Football Talk

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Σε φυλακές όλης της χώρας οι 105 χούλιγκαν - Έρευνες για τον δολοφόνο

Επεισόδια Νέα Φιλαδέλφεια: Σε φυλακές όλης της χώρας οι 105 χούλιγκαν - Έρευνες για τον δολοφόνο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, μετά την αιματηρή επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ώρα που οι 105 χούλιγκαν κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το κατώφλι των φυλακών αναμένεται να περάσουν τις επόμενες ώρες όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση κατά του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το βράδυ της Κυριακής, ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία, με τις Αρχές να αποφασίζουν την προσωρινή προφυλάκιση και των τελευταίων κατηγορουμένων.

Πλέον, η προσοχή εστιάζεται στη λήψη DNA στην οποία υποβάλλονται οι 105 κατηγορούμενοι, καθώς και στο βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζεται προκειμένου να εντοπιστεί ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα στη λήψη DNA δίνεται σε όσους έχουν ποινικό παρελθόν.

Σημειώνεται πως ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία - νεκροτομή στο σώμα του 29χρονου διαβίβασε και αυτός με την σειρά του κάποια ίχνη DNA που βρέθηκαν πάνω στη σορό προκειμένου όταν γίνει λήψη από τους 105 κατηγορούμενος να γίνει αντιπαραβολή προκειμένου να βρεθεί ο δράστης που τού κατάφερε το μοιραίο τραύμα.

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα κακουργήματα της:

εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

έκρηξης (κακούργημα)

κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

Καθώς και τα πλημμελήματα:

διατάραξη κοινής ειρήνης

επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

φθορά ξένης ιδιοκτησίας

βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

παράνομη οπλοφορία

οπλοχρησία

κατοχή φωτοβολίδων

Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή επίθεση, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys», ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο μεταξύ, οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης, ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Έρευνες για τον δολοφόνο του 29χρονου

Τα ευρήματα που έχουν εντοπίσει οι Αρχές έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα γίνει ανάλυση για γενετικό υλικό, ενώ το θανατηφόρο χτύπημα στον Μιχάλη φέρεται να έχει αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία.

Άνδρες της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει τις τελευταίες ημέρες βίντεο από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής και του γηπέδου προσπαθώντας να ανασυνθέσουν τα γεγονότα. Μάλιστα, από την επεξεργασία και μελέτη του σχετικού υλικού προκύπτει το μέγεθος της δολοφονικής μανίας σε βάρος του 29χρονου αφού, όπως αποτυπώνεται στις κάμερες, μετά το μοιραίο χτύπημα με μαχαίρι ο Μιχάλης Κατσουρής στην προσπάθεια του να διαφύγει από το σημείο, δέχεται πισώπλατα χτυπήματα με ρόπαλα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δε, κάμερες πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν καταγράψει και άλλους υπόπτους, οι οποίοι μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης, για τα αιματηρά επεισόδια.

Παράλληλα αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων και αυτό γιατί από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την επίμαχη ώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια εκτός των 105 συλληφθέντων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι, προς το παρόν, δεν έχει απολογηθεί κανένας κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο Χρήστος Μαυρομάτης σημείωσε ότι η επιλογή αυτή από την ανακρίτρια δεν είναι τυχαία, καθώς η δικαστική έρευνα δεν έχει ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδοθεί η συγκεκριμένη κατηγορία.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος σημείωσε: «Κανείς δεν έχει απολογηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτή την επιλογή η κυρία ανακρίτρια δεν την έκανε τυχαία. Ένιωσε ότι ο φυσικός δικαστής ακόμη δεν είναι έτοιμος να αποδώσει αυτό το αδίκημα. Άρα υπάρχει ένα έλλειμμα αυτή τη στιγμή. Ευχόμαστε ότι η ανάκριση, τα DNA, η έκθεση ανάλυσης του βιντεοληπτικού υλικού θα φροντίσουν ώστε να έχουμε αι αυτό το αδίκημα στο τραπέζι. Φανταστείτε να κλείσει η δικογραφία και ακόμα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας να είναι κατ' αγνώστου δράστη. Το φοβάμαι αυτό. Αυτή τη στιγμή η δικογραφία είναι αδύναμη σε σχέση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0