Football Talk

Ακόμη και όταν η Μπάγερν έλειπε από το Σούπερ Καπ, η Ντόρτμουντ δεν έλαμψε ποτέ! (video)

Ακόμη και όταν η Μπάγερν έλειπε από το Σούπερ Καπ, η Ντόρτμουντ δεν έλαμψε ποτέ! (video)

Το Σούπερ Καπ Γερμανίας για το 2023 θα λάβει χώρα το Σάββατο 12/08, με την Μπάγερν Μονάχου να αντιμετωπίζει τη Λειψία και φέτος, στην Allianz Arena. Πρωτοπόροι στις συμμετοχές οι «Βαυαροί» με ένα μικρό κενό στο αήττητο ρεκόρ τους. Το 2011, όταν η Σάλκε έκανε την Ντόρτμουντ να... γονατίσει, σε ένα άκρως επικό Revierderby.

Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει την Μπάγερν σε συμμετοχές στο γερμανικό Σούπερ Καπ. Από το 2012 μέχρι και σήμερα δίνει πάντα το «παρών». Φέτος ίδρωσε λίγο περισσότερο. Πολλοί θα έλεγαν πως ο τίτλος ανήκε δικαιωματικά στην Ντόρτμουντ, ούτε ένας δεν περίμενε την ανατροπή.

Το μόνο που είχαν να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν να κερδίσουν την Μάιντς. Τελικά ο αγώνας έληξε 2-2, ενώ η Μπάγερν σώθηκε από το γκολ του Τζαμάλ Μουσιάλα, επικρατώντας της Κολωνίας και «γραπώνοντας» τον τίτλο.

Παραλίγο να μην βλέπαμε την Μπάγερν στο Σούπερ Καπ. Περίεργο; Ίσως όχι και τόσο! Άλλωστε, δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Οι «γίγαντες» του γερμανικού ποδοσφαίρου έλειπαν από την διοργάνωση το 2011, όποτε Ντόρτμουντ και Σάλκε αναμετρήθηκαν σε έναν αγώνα για γερά στομάχια και δυνατές συγκινήσεις.

Στις 23 Ιουλίου 2011 η προκάτοχος του Σούπερ Καπ Γερμανίας, Σάλκε, αναμετρήθηκε με την τότε πρωταθλήτρια Μπορούσια Ντόρτμουντ στην διοργάνωση εκείνης της χρονιάς. Από τη στιγμή που η Μπάγερν έλειπε από το προσκήνιο, το σίγουρο φαβορί ήταν η Ντόρτμουντ. Η βραδιά όμως, επιφύλασσε έναν αγώνα γεμάτο ένταση και εκπλήξεις.

Και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν στο ματς με αυταπάρνηση και αφοσίωση, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια η μία στην άλλη να αναπτυχθούν επιθετικά. Πέρασαν 90’ χωρίς γκολ, όμως οι φάσεις ήταν τόσο απολαυστικές που στο τέλος όλοι θα λέγανε «ας το κέρδιζε απλώς ο καλύτερος».

Η λαμπρή ομάδα των Γκέτσε, Λεβαντόφσκι και Γκιντογκάν έδειξε υπεροχή σε λιγότερο από 10’ από την έναρξη του παιχνιδιού, πλησιάζοντας απειλητικά την αντίπαλη εστία. Ο Φέρμαν όμως, αποδείχθηκε άτρωτο τοίχος για τους «ανθρακωρύχους».

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ δεν άργησε να βρει τον ρυθμό της δείχνοντας σε όλους πως είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Μπορεί να μην είχαν την εμπειρία των πρωταθλητών, όμως πρέσαραν ασύστολα σε σημείο που η ομάδα του Κλοπ αδυνατούσε να βρει στόχο και να διατηρήσει μια συνέχεια στον τρόπο παιχνιδιού της.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Φέρμαν είχε καταφέρει να διατηρήσει το «clean sheet» του με τις ηρωικές επεμβάσεις του. Το δεύτερο ημίχρονο σήμαινε πόλεμος με καμία από τις δύο ομάδες να αφήνει τον ελάχιστο χώρο στο αντίπαλο δέος.

Τα ώριμα χαρακτηριστικά της Ντόρτμουντ ξεχώριζαν και οι ποιότητα της δεν μπορούσε να κρυφτεί. Πλησίασε πολύ κοντά σε ένα γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Και αυτό γιατί μαζί με την ποιότητα δεν μπορούσε να κρυφτεί και η έλλειψη συγκέντρωσης. Λάθη ανεπίτρεπτα στοίχισαν έναν τίτλο που ήταν εξ αρχής δικός τους και τον άφησαν να τους γλιστρήσει μέσα από τα χέρια.

Ήταν αυτονόητο πλέον πως η διαδικασία των πέναλτι ήταν μονόδρομος, με την Σάλκε να επικρατεί 4-3 και τον Φέρμαν να αναδεικνύεται σε ήρωα της βραδιάς, της ομάδας, της χρονιάς.





Αξίζει να σημειωθεί πως ο θρίαμβος αυτός είχε και άρωμα ελληνικό, μιας και εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στους «ανθρακωρύχους» ο δικός μας Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ακόμη και όταν η αδυσώπητη και άκρως εντυπωσιακή Μπάγερν απουσιάζει, το Σούπερ Καπ Γερμανίας δεν παραλείπει να μας «τρατάρει» με απολαυστικό θέαμα και σασπένς.

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0