Football Talk

O… γλυκός πονοκέφαλος του Γιοβάνοβιτς!

O… γλυκός πονοκέφαλος του Γιοβάνοβιτς!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει… πονοκέφαλο, όμως είναι γλυκός και η ομάδα του δείχνει διαρκή εξέλιξη. Το βάθος στο ρόστερ που έλειπε πέρσι και η συνεργασία με τον Παπαδημητρίου που κάνει το step-up.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μαρσέιγ τέλος για τον Παναθηναϊκό, όμως τώρα έχει μπροστά του την Μπράγκα, η οποία είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας αγωνιστικά από τους Μασσαλούς. Ο σύλλογος από την Πορτογαλία είναι πιο «ομάδα» και θα είναι σαφώς ανώτερος… εχθρός για τους «πράσινους».

Από το βράδυ της Πέμπτης (17 Αυγούστου) έγινε γνωστό πως ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα πρόκειται να είναι, το ένα από τα δύο πρόσωπα που έχει δικαίωμα να αλλάξει στην ευρωπαϊκή λίστα του, ο Παναθηναϊκός, με τον Ένις Τσοκάι να ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή. Η επιστροφή του Ισπανού επιθετικού στη λίστα της Ευρώπης ήταν δεδομένη, καθώς όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο έτοιμος να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντα του με το «τριφύλλι», μετά τον τραυματισμό του.

Όπως προείπαμε εκτός του Αϊτόρ, ο Γιοβάνοβιτς έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή για τα παιχνίδια με την Μπράγκα. Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε πως εκτός βρίσκεται και ο Αράο όπως είναι φυσιολογικό, αλλά και ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στα παιχνίδια με την Μαρσέιγ και αντικαταστήθηκε από τον Πάλμερ-Μπράουν.

Κάπου εδώ όμως ξεκινάει ο… πονοκέφαλος για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έχει να διαλέξει ανάμεσα σε ποιοτικούς αθλητές, καθώς το καλοκαίρι που διανύουμε, έγινε μια πραγματικά ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Αν κανείς σκεφτεί τις μεταγραφές που πραγματοποίησαν στο ενεργό δυναμικό τους οι πράσινοι είναι μεγάλο βήμα προόδου.

Επεξηγώντας: ο μεταγραφικός σχεδιασμός ξεκίνησε από τον Κάρλος Ζέκα, ενώ ακολούθησαν Μλαντένοβιτς και Τζούριτστις. Το κενό των Πούγγουρα και Σάρλια, κάλυψαν οι Γεντβάι και Πάλμερ Μπράουν, ενώ επιπλέον ο Παναθηναϊκός απέκτησε και τους Βιλένα και Αράο. Αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να παίξουν και να κάνουν το step-up που χρειάζεται το «τριφύλλι», με δεδομένη την ευρωπαϊκή επιστροφή στους ομίλους Champions ή το Europa League.

Η επιλογή που έχει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς είναι δύσκολη για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μείνουν εκτός λίστας, καθώς, θέλοντας και μη θα απουσιάσουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Είναι ένας πονοκέφαλος γλυκός όμως, διότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα είναι πολλές τη σεζόν 2023/24 και χρειάζεται βάθος στο ρόστερ. Την περσινή σεζόν δεν υπήρχε το εν λόγω βάθος, όμως φέτος δεν χρειάζεται καν να μπούμε στο κομμάτι της συζήτησης, με τον Γιάννης Παπαδημητρίου να έχει βάλει με τη σειρά του εξαιρετικές πινελιές στον τρόπο λειτουργίας τους μεταγραφικού σχεδιασμού. Μαζί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και οι προσδοκίες ανεβαίνουν διαρκώς. Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει και συνεχίζει την προσπάθεια του.

Υπενθυμίζουμε την ευρωπαϊκή λίστα μετά την προσθήκη του Αϊτόρ:
Τερματοφύλακες: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος.
Αμυντικοί: Κώτσιρας, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Πάλμερ-Μπράουν και Σιδεράς.
Μέσοι: Ρούμπεν Πέρεθ, Κλέινχεϊσλερ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Τζούριτσιτς, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Μαντσίνι, Τσέριν και Αϊτόρ.
Επιθετικοί: Σπόραρ και Ιωαννίδης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0