Football Talk

Μήπως κύριε πρωθυπουργέ ξεχάσατε τον Άρη στη σύσκεψη; Και αν ναι, γιατί;

Μήπως κύριε πρωθυπουργέ ξεχάσατε τον Άρη στη σύσκεψη; Και αν ναι, γιατί;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου (16/8) έχοντας ως βασικό αντικείμενο συζήτησης την οπαδική βία. Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων θα δώσουν το «παρών» στη σύσκεψη αυτή με την απουσία του Άρη να είναι εκκωφαντική. Υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από αυτό ή πρόκειται για ακόμα μία κυβερνητική παράλειψη;    

Τα επεισόδια στυγνής οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως τραγικό απολογισμό το θάνατο του 29χρονου Μιχάλη, φιλάθλου της ΑΕΚ, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν αντίκτυπο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόκειται να συναντήσει άμεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με το ραντεβού τους να προγραμματίζεται για τις 16 Αυγούστου. Όπως είναι αναμενόμενο, το θέμα συζήτησης που θα πέσει στο τραπέζι θα είναι αυτό της βίας που εξακολουθεί να ταλανίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πάρα τις όποιες καμπάνιες και τις φανέλες που αναγράφουν «respect».

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με το Σλοβένο Πρόεδρο, οι δύο άνδρες θα συναντήσουν τους ιδιοκτήτες τεσσάρων ΠΑΕ, με το παράδοξο της υπόθεσης να είναι το ότι στη συνάντηση αυτή δεν θα δώσει το «παρών» κανένας εκπρόσωπος του Άρη!

Πιο αναλυτικά, Μητσοτάκης και Τσέφεριν θα συνομιλήσουν μόνο με τους ισχυρούς άνδρες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού φέρουν μερίδιο ευθύνης για αυτή την… παράλειψη, ωστόσο ακόμα και αν δεν του το πρότειναν, είναι απορίας άξιο το αν ο ίδιος έχει ή όχι την αντίληψη και την οξυδέρκεια να καταλάβει πως μία ομάδα σαν τον Άρη δεν θα έπρεπε να λείπει από αυτή τη συνάντηση.

Η στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού πριν ενάμιση χρόνο δεν έχει ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οι Θεσσαλονικείς και όλη η Ελλάδα ποτέ δεν θα πάψει να πενθεί τον αδικοχαμένο 19χρονο που «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο «έφυγε» και ο Μιχάλης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το να απέχει ο Άρης από αυτή τη σύσκεψη, εκθέτει τον ίδιο το Πρωθυπουργό και συνιστά ένα ακόμα «όφσαιντ» για μία κυβέρνηση που μετά την επανεκλογή της πέφτει από το ένα τεράστιο λάθος στο άλλο.   

Επίσης αλήθεια έχει σκεφτεί κανείς από το επιτελείο που περιστοιχίζει τον κύριο Μητσοτάκη ότι σε λίγες μέρες θα χρειαστεί να ανέβει στην Θεσσαλονίκη για την διεθνή έκθεση; Ποιοι πραγματικά σκέφτηκαν για την ακρίβεια μάλλον, δεν σκέφτηκαν κάτι τόσο προφανές οδηγώντας τον σε ένα τόσο μεγάλο επικοινωνιακό λάθος;

Όπως άλλωστε επεσήμανε και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, μέσω Instagram, ο Άρης που είναι; Δεν παίζει στην Ευρώπη; Ή μήπως η ιστορία του Άλκη ξεχάστηκε τόσο γρήγορα;       

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0