Football Talk

Ο Ομπαμεγιάνγκ βρίσκει δίχτυα φορώντας φανέλα γαλλικής ομάδας… 3765 ημέρες μετά! (video)

Ο Ομπαμεγιάνγκ βρίσκει δίχτυα φορώντας φανέλα γαλλικής ομάδας… 3765 ημέρες μετά! (video)

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκινά η εξόρμηση του Παναθηναϊκού στη Γαλλία απέναντι στη Μαρσέιγ, με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει απέναντι στην ελληνική ομάδα στο 3ο λεπτό.

Πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Γκαμπονέζος βρήκε δίχτυα επί γαλλικού εδάφους, φορώντας φανέλα γαλλικής ομάδας. Για την ακρίβεια, για να βρούμε την προηγούμενη περίπτωση που συνέβη κάτι τέτοιο, πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στον Απρίλιο του 2013.

Τότε που ο τέως φορ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, της Άρσεναλ, της Τσέλσι, και της Μπαρτσελόνα, αγωνιζόταν με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν και επικρατούσε εντός έδρας έναντι της Αζαξιό με 4-2.

Σε εκείνη την αναμέτρηση, στην 33η αγωνιστική της Ligue 1, ο Ομπαμεγιάνγκ είχε ανοίξει το σκορ και είχε διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, έχοντας παράλληλα καταγράψει και μία ασίστ για να κάνει το 2-0 ο Ματιέ Μποντμέρ.

Πλέον, 3765 ημέρες μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τον «Όμπα» να σκοράρει κόντρα στην ελληνική ομάδα και να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα της Μαρσέιγ, στην 5η του εμφάνιση με τους «Μασσαλούς».


Του πήρε 275 αγωνιστικά λεπτά για να το πράξει και ο Παναθηναϊκός γίνεται η δεύτερη ομάδα, μετά τον Ολυμπιακό προ τριετίας, που «πληγώνεται» από τον 34χρονο πλέον σέντερ φορ.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0