Football Talk

Η… κατάρα του «βιονικού» Χάαλαντ, που δεν του επιτρέπει να σκοράρει στους τελικούς της Σίτι (video)

Η… κατάρα του «βιονικού» Χάαλαντ, που δεν του επιτρέπει να σκοράρει στους τελικούς της Σίτι (video)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μπορεί να έχει σηκώσει τέσσερα τρόπαια με τη Μάντσετσερ Σίτι, ωστόσο και στους πέντε τελικούς που έχει συμμετάσχει με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει καταφέρει τόσο να βρει δίχτυα, όσο και να δημιουργήσει γκολ! Ασύλληπτο σερί για έναν παίκτη που λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους.

Σχετικά Άρθρα

Οι «citizens» επικράτησαν επί της Σεβίλλης με 1-1 (πεν.5-4) στο «Γ. Καραϊσκάκης», προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη και το πρώτο τους  Super Cup. Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχουν πάρει φέτος ο Πεπ και οι παίκτες του.

Μοναδικός σκόρερ της Σίτι στην κανονική διάρκεια του ματς ήταν ο Πάλμερ και όχι ο… συνήθης ύποπτος, Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος ήταν απόλυτα περιορισμένος από τους αμυντικούς των Σεβιγιάνων. Ο Νορβηγός φορ δεν είχε καμία απολύτως ευκαιρία κατά τη διάρκεια του τελικού, γεγονός που εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο.

Αν ρίξουμε μία ματιά στα στατιστικά όμως, θα συνειδητοποιήσουμε πως δεν ήταν καθόλου περίεργο το γεγονός ότι ο Χάαλαντ δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντιθέτως,  ο ίδιος έχει μία πολύ κακή παράδοση στους τελικούς μέσα στο διάστημα που έχει αγωνιστεί για τη Μάντεστερ Σίτι.

Πιο συγκεκριμένα, από τους πέντε που έχουν παίξει οι «πολίτες» τον τελευταίο χρόνο, δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ούτε γκολ, αλλά ούτε και ασίστ! Παρόλα αυτά, έχει πανηγυρίσει μαζί τους τέσσερα τρόπαια. Φυσικά αυτό του Champions League, εκείνο της Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας και το πιο πρόσφατο, το Super Cup του 2023. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, ο άλλοτε «βιονικός» Χάαλαντ δεν είχε βρει δίχτυα, αλλά ούτε είχε τροφοδοτήσει συμπάικτη του.  


Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τα δύο χαμένα Community Shield. Ένα από τη Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 2022, στο οποίο επίσης δεν είχε σκοράρει, αλλά και το φετινό που πήγε στα χέρια της Άρσεναλ μετά τη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Η «κατάρα» των τελικών που κυνηγάει τον 23χρονο στράικερ δεν περιορίζεται μόνο στην Μάντσετσερ Σίτι, αλλά αντθέτως, έχει ξεκινήσει από τη θητεία του στην Ντόρτμουντ. Στον τελευταίο τελικό που έπαιξε εκεί, τον Ιούλιο του 2021, η Μπάγερν είχε επικρατήσει με 3-1 επί των Βεστφαλών κατακτώντας το Super Cup Γερμανίας με τον Νορβηγό επιθετικό να μην καταφέρνει καν να δημιουργήσει προϋοποθέσεις για γκολ.


Στα κρίσιμα παιχνίδια, κάθε προπονητής έχει ένα σχέδιο αντι-Χάαλαντ. Ίσως η πίεση των αντίπαλων αμυντικών να μην του αφήνει χώρους να σκοράρει, ίσως είναι απλά άτυχος στα ματς αυτά, ίσως να είναι τελικά απλά άνθρωπος και όχι… ρομπότ.


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0