Football Talk

Ολυμπιακός: «Άξονας συμμετρίας» οι 10 αναμετρήσεις των… ερυθρόλευκων απέναντι σε Βέλγους (video)

Ολυμπιακός: «Άξονας συμμετρίας» οι 10 αναμετρήσεις των… ερυθρόλευκων απέναντι σε Βέλγους (video)

Η Γκενκ μετά το ανεπανάληπτο «κάζο» απέναντι στην Σερβέτ των 10 ποδοσφαιριστών έπεσε στην... αγκαλιά του Ολυμπιακού. Με αφορμή την μεταξύ τους αυτή αναμέτρηση το BN Sports κάνει μία γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν των «ερυθρόλευκων» απέναντι σε βελγικές ομάδες και την… ισορροπημένη προϊστορία τους.

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (10/08) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα πρέπει να κάνει το πρώτο και άκρως σημαντικό «βήμα» της σεζόν, ώστε το Ευρωπαϊκό του «ταξίδι» για φέτος να μην τελειώσει πριν καλά καλά ξεκινήσει. Το εμπόδιο των «ερυθρόλευκων» ακούει στο όνομα Γκενκ και το παρελθόν του Ολυμπιακού απέναντι στις ομάδες του Βελγίου εμφανίζει μία ίσως ανεξήγητη ισορροπία.

Οι ώρες των αγώνων εναντίον της Γκενκ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Olympiacos.org

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί απέναντι στην Γκενκ για πρώτη φορά στην ιστορία του (σε επίσημη αναμέτρηση τουλάχιστον). Δεν είναι όμως «πρωτάρης» όσον αφορά τις ομάδες από την ίδια χώρα προέλευσης.

Οι Πειραιώτες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την Άντερλεχτ έξι φορές με τις δύο πλευρές να «κόβουν στη μέση» τις νίκες παίρνοντας από τρεις η κάθε μία.

Όπως οι νίκες έτσι και η αναμνήσεις από την συγκεκριμένη ομάδα είναι μοιρασμένες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «σόου» του Κώστα Μήτρογλου μέσα στο Βέλγιο το 2013 πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ Έλληνα ποδοσφαιριστή στην διοργάνωση των αστέρων (3-0);




Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ο πικρός αποκλεισμός του 2016 από το Europa League (2-1) εντός έδρας σε μία αναμέτρηση που η μπάλα απλώς δεν… έμπαινε στα δίχτυα.



Το 2009, Ολυμπιακός και Σταντάρ Λιέγης βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο του Champion League, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία εντός έδρας νίκη. Ήρωας για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης «βαπτίστηκε» ο Ιεροκλής Στολτίδης με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα ολοκληρώνοντας μία σπουδαία ανατροπή (2-1).



Τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν αντιμέτωποι με Βέλγους ήταν για τους ομίλους του Europa League το 2021 και για άλλη μία φορά η ζυγαριά έμεινε στην... μέση. Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο γήπεδο του να πάρει τους τρεις βαθμούς και πάλι με γκολ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει το σουτ της «ζωής» του στο 87’ για το 2-1.



Ο τελικός απολογισμός σε συνολικά 10 αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βέλγιο είναι 5 νίκες, 5 ήττες και 0 ισοπαλίες. Μόνο στα συνολικά γκολ μπορεί να βρει κάποιος την οποιαδήποτε διαφορά με τους Βέλγους να έχουν το υπέρ τους 17/11.

Η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται, αλλά οι παραδώσεις είναι για να «σπάνε». Να δούμε τι από τα δύο θα υπερτερήσει τώρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Γκενκ.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0