Football Talk

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Ξέρουμε τι να κάνουμε για τη νίκη, να δείξουμε πάθος και αισιοδοξία» (video)

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Ξέρουμε τι να κάνουμε για τη νίκη, να δείξουμε πάθος και αισιοδοξία» (video)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης εξέφρασαν τις απόψεις τους για την μεγάλη αναμέτρηση της ομάδας του που έπεται με αντίπαλο τη Γκενκ (10/08). Το BN Sports ήταν εκεί.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης την Τετάρτη (09/08) και απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις ενόψει του σημαντικού αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Γκενκ, για τα προκριματικά του Europa League.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μαρτίνεθ:

Το ξεκίνημα: Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να συλλυπηθώ το θύμα και τους οικείους του. Είμαι πολύ λυπημένος γιατί αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Για τον αγώνα ανυπομονούμε πολύ. Για την προετοιμασία παγκοσμίως καμία ομάδα δεν είναι στο 100% και να πάρουμε ότι καλύτερο.

Τη Γκενκ και εάν τον προβληματίζει το πως θα έρθει: Η δική μας πρόθεση είναι να δείξουμε το δικό μας καλύτερο πρόσωπο και να κάνουμε ότι καλύτερο. Η Γκενκ φέρνει και αυτή κάποιες συνθήκες. Άλλες θετικές και άλλες αρνητικές. Δεν έχει σημασία τόσο τι έχει συμβεί στο παρελθόν αλλά το τι θα συμβεί στον αυριανό αγώνα.

Την αρχή και το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη: Καταρχήν είναι κάτι ιδιαίτερο. Το πρώτο επίσημο βήμα και το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και θέλουμε να το μετατρέψουμε σε κάτι θετικό. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις συνθήκες. Ο Βαλντάνο έλεγε πως όταν υπάρχουν απαιτήσεις υπάρχει ταλέντο. Νομίζω πως η ομάδα μας έχει το ταλέντο. Τις τελευταίες εβδομάδες μου μιλάνε για το γήπεδο και την ιστορία. Επομένως αυτή η όρεξη για μάχη θα θέλουμε να φανεί. Εκτός από το ταλέντο μας να παίξουμε και με τη ψυχή μας.

Τα αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη και ότι δεν ήταν καλά για τον ΟλυμπιακόΚαταρχήν η πρόκριση θα παιχθεί σε 2 ματς. Θέλουμε να περάσουμε. Σε όλα τα ματς θέλουμε να δείξουμε πάθος, να έχουμε αισιοδοξία και να είμαστε πιο καλοί., Όπως είπε ο Αλέξανδρος είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να νικάμε. Όμως είμαστε αρκετά έξυπνοι και ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα και έναν πραγματικά δύσκολο αντίπαλο. Οπότε πρέπει να δείξουμε το τι μπορούμε να κάνουμε. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι. Μία πρόκριση παίζεται σε 2 ματς. Υπάρχουν ομάδες που πήραν τίτλο ενώ υπέφεραν στην πορεία., Η κάθε πρόκριση είναι τελείως ξεχωριστή ιστορία. Την επόμενη εβδομάδα 2 αντίπαλοι παίζουν Σούπερ Καπ εδώ και εάν δούμε τις ομάδες πέρασαν από διάφορα στάδια. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές δυσκολίες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Τα στοιχεία της νίκης και το κλειδί στα 2 ματς: Ακόμα δεν έχει αποφασίσει τη δοσολογία. Έχουμε αναλύσει πολύ καλά τον αντίπαλο και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για τη νίκη. Να είμαστε ισχυροί ως προσωπικότητα και να δείξουμε στην πράξη τα της προετοιμασίας. Να είμαστε ευέλικτοι και πειθαρχημένοι στις ανάγκες του αγώνα. Χωρίς καμία αμφιβολία η επιτυχία στις 2 εστίες είναι σημαντική.

Την ανάλυση της Γκενκ: Στον κόσμο του ποδοσφαίρου όλοι γνωρίζουμε τους αντιπάλους. Έχει σημασία η επιτυχία στην απόδοση των παικτών στην ημέρα του αγώνα. Η Γκενκ έχει ξεκινήσει τα παιχνίδια της ενώ εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή. Σημασία έχει η νοοτροπία και να είμαστε αποτελεσματικοί στην προετοιμασία που έχουμε κάνει. Και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη γιατί είμαστε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή η διοργάνωση είναι πολύ όμορφη γιατί όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί.

Την ετοιμότητα του Ινμπόμ, το Σούπερ Καπ και τη Σεβίλλη: Ο Ινμπόμ είναι διαθέσιμος. Όμως όχι για τον Ινμπόμ αλλά υπάρχουν παίκτες που δεν είναι έτοιμοι για όλον τον αγώνα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δίνουμε σημασία στους 11 βασικούς όμως τα ματς δεν τα νικάνε μόνο οι 11. Ακόμα και αυτοί στην κερκίδα. Στη διάρκεια της χρονιάς θα δίνουμε μεγάλη σημασία στη διαχείριση. Είναι πολύ σημαντικοί όλοι όσοι παίζουνε.

Πραγματικά το θεωρώ σημαντικό ότι θα παίξει εδώ η Σεβίλλη. Ήμουν 8 χρόνια εκεί. Είμαι συνδεδεμένος. Όμως έχω στο μυαλό μου τον Ολυμπιακό. Δεν θα μπορώ να δω τον τελικό. Είμαι πανέτοιμος να δώσω όλη την ενέργειά μου και τη συγκέντρωσή μου στον Ολυμπιακό και από τότε που τα είδα όλα κόκκινα στο γήπεδο μου έφερε πράγματα στο μυαλό μου και να δώσουμε το καλύτερο.

Ενώ ο Πασχαλάκης δήλωσε:

Τον ίδιο και τις εμφανίσεις του: Καλησπέρα. Καλή αρχή και καλή σεζόν. Δεν με απασχολεί η ατομική εμφάνιση αλλά η ομάδα. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σύνολο για να νικά η ομάδα και όχι ο παίκτης εδώ και 7 εβδομάδες.

Τη νέα σεζόν: Νομίζω ότι στόχος της ομάδας είναι να αλλάξει τελείως. Να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν πετυχημένη. Δεν γίνεται να τερματίζεις 3ος. Υπάρχει πλάνο και δομή και χτίζεται κάτι καλό. Πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι και οι παίκτες της περασμένης χρονιάς έχουν αποκομίσει εμπειρίες ακόμα και μέσα από τα κακά αποτελέσματα.

Το κλίμα στα αποδυτήρια: Αύριο είναι το 1ο ματς. Δουλεύουμε για να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Αύριο είναι το 1ο βήμα. Υπάρχουν 40 με 50 ματς. Είναι στόχος να μπει η ομάδα στους ομίλους. Όπως και το κάθε ματς να κερδίζεται. Θεωρώ πως με πειθαρχία και σοβαρότητα ο δρόμος θα είναι στρωμένος στη σωστή κατεύθυνση.

Τα άσχημα αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη σε σχέση με την περασμένη σεζόν: Αύριο θέλουμε να δούμε μία ωραία ατμόσφαιρα. Θα είναι η ώθηση. Η ομάδα είναι 'πεινασμένη'. Όλες οι ομάδες στον κόσμο δέχονται γκολ και το θέμα είναι η αντίδραση. Θεωρώ πως η νοοτροπία χτίζεται και είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0