Football Talk

Οικονόμου: «Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, έχουμε στοιχεία για να βρεθεί ο δράστης»

Οικονόμου: «Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, έχουμε στοιχεία για να βρεθεί ο δράστης»

Ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον Alpha τόνισε πως η αστυνομία έχει στοιχεία για να βρει τον δράστη της δολοφονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στον ALPHA για τα τραγικά  επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που στοίχισαν τη ζωή ενός οπαδού της ΑΕΚ.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ευθύνη της αστυνομίας σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία, ώστε να βρεθεί ο δράστης του εγκλήματος.

Οι δηλώσεις του Οικονόμου:

Για την δράση της αστυνομίας: «Αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, τα όσα συνέβησαν αναδεικνύουν τα δύο αντιφατικά πρόσωπα της ελληνικής αστυνομίας. Ενώ στο κομμάτι των συλλήψεων υπήρχε επιτυχία και με υψηλή πιθανότητα ανάμεσα στους συλληφθέντες να είναι και ο δολοφόνος. Στον τομέα της πρόληψης είχαμε τραγική αποτυχία. Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν, έγιναν πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα, υπήρχαν άτομα που ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, πέρασαν στην Ελλάδα, την Πελοπόννησο και βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να τους σταματήσει κανείς.

Ήδη αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Τελειώνουμε με επτά απομακρύνσεις; Απαντώ ξεκάθαρα ότι βεβαίως ό,τι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματούν εκεί. Απαράδεκτο αυτό που συνέβη, δεν είναι δυνατόν στελέχη της αστυνομίας να αντιμετωπίζουν έτσι τέτοια περιστατικά και τέτοιες πληροφορίες, ακόμη και μήνα Αύγουστο. Όλα αυτά θα επιδιώξουμε».

Έπειτα συνέχισε λέγοντας: «Έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης, με τη δήλωση μου είπα αυτά που είπε ο κάθε πολίτης. Δεν έπρεπε αυτό το κομβόι να διανύσει τη μισή Ελλάδα και να μην το σταματήσει κανείς. Είναι το ένα πρόσωπο της αστυνομίας που δεν μας τιμά και θέλουμε να το αλλάξουμε».

Για το αν θα παραιτηθεί: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει επτά φορές την παραίτησή μου, ο Ανδρουλάκης μιμείται τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ, αν το ζήτημα είχε να κάνει με πολιτικό σχεδιασμό. Ο κάθε υπουργός δεν είναι επιχειρησιακός ή να προβάλλει τα αυτονόητα. Η παραίτηση θα ήταν ο εύκολος δρόμος, να αποφύγεις την κριτική. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου, να δουλέψουμε σκληρά. Να κάνουμε μία ελληνική αστυνομία έτσι όπως πρέπει να είναι».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να πιαστεί ο δράστης: «Οι δολοφόνοι του Άλκη είναι στη φυλακή, τρέχουμε στον μηδενισμό και ακυρώνουμε. Έχουμε 98 συλληφθέντες, έχουμε στοιχεία προκειμένου να βρούμε τον δράστη».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0