Football Talk

ΑΕΚ: Έτσι γύρισε το ματς μέσα στο Ζάγκρεμπ

ΑΕΚ: Έτσι γύρισε το ματς μέσα στο Ζάγκρεμπ
Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με την Ντιναμό, που είχε σοβαρό πρόβλημα και σε ποιους τομείς μεταμορφώθηκε στην επανάληψη.

Η ΑΕΚ πήγε στο Ζάγκρεμπ μέσα σε βαρύ κλίμα από τα θλιβερά γεγονότα της Φιλαδέλφειας, πήγε στο Ζάγκρεμπ έχοντας να παίξει παιχνίδι, έστω και φιλικό, 16 ολόκληρες ημέρες και βρήκε απέναντί της μία πολύ καλή ομάδα, έμπειρη, η οποία είχε ήδη πολλά επίσημα ματς στα πόδια της, ενώ έπαιζε και στην έδρα της.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε πως ήταν και επηρεασμένη από τα γεγονότα και αγωνιστικά έβγαλε έλλειψη ρυθμού. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την άλλη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έβγαλε κατά διαστήματα μέρος του ταλέντου της. Αυτό το δείχνουν και οι αριθμοί. Η ομάδα του Αλμέιδα είχε 42% κατοχή στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά μόλις μία τελική - στο 16’ στη μεγάλη ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία. Αντίθετα οι Κροάτες μέτρησαν 10 τελικές (οι τέσσερις εντός εστίας). Επιπλέον, οι παίκτες της Ντιναμό κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο να κερδίσουν την ΑΕΚ σε έναν τομέα όπου οι αντίστοιχη του Αλμέιδα δείχνουν από πέρυσι πολύ δυνατοί: στην ανάκτηση της κατοχής της μπάλας. Συνολικά 12 φορές κέρδισαν την ανάκτηση οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, αριθμός που δεν μας έχει συνηθίσει η ΑΕΚ να είναι εις βάρος της.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη αγωνιστικά, ούσα και πίσω στο σκορ με 1-0. Βοήθησαν σίγουρα και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, όμως γενικά η ομάδα άλλαξε την αγωνιστική της φιλοσοφία, προσέγγιση και συμπεριφορά. Ανέβασε πιο ψηλά τη γραμμή πίεσής της, έφτασε κοντά στην αντίπαλη περιοχή και έγινε πολύ πιο ουσιαστική σε όλους τους τομείς. Η ΑΕΚ έκανε 12 τελικές στο δεύτερο ημίχρονο μέσα στο Μάξιμιρ! Αριθμός εκπληκτικός, που γίνεται ακόμη πιο σπουδαίος από το γεγονός ότι οι μισές απ’ αυτές τις τελικές έγιναν μέσα στην περιοχή της Ντιναμό! Αντίθετα οι Κροάτες έκαναν μόλις μία τελική μέσα από το «κουτί» της ΑΕΚ και συνολικά τρεις τελικές στην επανάληψη! Η ΑΕΚ πήρε, επίσης και την κατοχή της μπάλας φτάνοντας στο 52%, απέναντι σε μία ομάδα η οποία συνηθίζει να έχει την έχει στα πόδια της, ενώ αύξησε και ξεπέρασε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο δεύτερο 45λεπτό και στις ανακτήσεις μπάλας. Όλα αυτά που έκανε η ΑΕΚ στο Μάξιμιρ μετά την ανάπαυλα την οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπή (1-2) και το σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης που έχει τώρα ενόψει της ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας.

Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0