Football Talk

Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 2-1 (πεν. 3-5): «Αλύγιστος» Panathinaikos από τα παλιά, με ήρωες Ιωαννίδη και Μπρινιόλι! (video)

Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 2-1 (πεν. 3-5): «Αλύγιστος» Panathinaikos από τα παλιά, με ήρωες Ιωαννίδη και Μπρινιόλι! (video)

Παιχνίδι για… γερά νεύρα στη Μασσαλία, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μεγαλειώδη πρόκριση κόντρα στη Μαρσέιγ (15/08, 2-1) στα πέναλτι! «Λυτρωτής» ο Ιωαννίδης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα στο 90+8', τεράστια επέμβαση του Μπρινιόλι στη «ρώσικη ρουλέτα», για να στείλει το «τριφύλλι» στα Play Off του Champions League!

Στο Βελοντρόμ έδωσε την δεύτερη μάχη του με την Μαρσέιγ, ο Παναθηναϊκός, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν… αφηνιασμένη και σαφώς ανώτεροι της ελληνικής ομάδας, η οποία υπέπεσε σε πολλά λάθη και βρέθηκε στην ανάπαυλα να είναι πίσω στο σκορ με 2-0. Στο δεύτερο μισό, τα πράγματα δεν ήταν τόσο μονόπλευρα, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τα πατήματα του και τον Γιοβάνοβιτς να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για να ενισχυθεί στο επιθετικό κομμάτι.

Αυτό επιτεύχθηκε με ένα κερδισμένο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Φώτης Ιωαννίδης εύστοχα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μάγκνουσον, αλλά και το VAR έσωσαν το παιχνίδι για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς και δεν… λύγισε με τίποτα. Το… θρίλερ του Βελοντρόμ, κατέληξε στα πέναλτι, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκεντουζί. Όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες ήταν εύστοχες και ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια πρόκριση.

1ο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθαναϊκό, με την Μαρσέιγ να παίρνει το προβάδισμα, με το Σαρ να βγάζει μια εξαιρετική μπαλιά για τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος είχε πολύ χώρο μπροστά του, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι και κατάφερε να τον νικήσει, κάνοντας το 1-0 στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Το στάδιο Βελοντρόμ πήρε «φωτιά» και οι Γάλλοι, συνέχισαν το ίδιο πιεστικό τέμπο που έπιασαν από την αρχή!

Δεν πέρασε πολύ ώρα και οι γηπεδούχοι βρήκαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπρινιόλι, να αποκρούσει ένα σουτ του Ουνάχι, μετά από ένα λάθος του Γεντβάι. Στο 11ο λεπτό ο ίδιος πρωταγωνιστής, με μια ατομική ενέργεια βρήκε τεράστια ευκαιρία, βγαίνοντας «φάτσα» με το τέρμα, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Στην τελευταία φάση ο γκολκίπερ των «πράσινων», τα… είχε με τον Τζούριτστις που έκανε λάθος στο κέντρο και όπως ήταν λογικό η ομάδα του Γιοβάνονβιτς «πάγωσε», με την Μαρσέιγ να είναι καταιγιστική.

Ο Εντιγαγέ ήταν το πρόσωπο που πέτυχε την επόμενη ευκαιρία για την ομάδα της Γαλλίας, με τον Μπρινιόλι να επεμβαίνει και πάλι στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με δύο κερδισμένα κόρνερ για τους γηπεδούχους πρώτα ο Ζιζό και στη συνέχεια ο Κλος, απείλησαν την εστία του Παναθηναϊκού, με τον Ιταλό τερματοφύλακα των «πράσινων» να σώζει σωτήρια την πρώτη φάση στο 29’.

Με ακόμα μια τελική του Ομπαμεγιάνγκ, η Μαρσέιγ βρήκε κι άλλη τελική, με τον Γκαμπονέζο στράικερ να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Θέμα χρόνου ήταν τελικά ο στράικερ του Μαρθελίνο να βρει γκολ, με τον Κλάους να γεμίζει την περιοχή και τον Ομπαμεγιάνγκ να επεμβαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

2ο ημίχρονο

Το πρώτο του σουτ ο Παναθηναϊκός το βρήκε στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Βιλένα να επιχειρεί ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η σειρά της Μαρσέιγ για ευκαιρία, ήρθε στο 62ο λεπτό με το Σαρ να εκτελεί τον Μπρινιόλι, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε και απομάκρυνε.

Ο Γιοβάνοβιτς με συνεχόμενες αλλαγές, εκ των οποίων ο Χουάνκαρ αντικαταστήθηκε υποχρεωτικά, έψαξε λύσεις από τον πάγκο του, που θα μπορέσουν να του φέρουν επιθετικά στοιχεία.

Αυτό επιτεύχθηκε αρκετά γρήγορα, με τον Μπερνάρντ να περνάει μια πολύ όμορφη πάσα για τον Παλάσιος στο 75’, με τον Αργεντινό να κοντρολάρει και στη συνέχεια σούταρε, με τη μπάλα να περνάει… σύριζα με το κάθετο αριστερό δοκάρι.

Ύστερα από δύο λεπτά (77’) ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ με αποδέκτη τον Γέντβαι, που βρήκε όμορφα τη μπάλα, αλλά ο Λόπεθ αντέδρασε έγκαιρα και απομάκρυνε την μπάλα!

Με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ομπαμεγιάνγκ, ο Βιτίνια βρήκε τελική στο 81ο λεπτό του παιχνιδιού, από μια σέντρα του Λόντι, όμως ο επιθετικός των Γάλλων έστειλε τη μπάλα άουτ χωρίς πίεση.

Με την πίεση από τον Παναθηναϊκό να έχει ανέβει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Μαντσίνι βρήκε ένα σουτ από τα αριστερά, όμως ο Λόπεθ είχε απάντηση και πάλι.

Μια φάση που πέρασε… στα ψιλά, επανεξετάστηκε από το VAR εκεί όπου διαπιστώθηκε το χέρι του Γκεντουζί, η οποία έστειλε τον Παναθηναϊκό στην άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φώτης Ιωαννίδης και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-1 για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Παράταση

Τρομερή ευκαιρία είχε η Μαρσέιγ στο 98ο λεπτό, όταν ο Κλός επιχείρησε ένα σουτ από καλή απόσταση μέσα στην περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί μια εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Μαρθελίνο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Βαγιαννίδης επιχείρησε σωτήριο κόψιμο στον Λόντι, ο οποίος πάτησε περιοχή και ήταν έτοιμος να εξαπολύσει ένα σουτ, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Με το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού, οι γηπεδούχοι σε μια ακόμα πολύ σημαντική προσπάθεια να σκοράρουν με το Βιτίνια να σουτάρει σε… κενή εστία, όμως βρήκαν τον Μάκγνουσον επάνω στη γραμμή να σταματάει και να απομακρύνει την μπάλα επάνω στη γραμμή στο 103'.

Στην εκκίνηση του δεύτερου μισού της παράτασης, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ένα γκολ από τον Βιτίνια που βρισκόταν αμαρκάριστος στην περιοχή, όμως ο VAR παρενέβη ξανά για να ακυρώσει το τέρμα των Μασσαλών, καθώς υπήρχε παράβαση οφσάιντ από τον Σαρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ (Μαρθελίνο): Λόπεθ, Λόντι, Μ’Μπεμπά, Ζιζό, Κλος, Βερετού, Ρονζιέ, Ουνάχι (58’ Χέριτ), Σαρ, Ν’Ντιαγέ (68’ Γκεντουζί), Ομπαμεγιάνγκ (80’ Βιτίνια).

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (70’ Μλαντένοβιτς), Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (70’ Τσέριν), Τζούριτσιτς (63’ Μπερνάρντ), Βέρμπιτς (46’ Παλάσιος), Μαντσίνι (106’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ (63’ Ιωαννίδης).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0