Football Talk

Και όμως στην Ευρώπη, ο Μπλάνκο έχει σκοράρει νωρίτερα από τον Φορτούνη: Στη λίστα Αλεξούδης, Γκαλέτι και Κόκε! (video)

Και όμως στην Ευρώπη, ο Μπλάνκο έχει σκοράρει νωρίτερα από τον Φορτούνη: Στη λίστα Αλεξούδης, Γκαλέτι και Κόκε! (video)
Ο Κώστας Φορτούνης σκόραρε γρηγορότερα από κάθε άλλον για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Ποιος κατέχει, όμως, το συγκεκριμένο ρεκόρ, σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη;
Ο Φορτούνης κόντρα στη Γκενκ, δεν χάρισε απλώς τη νίκη στον Ολυμπιακό. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στα 22", έδωσε τον ορισμό της φράσης «γκολ από τα αποδυτήρια» και ταυτόχρονα, «έγραψε» ιστορία, μιας και επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για το γρηγορότερο γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία των Πειραιωτών!

Αβίαστα, άρχισε το «ξεσκόνισμα», για να βρεθεί πως ξεπέρασε τον Γκαλέτι, κατά 16 δευτερόλεπτα. Το επόμενο ερώτημα ήταν: «Είναι ο πιο γρήγορος σκόρερ κάθε ομάδας του ελληνικού Big-5 στην Ευρώπη;»

Κι ας «ξεπέρασε» τα 28" του Αλεξούδη απέναντι στην Άαλμποργκ, όμως, όταν «μπουν» στη συζήτηση Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης, υπάρχει κάποιος που τον αφήνει στη δεύτερη θέση!



ΑΕΚ: Ίσμαελ Μπλάνκο (15")

Το συγκεκριμένο ρεκόρ «ανήκει» στον Ίσμαελ Μπλάνκο. Στις 5 Νοεμβρίου του 2009, ο αγαπημένος «Ζορό» των φίλων της ΑΕΚ σκόραρε απέναντι στην Μπάτε Μπορίσοφ, με το ρολόι να δείχνει πως έχουν κυλήσει μόλις 15" στο ματς!

Προφανώς, αποτελεί το γρηγορότερο γκολ της ΑΕΚ στην Ευρώπη, ενώ για αρκετό καιρό (έως τον Μάρτιο του 2015), ήταν το γρηγορότερο στην ιστορία του Europa League.

Παρότι έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε, πάντως, παραμένει στο Top-5 και κατέχει τη θέση Νο.4!




Παναθηναϊκός: Αλέξης Αλεξούδης (28")

Ο Αλέξης Αλεξούδης δεν έχει πετύχει το γρηγορότερο ελληνικό γκολ στην Ευρώπη, γενικότερα, αλλά όσον αφορά στο Champions League, η πρωτιά του ανήκει! 

Κατά τη σεζόν 1995/96, χρειάστηκε μόλις 28" απέναντι στην Άαλμποργκ, για να «ανοίξει» το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο γκολ ήταν για χρόνια το γρηγορότερο στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μία θέση που πλέον κατέχει ο Ρόι Μακάι, έχοντας σκοράρει στα 10,12" δευτερόλεπτα!



Άρης: Κόκε (2')

Στην περίπτωση του Άρη, το γρηγορότερο γκολ της ευρωπαϊκής του ιστορίας, ήρθε σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες αυτής: στην «άλωση» του Βιθέντε Καλντερόν το 2010!

Ο Κόκε έβαλε τις βάσεις για την τεράστια νίκη μέσα στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, μόλις στο 2ο λεπτό, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ και κανείς να πράξει γρηγορότερα με τη φανέλα των «κιτρίνων», είτε πριν, είτε μετά τον Ισπανό.



ΠΑΟΚ: Λούκας Πέρεθ & Διονύσης Χασιώτης (2'47")

Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να έχουν σκοράρει δύο παίκτες, με απόσταση 13 χρόνων, στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο; Ελάχιστες, αλλά συνέβη!

Ο Διονύσης Χασιώτης είχε βρει δίχτυα απέναντι στη Γκρασχόπερς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στα 2 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Το γκολ του εν έτει 2002, στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA, αποπειράθηκε να προσπεράσει σε ταχύτητα ο Λούκας Πέρεθ το 2015.

Πράγματι, σκόραρε πολύ νωρίς στην επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λοκομοτίβα (6-0) για τα προκριματικά του Europa League, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Χασιώτη, μιας και σκόραρε κι αυτός, στα 2 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα!

Ίσως, πάντως, για κλάσματα του δευτερολέπτου, να «προηγείται» ο Πέρεθ.




Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0