Football Talk

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ευάλωτη η άσημη Τσουκαρίτσκι, «φτωχή» ποιοτικά η Χαρτς

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ευάλωτη η άσημη Τσουκαρίτσκι, «φτωχή» ποιοτικά η Χαρτς

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ετοιμάζονται για το τελευταίο «βήμα» πριν τους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την άπειρη Τσουκαρίτσκι και την μαχητική Χαρτς αντίστοιχα, να είναι τα εμπόδια που οφείλουν να ξεπεράσουν.

Ο Σωτήριος Αλεξανδρόπουλος «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό με το γκολ του απέναντι στη Γκενκ και εξασφάλισε την παρουσία των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Παράλληλα, η νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 επί της Χάιντουκ Σπλιτ τον έφερε μία πρόκριση μακριά από το να επιστρέψει στο Conference League και το «έργο» και των δύο στα play off φαίνεται εφικτό.

Η Τσουκαρίτσκι από την Σερβία και η Χαρτς από την Σκωτία αντίστοιχα είναι οι δύο αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων και αμφότεροι έχουν να διαχειριστούν τον ρόλο του φαβορί, να ακολουθήσουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και να αγωνίζονται και αυτοί μετά τα τέλη Αυγούστου στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με έναν σύλλογο… άγνωστο στο ευρύ κοινό, ο οποίος την περασμένη σεζόν ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση στο πρωτάθλημα της χώρας του (3η θέση). Αποτελείται κατά κύριο λόγο από γηγενείς παίκτες και δεν υπάρχουν ονόματα που ξεχωρίζουν ή που διαθέτουν κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Μολονότι ξεκίνησε με δύο νίκες και μία ισοπαλία φέτος, έχει αναδείξει σοβαρά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία, απέναντι σε ομάδες θεωρητικά τουλάχιστον μίας «ταχύτητας» πιο κάτω. Πολλά φθηνά λάθη από τον τερματοφύλακα της, που δεν αποπνέει εμπιστοσύνη και γενικότερα ένα σύνολο που δυσκολεύεται να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Επιθετικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στις στημένες φάσεις, καθώς στο ρόστερ της υπάρχουν εννέα ποδοσφαιριστές που ξεπερνούν σε ύψος τα 1.86 μ. (δεν συμπεριλαμβάνονται οι τρεις πορτιέρε) και έχει ήδη σκοράρει τρία γκολ με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, είναι καλή στο τρανζίσιον και την γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, όμως οι επιλογές των παικτών της μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν είναι οι ιδανικές.

Η Χαρτς, επικείμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ, επίσης δεν εμπεριέχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της και τα αποτελέσματα της έως τώρα μόνο ως ασταθή μπορούν να χαρακτηριστούν. Πήρε μία δύσκολη νίκη με την Σεντ Τζόνστον στην πρεμιέρα (2-0), για να σταθεί… τυχερή και να μην ηττηθεί από την πιο αδύναμη Κιλμάρνοκ (0-0).

Το εμπόδιο της Ρόζενμποργκ το ξεπέρασε με δυσκολία, έχοντας χάσει στο πρώτο ματς στη Νορβηγία (2-1), ενώ χρειάστηκε ένα γκολ του Κάμερον Ντέβλιν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (3-1, 4-3 συνολικό σκορ). Ο μακράν πιο επικίνδυνος παίκτης της είναι ο σέντερ φορ της, Λόρενς Σάνκλαντ, ο οποίος σημείωσε 28 γκολ πέρυσι σε εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη, όμως οι υπόλοιποι… δεν είναι κάτι που ο «Δικέφαλος» δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η χρηματιστηριακή αξία των Σκοτσέζων είναι στα 15 εκατ. ευρώ και το ρόστερ τους επί της ουσίας κοστολογείται το ίδιο με του… Ατρομήτου, ενώ αυτό της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σχεδόν στα 50 εκατ. ευρώ!

Είναι ξεκάθαρο ότι και ο Ολυμπιακός, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa και του Conference League αντίστοιχα, όμως χρειάζεται προσοχή και δύο καλές εμφανίσεις για να πραγματοποιηθεί αυτός ο μεγάλος στόχος…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0