Football Talk

Ολυμπιακός: Περπατώντας σε μια γέφυρα τη στιγμή που την χτίζεις

Ολυμπιακός: Περπατώντας σε μια γέφυρα τη στιγμή που την χτίζεις
Παρά τις δυσκολίες ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος στο Γκενκ και θα παίξει για 13η συνεχόμενη χρονιά σε ευρωπαικό όμιλο. Η ομάδα που χτίζεται, η αυτοπεποίθηση του Αλεξανδρόπουλου και τα αποτελέσματα μέχρι την διακοπή.
Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ήταν πως η προσπάθεια του θα αφορούσε την βελτίωση της ομάδας μέσα στη σεζόν και πως στην αρχή τουλάχιστον το  μόνο που θα είχε σημασία θα ήταν τα αποτελέσματα. Η ρεβάνς στο Γκενκ είχε "κυκλωθεί" ως ένα από τα πιο κομβικά ματς της σεζόν αφού σε περίπτωση πρόκρισης ο σύλλογος θα εξασφάλιζε, όπως και έγινε, την παρουσία του στην Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβρη. Αντίθετα σε περίπτωση αποτυχίας το πλήγμα στην αυτοπεποίθηση και στην πίστη στο πλάνο θα ήταν ισχυρό.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε για 65 λεπτά απέναντι σε μια ομάδα με χρηματηστηριακή αξία που φτάνει τα 180 εκατ. ευρώ, αλλά η αποβολή των Βέλγων και η είσοδος του Αλεξανδρόπουλου  στο ματς, άλλαξαν εντελώς την εικόνα και έδωσαν την πρόκριση στους Πειραιώτες. Και μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν 70 λεπτά για να δούμε την πρώτη τελική προσπάθεια από πλευράς Ολυμπιακού, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" τελείωσαν το ματς με 10 έναντι 8 της Γκενκ η οποία έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Πασχαλάκη μόνο στη φάση του πέναλτι.

Ωστόσο είναι σαφές πως η εικόνα της ομάδας του Μαρτίνεθ ήταν προβληματική σε ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του. Προβλήματα που δημιούργησε η πίεση των Βέλγων και η έλλειψη ρυθμού και χημείας. Διόρθωσε πολλά από τα κακώς κείμενα η είσοδος του Αλεξανδρόπουλου, καθώς ο νεαρός μέσος ήταν επιβλητικός, κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες που έδωσε με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε με την ψυχή του. Ένα γκολ χρυσάφι για πολλούς λόγους.

Με τις τελευταίες προσθήκες ο Ολυμπιακός  έφτασε τις 9 μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και στους 15. Πολλοί από αυτοί που ήρθαν και θα έρθουν θα έχουν κομβικό ρόλο στην σεζόν των Πειραιωτών, οπότε εύκολα συμπεραίνει κανείς πως η ομάδα αυτή τη στιγμή μικρή σχέση έχει με αυτή που θα βλέπουμε τον Σεπτέμβρη. Μέχρι να ολοκληρωθεί το ρόστερ οι "ερυθρόλευκοι" θα περπατούν σε μια γέφυρα την στιγμή που την χτίζουν και προσδοκούν σε ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση όσο κυλάει η σεζόν. Για την ώρα τα αποτελέσματα προέχουν. Την Κυριακή κατηφορίζει στο Φάληρο ο Πανσερραικός και μεσοβδόμαδα η Τσουκαρίτσκι. Ξεκινά για τον Ολυμπιακό η εποχή των δύο αγώνων κάθε εβδομάδα και έχει το δικό της ενδιαφέρον η διαχείριση που θα κάνει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0