Football Talk

Ολυμπιακός: Η εκτός έδρας παράδοση στο Βέλγιο δεν τον ευνοεί, αλλά…

Ολυμπιακός: Η εκτός έδρας παράδοση στο Βέλγιο δεν τον ευνοεί, αλλά…

Ένα ακόμη ταξίδι στο Βέλγιο για τον Ολυμπιακό, με το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να χρειάζεται να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 από τον πρώτο αγώνα, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στα play off του Europa League.

Έτοιμος για μία ακόμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση είναι ο Ολυμπιακός, μιας και αντιμετωπίζει τη Γκενκ στο Βέλγιο, στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι. Το 1-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» βάζει τους Πειραιώτες σε θέση ισχύος, ωστόσο η αποστολή τους κάθε άλλο παρά εύκολη δεν θα είναι.

Μία ομάδα που έχει περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και θα θελήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Η παράδοση του Ολυμπιακού κόντρα σε ομάδες από το Βέλγιο, είναι αρκετά μοιρασμένη και δείχνει ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η αναμέτρηση στη «Cegeka Arena».

Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει με βάση τους αριθμούς και για όσους αρέσκονται στο να κοιτάζουν την παράδοση που έχουν οι ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει συνολικά 11 παιχνίδια με συλλόγους από το Βέλγιο. Ο απολογισμός τους; Έξι νίκες και πέντε ήττες.

Καμία φορά δεν έχει φέρει ισοπαλία και ουσιαστικά ευχή των Πειραιωτών είναι με το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης με τη Γκενκ, είναι να έχει μείνει η παράδοση με το μέρος τους.

Σε έξι ματς που έχει δώσει εντός έδρας ο Ολυμπιακός με ομάδες από το Βέλγιο, έχει πέντε νίκες. Η πιο πρόσφατη, ήταν το 2021 για τους ομίλους του Europa League, όπου είχε επικρατήσει με 2-1 της Αντβέρπ. Ένα παιχνίδι που «χρυσός» σκόρερ ήταν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, μιας και έδωσε τη νίκη στα τελευταία λεπτά του ματς.

Το μοναδικό γκολ της Αντβέρπ, το είχε πετύχει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, ο Σαματά.

Αντίθετα με τα εντός έδρας παιχνίδια, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας δεν τα πηγαίνει καλά, μιας και σε πέντε αναμετρήσεις, έχει μόλις ένα τρίποντο. Αυτό είχε έρθει τον Οκτώβριο του 2013, όταν ο Κώστας Μήτρογλου είχε πετύχει ένα ιστορικό χατ τρικ στην έδρα της Άντερλεχτ.

Παρά το γεγονός ότι στις επισκέψεις τους στο Βέλγιο οι Πειραιώτες δεν τα πάνε καλά, ίσως έχουν μία… μικρή παράδοση με το μέρος τους και μπορούν να τη συνεχίσουν. Στα τρία από τα πέντε ταξίδια τους, το πρόσημο στο… τέλος της ημέρας, ήταν θετικό.

Αυτό γιατί το 2009, μπορεί να είχε γνωρίσει την ήττα από τη Σταντάρ στη Λιέγη, ωστόσο είχε τερματίσει πιο πάνω από αυτή στον όμιλο του Champions League και είχε πάρει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.



Αντίστοιχα, το 2013, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τερματίσει πιο ψηλά από την Άντερλεχτ, ενώ το 2021, είχαν βγει δεύτερη στον όμιλο με την Αντβέρπ να τερματίζει τέταρτη, παρά το γεγονός ότι επικράτησε στην έδρα της με 1-0 του Ολυμπιακού.



Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0