Football Talk

Τέλος από την εθνική Ιταλίας ο Μαντσίνι – Ο Σπαλέτι φαβορί για τη διαδοχή, υποψήφιος και ο Κόντε!

Τέλος από την εθνική Ιταλίας ο Μαντσίνι –  Ο Σπαλέτι φαβορί για τη διαδοχή, υποψήφιος και ο Κόντε!

Παρελθόν από την εθνική Ιταλίας αναμένεται να αποτελέσει σύντομα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και τον Αντόνιο Κόντε να είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να τον διαδεχθούν.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η εθνική Ιταλίας, μόλις 10 μήνες πριν το EURP 2024, καθώς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παραιτήθηκε και αποχώρησε από τη «σκουάντρα ατζούρα».

Ο πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε την Ιταλία τον Μάϊο του 2018 και εξασφάλισε εισιτήριο για το EURO 2020. Εκεί, παρατάσσοντας μια εντυπωσιακή ομάδα που δεν είχε σταρ, αλλά ήταν γεμάτη από πάθος, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης απέναντι στην Αγγλία στο Wembley, σε ένα «ιστορικό» ματς για τα «τρία Λιοντάρια», που βρέθηκαν από νωρίς και μπροστά στο σκορ.

Από την άλλη, η Ιταλία δεν κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, καθώς μια ήττα-σοκ με 1-0 από τη Βόρεια Μακεδονία, την άφησαν εκτός τελικής φάσης για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα, άπαντες θεωρούσαν δεδομένη την παρουσία του στην τεχνική της ηγεσία και στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, όμως αισίως, οι Ιταλοί αναζητούν τον αντικαταστάτη του Μαντσίνι. Στην κορυφή της λίστας και φαβορί ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, «παίζει» και ο Αντόνιο Κόντε, που δεν έχει εργαστεί σε κάποια ομάδα, μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Τότεναμ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0