Football Talk

Γκουαρδιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη: «Η βία είναι κοινωνικό πρόβλημα γιατί η διαφορά πλούσιου και φτωχού είναι μεγάλη» (video)

Γκουαρδιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη: «Η βία είναι κοινωνικό πρόβλημα γιατί η διαφορά πλούσιου και φτωχού είναι μεγάλη» (video)

Την άποψή του σχετικά με τη βία στον αθλητισμό εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ερωτηθείς για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην Cosmote TV, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, αναλύοντας παράλληλα την άποψή του για τη βία στον αθλητικό κόσμο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης.

Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0