Football Talk

«100 χρόνια ΑΕΚ, 100 στιγμές δόξας»: Το πρώτο ιστορικό ραντεβού της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ... ξαναζωντανεύει!

«100 χρόνια ΑΕΚ, 100 στιγμές δόξας»: Το πρώτο ιστορικό ραντεβού της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ... ξαναζωντανεύει!

Η ΑΕΚ θέλει να «ξαναγράψει» ιστορία απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (15/08, 21:00). Όπως το 1964 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όταν πέτυχε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της. Ένα ματς που ξαναζωντανεύει μέσα από το νέο βιβλίο του Τάκη Παναγιωτακόπουλου, «100 χρόνια ΑΕΚ, 100 στιγμές δόξας, μέσα από τα εισιτήρια των αγώνων».

Το ραντεβού της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μία από τις... 100 αφορμές, για να ανοίξει κανείς το νέο βιβλίο της τριλογίας που έχει κυκλοφορήσει ο οπαδός-συλλέκτης της «Ένωσης».

«Δεν είμαι εκδότης. Ένας οπαδός-συλλέκτης είμαι, που με την αγάπη μου κατάφερα να δημιουργήσω τη μεγαλύτερη συλλογή εισιτηρίων παγκοσμίως για έναν σύλλογο. Μία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, αφιερωμένη στον κόσμο της ΑΕΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Παναγιωτακόπουλος, μιλώντας στο BN Sports, για να συμπληρώσει.

«Το 3ο βιβλίο μου περιλαμβάνει τις 100 μεγαλύτερες στιγμές της ΑΕΚ, από το 1956, έως το 2003. Ματς πρωταθλήματος, κυπέλλου, ευρωπαϊκά, μεγάλα φιλικά με ευρωπαϊκές ομάδες. Στο 2ο υπάρχουν τα εισιτήρια από όλα τα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, από το 1979 έως το 2003, ενώ στο 1ο, τα εισιτήρια από ολόκληρη την ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ.

aek1_4.jpg

Η ιδέα προέκυψε ξαφνικά, αλλά το εγχείρημα νομίζω πως έχει φτάσει στο τέρμα. Έχω ξαναπεί πως από το 2013 κι έπειτα ένιωθα ενοχές. Κάτι έπρεπε να κάνω να μεγαλώσουμε την ΑΕΚ.

Δεν είχα λεφτά να την αγοράσω. Ως οπαδός δημιούργησα κάτι που δεν υπάρχει αλλού. Μία πρωτοτυπία. Όπως μου είχε πει και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο, κάτι τέτοιο δεν το έχει δει ούτε σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μεγάλωσε η λίμνη πολύ απότομα, όπως έλεγε και ο Ντέμης. Η λίμνη έτσι μεγαλώνει, μόνο με αγάπη. Αν δεν βάλεις αγάπη μέσα, δεν μεγαλώνει, όσα χρήματα και να έχεις».

aek2_1.jpg

Η αγάπη του Τάκη Παναγιωτακόπουλου δεν έχει μετουσιωθεί μόνο σε αυτήν την τριλογία βιβλίων, αλλά και στη σελίδα του στο Facebook, «Aek Athens Tickets collection». Εκεί, όπου μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά τα εισιτήρια από τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με κάθε ομάδα. Ως προς τη δυσκολία του εγχειρήματος; Απαντά:

«Το υλικό μαζεύτηκε γρήγορα. Είμαι 45 χρόνια στα γήπεδα και ήξερα ποιες πόρτες πρέπει να χτυπήσω Οι δυσκολίες άρχισαν όταν μειώθηκε πολύ ο αριθμός των εισιτηρίων που έλειπαν.

Έχω το 98-99% των σπουδαιότερων στιγμών της ΑΕΚ. Από το 1979 έως το 2003, έδωσε 470 παιχνίδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και μου λείπουν 11. Όλη αυτή η διαδικασία μου έχει χαρίσει μοναδικά συναισθήματα και πολύ συγκινητικές στιγμές. Θυμάμαι κάθε εισιτήριο ποιος μου το έδωσε και τι μου έχει διηγηθεί.

Αυτός που μου έδωσε τα παλαιότερα, ήταν ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, παλιός διευθυντής στο Χίλτον, παρών σε κάθε ματς στα επίσημα, εντός κι εκτός έδρας. Μου έχει μείνει η ατάκα του πως είμαι το μεσαίο του παιδί! "Από τα σκουπίδια των άλλων, έχεις δημιουργήσει μία ιστορία" μου είπε κατά λέξη».

Κάθε βιβλίο του Τάκη Παναγιωτακόπουλου μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε μέσω της σελίδας στο Facebook, «Aek Athens Tickets collection», είτε με παραγγελία μέσω του email: panagiotakopoulos21@gmail.com

aek3.jpg

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0