Football Talk

Επιστροφή του Panathinaikos, με την πιο ιστορική πρόκριση στα προκριματικά!

Επιστροφή του Panathinaikos, με την πιο ιστορική πρόκριση στα προκριματικά!

Τεράστιο επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό η πρόκριση επί της Μαρσέιγ στο Champions League, που είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ιστορική πρόκριση της ομάδας σε προκριματική φάση!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Από που να ξεκινήσει κανείς και να το πιάσει με τον Παναθηναϊκό φέτος… Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κάνει hard reset και έχει αφήσει πίσω της ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη φάση στην ιστορία του. Ο Σέρβος τεχνικός, σε συνεργασία με όλα τα κομμάτια του συλλόγου, από την διοίκηση, μέχρι τον τελευταίο φροντιστή, συνέβαλλαν για να γίνει και πάλι PANATHINAIKOS.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν από την κόλλαση, στον… παράδεισο μέσα σε 45 αγωνιστικά λεπτά. Το πρώτο ημίχρονο οι Μασσαλοί μπήκαν φουριόζοι, με το μάτι τους να «γυαλίζει» και το Βελοντρόμ να έχει πάρει φωτιά. Ένα γήπεδο που μπορεί να «καταπιεί» τον αντίπαλο του, δεν ήξερε τι θα πει Παναθηναϊκός. Ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε στο πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης και έβαλε μεγάλη πίεση στις τάξεις των «πράσινων». Τα λάθη για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν είχαν σταματημό και ήταν ηλίου φαεινότερο, πως έχει χαθεί η ψυχραιμία και η συγκέντρωση.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Γκαμπονέζος, ο οποίος όπως άνοιξε το πρώτο μισό της αναμέτρησης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τον έκλεισε. Το 2-0 δεν ήταν απαγορευτικό σκορ φυσικά, αλλά η ποιότητα των Γάλλων φαινόταν πόσο είχε «τρομάξει» την ελληνική ομάδα. Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας, στο ημίχρονο μάλλον θα είχε χάσει την… πίστη του στο κομμάτι της πρόκρισης. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να είναι φανερά πιο συγκροτημένος, κάτι που δεν σημαίνει πως αφανίστηκαν τα λάθη από το παιχνίδι του απαραίτητα.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα (από το 80’ και μετά), οι «πράσινοι» έγιναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι και πιεστικοί, με το άγχος όμως να κάνει πολύ δύσκολη την αποστολή τους. Και κάπου εδώ η τεχνολογία που μπήκε στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, ήρθε για να γίνει ακριβοδίκαιη και μέσω του VAR παρατηρήθηκε ένα χέρι από τον Γκεντουζί που πέρασε στα ψιλά στην φυσική ροή του αγώνα, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού παρόλα αυτά να διαμαρτύρονται. Ο ρέφερι είδε την φάση με τα μάτια του και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Ιωαννίδη να στήνει τη μπάλα στην άσπρη βούλα και να εκτελεί με περίσσια ψυχραιμία απέναντι στον Λοπεθ, στέλνοντας στη μπάλα στη συμβολή των διχτυών της πάνω δεξιάς μεριάς στην εστία.

Δεν μπορεί να μην μπει στη συζήτηση βέβαια και ο Μπρινιόλι, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο κράτησε μόνος του την ομάδα και της έδειξε τον δρόμο και «είπε» δυνατά ποιος είναι ο τρόπος για να σταματήσει ο φόβος που υπήρχε. Φυσικά, ο Αλμπέρτο ήταν πολύ κομβικός και στην διαδικασία των πέναλτι, όπου «διάβασε» καλά τον Γκεντουζί και απέκρουσε το πρώτο πέναλτι, δίνοντας τεράστιο αβαντάζ στο «τριφύλλι».

Η πρόκριση που πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μαρσέιγ είναι τρομερό κατόρθωμα, αφού εκτός της τεράστιας διαφοράς μπάτζετ, όπως είπαμε το Βελοντρόμ είναι πολύ δύσκολη έδρα. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα φώναξε πανευρωπαϊκά δυνατά: «PANATHINAIKOS» και έστειλε μήνυμα προς όλους, πως επέστρεψε για τα καλά. Εννοείται, πως αυτό το επίτευγμα έχει ιστορική σημασία για το σύλλογο, αφού αναφερόμαστε στην κορυφαία πρόκριση των «πράσινων» στην φάση των προκριματικών γύρων. Σε αυτό μπορούμε να συμπεριλάβουμε, πως η συγκεκριμένη είναι η μοναδική φορά που η Μαρσέιγ αποκλείεται σε προκριματική φάση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0