Football Talk

Έχεις πρεμιέρα; Αν θέλεις σίγουρο γκολ, πάρε τον Σαλάχ! (video)

Έχεις πρεμιέρα; Αν θέλεις σίγουρο γκολ, πάρε τον Σαλάχ! (video)
Ο Μο Σαλάχ δεν έχει αφήσει καμία από τις τελευταίες οκτώ πρεμιέρες της καριέρας του να περάσει χωρίς να έχει έστω ένα γκολ και μία ασίστ. Το σερί του Αιγυπτίου φορ, που ξεκίνησε από τη Ρόμα και τη SerieA, συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του στο 1-0 της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι, στην πρώτη αγωνιστική της PremierLeague.     

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, μπορεί να μη σκόραρε στην πρεμιέρα της Premier League αλλά φρόντισε να μην «σπάσει» την παράδοση, τροφοδοτώντας το Ντίας στο πρώτο γκολ της Λίβερπουλ για τη σεζόν 2023/24.

Οι πρεμιέρες είναι το φόρτε του 31χρονου Αιγύπτιου. Τις τελευταίες οκτώ σεζόν τόσο στο «Νησί» όσο και στη Serie A, είτε έχει σκοράρει είτε έχει συμμετάσχει σε γκολ στην πρώτη αγωνιστική του εκάστοτε πρωταθλήματος.  

Κόντρα στη Φούλαμ, το 2022 είχε κάνει το 2-1 για την ομάδα του Κλοπ στο 80ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του νεοφερμένου τότε Νούνιες. Έναν χρόνο πριν, είχε πάλι σκοράρει το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης με τη Νόριτς «σφραγίζοντας» το 0-3 υπέρ της Λίβερπουλ στον πρώτο αγώνα των «reds» στην Premier εκείνης της χρονιάς.

Σε μία από τις πιο απαιτητικές πρεμιέρες της ομάδας του, το 2020 απέναντι στη Λιντς Γιουνάιτεντ, ο Σαλάχ δεν είχε σκοράρει μία και δύο αλλά τρεις φορές! Το χατ-τρικ του Αιγυπτίου ολοκληρώθηκε με ένα γκολ στο 89’ για το τελικό 4-3 της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ!  

Το 2019 είχε «ανοίξει» το σκορ επί της Γουέστ Χαμ, ενώ το 2018 είχε συστηθεί στο κοινό του αγγλικού πρωταθλήματος με ένα γκολ κόντρα στη Γουότφορντ, στο 57ο λεπτό με ασίστ του Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Το σερί του συνεχίζεται και στο «καμπιονάτο». Στην τελευταία του πρεμιέρα στο ιταλικό πρωτάθλημα, τη σεζόν 2016/17 είχε βρει και πάλι δίχτυα στο 84ο λεπτό για το τελικό 4-0 των Ρωμαίων στο Ολίμπικο, επί της Ουντινέζε.     

Η τελευταία φορά που ο Σαλάχ δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή σε γκολ σε πρεμιέρα ήταν το 2015, όντας παίκτης της Ρόμα, με τους «τζιαλορόσι» να φέρνουν ισοπαλία 1-1 στο «Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» κόντρα στην Ελλάς Βερόνα!

Έκτοτε, ο Αιγύπτιος φορ δεν έχει αφήσει ούτε μία πρεμιέρα να περάσει χωρίς να έχει κάνει… αισθητή την παρουσία του είτε βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, είτε μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του.

Μπορεί φέτος να βγήκε αλλαγή εκνευρισμένος, χωρίς να έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά χωρίς εκείνον, η Λίβερπουλ ίσως να μην είχε προηγηθεί ποτέ.

  

Βασιλική Μπαρτζιώτη    
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0