Football Talk

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ 1-2: Ανατροπάρα με ψυχή, όπως την ζήτησε ο Αλμέιδα, αφιερωμένη στον Μιχάλη! (video)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΑΕΚ 1-2: Ανατροπάρα με ψυχή, όπως την ζήτησε ο Αλμέιδα, αφιερωμένη στον Μιχάλη! (video)
Απίστευτη ΑΕΚ στο Μαξιμίρ! Υπέταξε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (15/08, 2-1), πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα Play Off του Champions League και το γκολ της νίκης, αλλά και η νίκη καθ' αυτή, αφιερώθηκε στον δολοφονημένο φίλο της, Μιχάλη Κατσουρή! Τεράστιες επεμβάσεις από τον Λιβάκοβιτς στις καθυστερήσεις, απέτρεψαν ένα πιο ευρύ σκορ υπέρ της «Ένωσης»!
Ο Ματίας Αλμέιδα ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν για την ιστορία της ΑΕΚ και την οικογένεια του δολοφονημένου φίλου της, Μιχάλη Κατσουρή, και αυτοί το έπραξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο!

Έφεραν... τούμπα το ματς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (15/08, 2-1) μέσα στο «σπίτι» της, Μαξιμίρ, και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τα Play Off του Champions League!

Ο Μπουλάτ «άνοιξε» το σκορ, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 37', σε παράβαση του Γιόνσον, που φαίνεται να μην υπάρχει. Ο Τσούμπερ έφερε αρχικά το ματς στα... ίσα και ο Γαλανόπουλος στo 90' ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή! Μάλιστα, η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερο σκορ υπέρ της, αν ο Λιβάκοβιτς δεν έκανε τεράστιες επεμβάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς!

Πλέον, περιμένει τους Κροάτες στην OPAP Arena το ερχόμενο Σάββατο (19/08, 21:45), στη μεταξύ τους ρεβάνς, για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί όπου θα κριθεί, ποιος θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Πριν τη «σέντρα», κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ξεκίνησε δυναμικά το ματς και μόλις στα 25", κατέγραψε την πρώτη της καλή προσπάθεια. Ο Μπουλάτ επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο έξω, από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.



Παρότι η ΑΕΚ «έψαχνε» τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο, η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, ήταν δική της.

Ο Πινέδα βρήκε τον Τσούμπερ στον κενό χώρο κι αυτός «έσπασε» την μπάλα στον Γκαρσία την κατάλληλη στιγμή. Ο φορ της «Ένωσης» πλάσαρε από πλάγια θέση στο 15', αλλά ο Λιβάκοβιτς κάλυψε με εξαιρετικό τρόπο τη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.



Η «απάντηση» των Κροατών ήρθε πέντε λεπτά αργότερα (20'). Ο Πέτκοβιτς βρήκε τον ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής, έκανε ένα σουτ με πολλά φάλτσα, αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.



Εν τέλει, όπως φάνηκε ήταν η «προειδοποιητική βολή». Στο 37ο λεπτό, μετά από φάουλ που δόθηκε εις βάρους του Γιόνσον και δεν υπήρχε, ο Μπουλάτ το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με εντυπωσιακό τρόπο, για το 1-0.

Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος (45+2'), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά το τελείωμα του Μιχαϊλιτσένκο ήταν πολύ κακό και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.




Η εικόνα της ΑΕΚ άλλαξε στο 2ο ημίχρονο. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα «πήρε» μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε πως ήθελε να βρει ένα γκολ και τα κατάφερε με τον Τσούμπερ, στο 59ο λεπτό!

Οι παίκτες της «Ένωσης» έκλεψαν την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Γκαρσία την έστρωσε στον Τσούμπερ, που απελευθερώθηκε με ωραίες κινήσεις και με υπέροχο τελείωμα, έφερε το ματς στα ίσα, γράφοντας το 1-1.



Οι Κροάτες έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ξαναπάρουν το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Μπουλάτ (62') αποκρούστηκε από τον Στάνκοβιτς, ενώ η κεφαλιά του Εμρέλι στο 63', σταμάτησε στο δοκάρι.




Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, τα «ηνία» του αγώνα πέρασαν στα πόδια της ΑΕΚ. Είχε την κατοχή της μπάλας, έμοιαζε πιο απειλητική και λίγο έλειψε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 84ο λεπτό.

Ο Λιβάκοβιτς, όμως, «σταμάτησε» με διπλή προσπάθεια το σουτ του Γκαρσία, μετά από έξυπνη κομπίνα σε φάουλ, με εκτελεστή τον Πέτρο Μάνταλο.



Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να πιέζει και στο 90', βρήκε το γκολ μίας επικής ανατροπής. Μετά από φάσης διαρκείας, ο Πισάρο γύρισε την μπάλα προς το ύψος της μικρής περιοχής και ο Γαλανόπουλος με υπέροχο πλασέ, διαμόρφωσε το 2-1 ως τελικό σκορ!

Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, υπέρ της «Ένωσης», αν ο Λιβάκοβιτς δεν «νικούσε» στις καθυστερήσεις τους Άμραμπατ και Βίντα, κατά σειρά.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ιβάνουσετς (71' Μπατούρινα), Πέτκοβιτς, Ριστόφσκι, Λιούμπισιτς, Μιχαϊλιτσένκο, Μίσιτς (84' Κανέκο), Μπουλάτ (72' Σούσιτς), Σούταλο, Σπίκιτς (46' Εμρέλι).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι (83' Μάνταλος), Γιόνσον (67' Γαλανόπουλος), Πινέδα (83' Πισάρο), Ελίασον (56' Άμραμπατ), Τσούμπερ (84' Αραούχο), Γκαρσία.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0