Football Talk

Αλμέιδα: «Απαγορεύεται οποιαδήποτε χαλάρωση!»

Αλμέιδα: «Απαγορεύεται οποιαδήποτε χαλάρωση!»

Όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα, εν όψει της ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (19/08, 21:45) στην OPAP Arena.

Η ΑΕΚ «υποδέχεται» τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (19/08, 21:45) στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τη ρεβάνς του 2-1 στην Κροατία, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο προπονητής της «Ένωσης», Ματίας Αλμέιδα, παραχώρησε δηλώσεις κατά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στην OPAP Arena, μία ημέρα πριν την αναμέτρηση (18/08).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα κρύβει παγίδες και τι μήνυμα θέλει να στείλει στον κόσμο μετά από όλα όσα έγιναν:

«Το παιχνίδι το προηγούμενο έχει τελειώσει. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Ο αντίπαλος παίζει καλό ποδόσφαιρο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να διατηρήσουμε τη νίκη που πετύχαμε εκεί. Όσον αφορά τον κόσμο, όλοι είμαστε συγκινημένοι που θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας. Σίγουρα οι παίκτες μας θα νιώσουν την αγάπη που τους μεταφέρεται πάντα στο γήπεδό μας και εμείς θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο για την πρόκριση».

Για τα τρία επίσημα συνεχόμενα ευρωπαϊκά ματς μετά την προετοιμασία και αν η ομάδα είναι έτοιμη να το διαχειριστεί:

«Ναι, έχουμε ένα καλό ρόστερ και πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει ένας καλός ανταγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Οι αποφάσεις μου κάθε φορά είναι όλο και πιο δύσκολοι γιατί οι παίκτες είναι ισοδύναμοι. Αλλά ταυτόχρονα μου δίνει περισσότερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση γιατί ξέρω ότι έχοντας αυτά τα παιχνίδια μπροστά μας μπορώ να υπολογίζω σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα θα υπάρχει rotation σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το αν προτιμάει να διορθωθούν τα λάθη του πρώτου μέρους στο Ζάγκρεμπ ή να διατηρηθεί η εικόνα του δευτέρου μέρους:

«Παίξαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος. Διορθώσαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο που είχαμε συζητήσει πριν το ματς. Παίξαμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Λαμβάνοντας υπόψιν το πρώτο παιχνίδι καταλάβαμε ότι οποιαδήποτε χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο τρόπος που τελειώσαμε το παιχνίδι. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε εξ αρχής».

Για το πως μπορεί να σταματήσει η βία στο ποδόσφαιρο:

«Το θέμα είναι πιο βαθύ. Υπάρχει βία στον κόσμο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως υπάρχει κόσμος εξειδικευμένος για να ελέγξει τη βία. Εμείς είμαστε μέρος ενός θεάματος που προσπαθεί να δώσει χαρά στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι επαγγελματίες, να επιδεικνύουμε τη δέσμευση που έχουμε όταν δουλεύουμε σε ένα κλαμπ, αλλά μιλώντας για τη βία στο ποδόσφαιρο πρέπει να επικεντρωθούμε γενικά στη βία στον κόσμο. Υπάρχει ακόμα πόλεμος. Εγώ είμαι υπέρ της ειρήνης και δεν χωράει στο μυαλό μου το να χάνεται μια ζωή στο ποδόσφαιρο. Σε πολλές χώρες μπορεί να χάσει τη ζωή του κάποιος για ένα ζευγάρι παπούτσια. Θεωρώ πως το πρόβλημα της επιθετικότητας είναι πιο βαθύ και δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0