Football Talk

Ο Γκεντουζί έμαθε με τον… άσχημο τρόπο να σέβεται τον Παναθηναϊκό!

Ο Γκεντουζί έμαθε με τον… άσχημο τρόπο να σέβεται τον Παναθηναϊκό!

Τα δρώμενα της Λεωφόρου με τον Ματέο Γκεντουζί, η μοίρα που του γύρισε την πλάτη και ο Παναθηναϊκός που τον έμαθε να σέβεται με τον… άσχημο τρόπο.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η επική επικράτηση του Παναθηναϊκού, επί της Μαρσέιγ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ήταν η αρχή μιας ιστορικής πρόκρισης για το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» στη Μασσαλία δεν κέρδισαν τους Γάλλους, όμως πήραν σκορ το οποίο οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση και εν συνεχεία στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση και να αφήσουν «παγωμένο» το Βελοντρόμ.

Ο Ματέο Γκεντουζί είναι ένα από τα παιδιά που τα περασμένα χρόνια αγωνίστηκαν σε διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 2018 τα δικαιώματα του κατείχε η Άρσεναλ, όμως στους «Gunners» δεν κατάφερε να βρει χώρο και η αγγλική ομάδα τον παραχώρησε δανεικό στην Χέρτα για ένα χρόνο αρχικά και σε συνέχεια στην Μαρσέιγ για ακόμη έναν. Η ομάδα από την Γαλλία ενεργοποίησε την οψιόν της αγοράς του ποδοσφαιριστή και έτσι τα δικαιώματα του αποκτήθηκαν από την Μαρσέιγ.

Αναφερόμαστς σε έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από τη Γαλλία, ο οποίος έχει φιλοδοξίες και βλέψεις για το μέλλον του και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Αυτό όμως που είδαμε και στην Αθήνα είναι πως θα πρέπει να μάθει να… σέβεται και να γνωρίζει ομάδες όπως αυτή του Παναθηναϊκού. Μπορεί να απορεί κανείς με τα παραπάνω, αλλά θα δοθούν εξηγήσεις σε όλα παρακάτω.

Από την ώρα που σηκώθηκε για να κάνει ζέσταμα στο Απόστολος Νικολαΐδης, ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον αποδοκίμασε, χωρίςο ίδιος να έχει προκαλέσει κάτι μεμπτό, ούτε να υπάρχει κάποιο παρελθόν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Γκεντουζί δεν απάντησε, ούτε έδωσε σημασία σε κάτι, με τις πράξεις και την γλώσσα του σώματος του. Κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν, όχι βέβαια σε εμμονικό επίπεδο. Πάντα στα όρια που ένας φίλαθλος… γιουχάρει έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

Όπως όλοι οι φίλοι ττου ποδοσφαίρου θυμούνται, ο αγώνας είχε αίσιο τέλος για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπερνάρντ να εκτελεί την αντίπαλη εστία, μετά από μια εξαιρετική συνεργασία με τους Κλέινχεϊσλερ και Ιωαννίδη. Όπως ήταν λογικό, η Λεωφόρος πήρε φωτιά και ο ενθουσιασμός ξεχείλιζε από το γήπεδο των Αμπελόκηπων. Με την λήξη του παιχνιδιού λοιπόν, ο Ματέο Γκεντουζί κατευθυνόταν προς την φυσούνα των αποδυτηρίων, εκεί που απάντησε στα όσα είχε εισπράξει από το κοινό με μια χειρονομία, η οποία σήμαινε πως: «θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα», με μεγάλη έπαρση στο βλέμμα του.

Η επόμενη εβδομάδα ήρθε, ο Παναθηναϊκός πήγε στο Βελοντρόμ, η Μαρσέιγ τον… τρόμαξε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν τα βάζει κάτω εύκολα. Χωρίς πολύ σκέψη, ο Γκεντουζί ήταν ξεκάθαρα ο μοιραίος παίκτης για τους Μασσαλούς, δηλαδή εκείνος που πρώτα υπέπεσε στην παράβαση και έδωσε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια ο Μπρινιόλι έπιασε την εκτέλεση του στην διαδικασία των πέναλτι. Κάπως έτσι, η… μοίρα γύρισε την πλάτη στον Γάλλο και του επεσήμανε πως δεν πρέπει να έχει έπαρση σε τίποτα και απέναντι σε κανέναν.

Η συμπεριφορά του αυτή δείχνει πως δεν είχε κατανοήσει το μέγεθος του συλλόγου που έχει απέναντι του, όμως ο Παναθηναϊκός, του τα έμαθε όλα με τον… άσχημο τρόπο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0