, στην κορυφή της βαθμολογίας!

Premier League: Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε και με «10» η Λίβερπουλ – Τρομερή Μπράιτον, στην κορυφή της βαθμολογίας!

Σε ένα ματς που «σήκωσε» μεγάλη συζήτηση λόγω της διαιτησίας του, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Μπόρνμουθ και πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη στη σεζόν. Την ίδια ώρα, η Μπράιτον θριάμβευσε με 4-1 επί της Γουλβς εκτός έδρας, ενώ νίκη με 3-0 πήρε η Μπρέντφορντ, εκτός έδρας, κόντρα στη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα.

Σοκαριστικό ήταν για την Λίβερπουλ το ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ, καθώς, στα πρώτα τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι στο «Άνφιλντ» είχαν ήδη στείλει την μπάλα στα δίχτυα δυο φορές κι ας είχε μετρήσει μονάχα η μια! Στα πρώτα δευτερόλεπτα η βαθιά μπαλιά προς αριστερά εξέθεσε την άμυνα των “κόκκινων” με τον Τζέιντον Άντονι να σκοράρει, αλλά να υπάρχει οφσάιντ. Παρ' όλα αυτά, στο 3ο λεπτό, το λάθος του Φαν Ντάικ και το πρέσινγκ της Μπόρνμουθ, οδήγησαν σε νέα φάση και με το διαγώνιο σουτ του Σεμένιο, οι “cherries” άνοιξαν το σκορ!

Η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ ήταν το δοκάρι του Φαν Ντάικ στο 6ο λεπτό με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον και φυσικά το ματς απέκτησε ταχύτητα με τους παίκτες του Κλοπ να ψάχνουν την γρήγορη απάντηση. Αυτό, βέβαια, δεν σήμαινε πως η Μπόρνμουθ δεν τολμούσε παράλληλα για το δικό της συμφέρον, έχοντας αντικρίσει τα κενά στα μετόπισθεν των «κόκκινων». Ο στόχος για τους γηπεδούχους επετεύχθη στο 27ο λεπτό με ωραίο ανάποδο σουτ του Λουίς Ντίας μετά από γύρισμα του Ζότα, με τον Κολομβιανό να κάνει κοντρόλ σηκώνοντας την μπάλα προτού «εκτελέσει» για το 1-1! Και μπορεί στα χαφ ή στην άμυνα να μην ενέπνεε εμπιστοσύνη η Λίβερπουλ, αλλά επιθετικά είναι πλέον τρομερά επικίνδυνη, με τον Σόμποσλαϊ στο 35' να κερδίζει πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ και τον Σαλάχ να ευστοχεί... με το ριμπάουντ από την απόκρουση του Νέτο για την άμεση ανατροπή και το 2-1!

Η ομάδα του Κλοπ είχε αποκλειστικό στόχο ακόμα ένα γκολ για να ηρεμήσει και να έχει την ασφάλεια των δύο τερμάτων απέναντι σε αυτή την Μπόρνμουθ που ήταν αρκετά μαχητική, όμως, στο 58' ήρθε πλήγμα. Ο ΜακΆλιστερ πήγε σε φάση με τον Κρίστι με υψωμένο το πόδι και ο ρέφερι έβγαλε αμέσως την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αργεντινό! Ο Γουατάρου Έντο πέρασε στο παιχνίδι για καλύτερο έλεγχο από τη μεσαία γραμμή, όμως, στο 62' ο Ζότα από το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Νέτο μετά από σουτ του Σόμποσλαϊ, έκανε το 3-1 για να χαλαρώσει η Λίβερπουλ. Ο Ούγγρος πήρε πρωτοβουλίες, ήταν τρομερά δραστήριος, πήρε το χειροκρότημα από τις εξέδρες και το σύνολο του Ιραόλα αφού είδε και τον Άλισον στο 84' ν' αποκρούει τρομερά το πλασέ του Κλάιφερτ και στις καθυστερήσεις αυτό του Τραορέ, δεν μπόρεσε ν΄αλλάξει κάτι στο παιχνίδι.

Γουλβς – Μπράιτον 1-4

 

Ο κόσμος στο «Μολινό» έβλεπε τους παίκτες της Γουλβς ν' αδυνατούν να κρατήσουν την μπάλα και να φτιάξουν το οτιδήποτε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια από την εξέδρα να μεταφερθεί στον αγωνιστικό χώρο. Κι αφού η Μπράιτον κατάφερνε να κάνει όσα ήθελε, άνοιξε και το σκορ στο 15ο λεπτό με μαγική σόλο προσπάθεια του Μιτόμα και υπέροχο τελείωμα για να νικήσει τον Σα για το 1-0. Η Μπράιτον έδειχνε άνεση, όμως, λίγο πριν το ημίωρο, ο Φάμπιο Σίλβα θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, αλλά τα έκανε μαντάρα όταν βγήκε απέναντι από τον Τζέισον Στιλ, τον οποίο έπρεπε απλά να νικήσει.

Οι «λύκοι» είχαν αρχίσει, επιτέλους, να προσφέρουν κάτι περισσότερο στον κόσμο τους για να ενθουσιαστεί η εξέδρα. Όμως, όσο και να 'θελαν ν' αντιδράσουν οι γηπεδούχοι, στο 47' είδαν ξανά την Μπράιτον να σκοράρει. Μόλις 41'' από την πρώτη σέντρα, ο Μιτόμα έκανε την εύκολη ασίστ στον Εστουπινιάν κι εκείνος τελείωσε τη φάση για το 2-0 των “γλάρων”. Κάπου εκεί... άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και η Μπράιτον δεν μπορούσε να σταματήσει να σκοράρει. Στο 51' ο Ενκίζο ετοίμασε το γκολ για το Μαρτς και στο 55' ο ίδιος σκόρερ με τον ίδιο δημιουργό πρωταγωνίστησαν για το 4-0! Ό,τι και να έκαναν πλέον οι «λύκοι» φάνταζε αδύνατο να επανέλθουν, ακόμα κι αν ο Χι – Τσαν στο 61' με κεφαλιά μείωσε στο τελικό 4-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ματέους Νούνιες για την Γουλβς.

Φούλαμ – Μπρέντφορντ 0-3

 

Η Φούλαμ είχε φτάσει στο 70% την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης κι αυτό έλεγε όλη την ιστορία του ματς. Οι παίκτες του Σίλβα επιχειρούσαν πράγματα, αυτοί της Μπρέντφορντ προσπαθούσαν να μην κινδυνεύσουν, δίχως όμως να σκέφτονται κάτι πέρα από την άμυνά τους. Οι «μέλισσες» είχαν αφήσει στους «cottagers» τον απόλυτο έλεγχο του ματς, με τον Γένσεν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί όταν η ομάδα του Φρανκ προσπαθούσε να πάρει κάποιες ανάσες.

Και παντελώς από το πουθενά με την ευγενική χορηγία του Ίσα Ντιόπ που έκανε μεγάλη γκάφα στην άμυνά του, ο Γουισά έφυγε μόνος, πέρασε και τον Λένο και έγραψε το 1-0 για την Μπρέντφορντ! Η Φούλαμ είχε δοκάρι με τον Κόρδοβα – Ριντ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως η Μπρέντφορντ θα έφευγε από το «Κρέιβεν Κότατζ» με όλους τους βαθμούς, τους οποίους κλείδωσε στο 66'! Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Εμπουεμό σε κενή εστία, έπειτα από ωραία συνεργασία των Αγιέρ και Χένρι.

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0