Football Talk

Πρόεδρος Κροατίας για τους συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας: «Αν κρατηθούν και οι 100, θα ξεσπάσει βεντέτα»!

Πρόεδρος Κροατίας για τους συλληφθέντες της Νέας Φιλαδέλφειας: «Αν κρατηθούν και οι 100, θα ξεσπάσει βεντέτα»!

Ο πρόεδρος της Κροατίας δήλωσε πως δεν θα στηρίξει σε καμία περίπτωση  όσους προκάλεσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά παράλληλα προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για πιθανή «βεντέτα» εάν δεν εκδοθούν οι 100 προφυλακιστέοι χούλιγκαν.

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς πήρε θέση υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Κροατίας για τα άγρια επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στο θάνατο τον 29χρονο Μιχάλη.

Ο κ. Μιλάνοβιτς υποστήριξε πως η υπόθεση είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς ναι μεν ο ίδιος δεν προτίθεται να υποστηρίξει τους χούλιγκαν που προκάλεσαν τη συμπλοκή, ωστόσο προειδοποίησε πως μπορεί να ξεσπάσει «βεντέτα» σε περίπτωση που αυτοί κρατηθούν επ΄αόριστον στην Αθήνα.   

Αναλυτικά όσα δήλωσε και σχετικά με την επιστολή των οικογενειών των συλληφθέντων:   

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική.

Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να προκαλέσουν επεισόδια κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα.

Αφήστε τους γονείς στην άκρη... Αυτοί που βρίσκονται στην Αθήνα είναι ενήλικες. Δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι έχουν ευθύνη για ότι έγινε».

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι η αστυνομία μπορεί να θέσει υπό κρατήση 100 άτομα. Μπορεί να κρατήσει για πέντε ημέρες αυτούς που υποψιάζεται ότι έχουν εμπλοκή κι αυτές ημέρες έχουν περάσει. Τώρα λοιπόν η συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να απελευθερωθεί. Αν τους κρατήσουν όλους θα είναι σαν επιβολή στρατιωτικού νόμου».



πηγή: protothema.gr
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0