Football Talk

Ο Φορτούνης πήρε το «ερυθρόλευκο» ρεκόρ από τον Γκαλέτι, σε μια λίστα με Γιούτσο και Κρητικόπουλο!

Ο Φορτούνης πήρε το «ερυθρόλευκο» ρεκόρ από τον Γκαλέτι, σε μια λίστα με Γιούτσο και Κρητικόπουλο!

Ο Κώστας Φορτούνης είναι, πλέον, ο πιο γρήγορος σκόρερ του Ολυμπιακού, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή του ιστορία. Ποιους ξεπέρασε, όμως, και πόσο... πίσω φτάνει η συγκεκριμένη λίστα;

Ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη απέναντι στη Γκενκ, ήταν αρκετό. Και τι γκολ; Ιστορικό! 

«Άνοιξε» το σκορ μόλις στα 22" και το 1-0 διατηρήθηκε έως το φινάλε. Εκτός από προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό, όμως, έδωσε την αφορμή για ένα... ξεσκόνισμα στα βιβλία της ιστορίας.

Ο 30χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός σημείωσε το γρηγορότερο γκολ του Ολυμπιακού, σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή του ιστορία! Από την πρώτη παρουσία των «ερυθρολεύκων» εκτός συνόρων, τη σεζόν 1959/60, κανείς δεν κατάφερε να σκοράρει πιο νωρίς!

Το εν λόγω ρεκόρ, το «κρατούσε» ο Λουσιάνο Γκαλέτι, από τη σεζόν 2008/09, όταν «άνοιξε» το σκορ στα 39", στην επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπενφίκα για το Κύπελλο UEFA, με σκορ 5-1. Ποιοι, όμως, ακολουθούν στη σχετική λίστα και ποιους είχε ξεπεράσει ο Αργεντίνος εξτρέμ;




Αμέσως επόμενος είναι ο Γιώργος Μασούρας, που στα περσινά προκριματικά του Ολυμπιακού, ξανά για το Europa League, βρήκε δίχτυα στο 1'13'', απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού.


Συνεχίζοντας, φτάνουμε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κάλιαρι την σεζόν 1972-73, του «μεγάλου» Τζίτζι Ρίβα, με τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται στο 2’, χάρη στο γκολ του Γιούτσου, που σκόραρε και στη ρεβάνς (0-1 στην Ιταλία), «υπογράφοντας» μία επική πρόκριση της ελληνικής ομάδας.


Ακολουθεί το ματς απέναντι στην Σέλτικ, με τον Ολυμπιακό να αποκλείει τον Οκτώβριο του 1974 τους Σκωτσέζους με 2-0, στην ρεβάνς του 1-1, και τον Μιχάλη Κριτικόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 2ο λεπτό με κεφαλιά – ψαράκι.


Επρόκειτο μάλιστα για την 1η ήττα της Σέλτικ στην σεζόν, καθώς είχε ηττηθεί μόνο από την Έιρ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο, στις αρχές του καλοκαιριού.

Προχωράμε στην επόμενη δεκαετία και σταματάμε στο γκολ του Μητρόπουλου στο 3’ απέναντι στην Ξαμάξ (1-0), το Σεπτέμβριο του 1984, ενώ υπάρχει και αυτό του Νίκου Αναστόπουλου, απέναντι στην Ουνιόν Λουξεμβούργου, στο 3-0 στην Ελλάδα, με τον Έλληνα σέντερ φορ να δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 2'!

Όσον αφορά την εποχή του Champions League, το γρηγορότερο γκολ των Πειραιωτών φέρει την υπογραφή του Αρούνα Μπαμπαγκίντα, με τον Ολυμπιακό να προηγείται έναντι στη Λυών στο 3', αλλά εν τέλει να ηττάται με ανατροπή και 4-1, στην 4η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στην σεζόν 2005-06.

Προφανώς και υπάρχουν και άλλα γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, όπως το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου απέναντι στην Πόρτο στο 6ο λεπτό ή το 1-0 του Μαυρογενίδη στο ίδιο χρονικό σημείο, απέναντι στη Γαλατά, στο ματς που ο Τζιοβάνι «κρέμασε» τον Μοντραγκόν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0