Football Talk

Βαγιαννίδης, Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος: Τα ταλέντα του Παναθηναϊκού που «πέταξαν» πριν μάθουν να… περπατούν (video)

Βαγιαννίδης, Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος: Τα ταλέντα του Παναθηναϊκού που «πέταξαν» πριν μάθουν να… περπατούν (video)

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά από έναν χρόνο στην Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο νεαρός χαφ άθελα του συνεχίζει μία παράδοση που θέλει τα «πιτσιρίκια» που αποχωρίζονται νωρίς τον Παναθηναϊκό, για να δοκιμάσουν την τύχη τους, να τα βρίσκουν… σκούρα έξω από τα σύνορα.

Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει ξεπεράσει τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής και αγωνιστικής αστάθειας παρουσιάζοντας, με «μαέστρο» τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επίσημα προπονητής του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς | Κυκλαδική

Στο παρελθόν οι «πράσινοι» είχαν αποχαιρετήσει με… κάτω τα χέρια, ταλέντα της ομάδας καθώς το πλάνο που υπήρχε δεν ήταν αρκετά δελεαστικό για να τους πείσει να παραμείνουν. Βέβαια τα ανερχόμενα αυτά «αστέρια» γνώρισαν με σκληρό τρόπο την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου έξω από τα ελληνικά σύνορα όταν και είδαν τα αγωνιστικά τους λεπτά να μειώνονται επικίνδυνα.

Γιώργος Βαγιαννίδης

Πριν ακόμα ενηλικιωθεί, το όνομα του Γιώργου Βαγιαννίδη υπήρχε στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ως ένα σπουδαίο ταλέντο που πρόκειται να αναλάβει την δεξιά αμυντική πλευρά της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Όντως οι εμφανίσεις του με την Κ-19 προσέλκυσαν πολλά βλέμματα, ενώ στο μοναδικό του παιχνίδι με την πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε βασικός, μάγεψε σημειώνοντας γκολ και ασίστ απέναντι στον Παναιτωλικό το 2020.



Οι φίλοι του «τριφυλλιού» είχαν κατενθουσιαστεί με τον… πιτσιρικά και ανυπομονούσαν για την νέα σεζόν στην οποία ο Βαγιαννίδης θα έπαιρνε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Η πραγματικότητα όμως ήταν τελείως διαφορετική, φαίνεται πως ο μικρός δεν είχε προσελκύσει μόνο ελληνικό ενδιαφέρον αλλά και Ευρωπαϊκό. Η Ίντερ εμφανίστηκε και με γρήγορες κινήσεις τον έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2020 αφήνοντας με το… κρίμα τους φίλους του Παναθηναϊκού. Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν ιδανική για τον Βαγιαννίδη.

Σχεδόν απευθείας παραχωρήθηκε με μορφή δανεισμού στην βελγική Σιντ Τρούιντεν σημειώνοντας μόλις μία συμμετοχή η οποία διήρκησε δύο λεπτά. Με τους ανθρώπους της Ίντερ να μην εντυπωσιάζονται ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με τον Παναθηναϊκό να μην χάνει την ευκαιρία για να τον φέρει πίσω μόλις έναν χρόνο μετά την «φυγή» του. Αφού πέρασε για μία χρονιά στον Παναθηναϊκό Β, ο Γιώργος Βαγιαννίδης από την περσινή σεζόν θεωρείτε βασικό μέλος του ρόστερ.

Παναθηναϊκός: Επέστρεψε κι επίσημα ο Βαγιαννίδης | Novasports

Βασίλης Ζαγαρίτης

Άλλο ένα μπακ, αυτήν την φορά αριστερό, που αποχώρισε πολύ νωρίς από το «τριφύλλι» και ίσως να το… μετάνιωσε. Ο Βασίλης Ζαγαρίτης άρπαξε κυριολεκτικά από τα «μαλλιά» τις ευκαιρίες που πήρε στα play-off της Super League το 2020 και αφού σημείωσε έξι άκρως επιτυχημένες συμμετοχές σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα ξεκίνησε την νέα σεζόν ως ο βασικός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού σε ηλικία μόλις 19 χρονών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Ο ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ | PANATHINAIKOS FC OFFICIAL WEB SITE

Με όλο το φίλαθλο κοινό και όχι μόνο, να είναι απόλυτα ικανοποιημένο με την απόδοση του νεαρού στο πρώτο μισό της χρονιάς κανείς δεν περίμενε πως στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα έλεγε ένα τόσο ξαφνικό «αντίο». Η Πάρμα εμφανίστηκε και με μία δελεαστική προσφορά «έκλεψε» τον Ζαγαρίτη δημιουργώντας οργή στους οπαδούς για άλλο ένα ταλέντο που η ομάδα δεν μπόρεσε να διατηρήσει στον ρόστερ της. Η ζωή όμως στην Ιταλία δεν ήταν τόσο εύκολη.

VASILEIOS ZAGARITIS JOINS PARMA CALCIO – Parma Calcio 1913

Στα 2,5 χρόνια αυτά ο Ζαγαρίτης έχει αγωνιστεί μόλις σε 21 παιχνίδια τα περισσότερα εξ αυτών ως αλλαγή, βάζοντας «φρένο» στην ποδοσφαιρική του ανάπτυξη που είχε ξεκινήσει να παίρνει… μπρος με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πλέον η επιστροφή του στην Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί θέμα χρόνου, καθώς κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ακούγετε στα ρεπορτάζ ομάδων της Super League. Πέρσι του Ολυμπιακού, φέτος του Άρη, του χρόνου ποιος ξέρει που(;)


Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Η μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου αποτελεί τελείως διαφορετική υπόθεση από τους προαναφερθέντες. Ο νεαρός χαφ πωλήθηκε από τους «πράσινους» και μάλιστα ακριβά, σε αντίθεση με Βαγιαννίδη και Ζαγαρίτη που αποχώρησαν χωρίς κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος σε ηλικία 20 χρονών αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, όχι απλώς του Παναθηναϊκού, αλλά ολόκληρου του ελληνικού πρωταθλήματος.



Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας διέκρινε την προοπτική του νεαρού χαφ και καταθέτοντας το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων τον απέκτησε. Στην Πορτογαλία η προσαρμογή του μόνο εύκολη δεν ήταν, με λίγα λεπτά συμμετοχής και ακόμη λιγότερη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του από τον προπονητή, Ρούμπεν Αμορίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του BN Sports οι δύο άντρες ήρθαν σε ρήξη μετά τον αποκλεισμό της Σπόρτινγκ από τον θεσμό του κυπέλλου, στην ντροπιαστική ήττα τους από την Βεζίμ (ομάδα τρίτης κατηγορίας). Ενώ αποκορύφωμα αποτέλεσε το «κόψιμο» του από την προετοιμασία των Πορτογάλων.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αυτή και έφερε πίσω στα πάτρια εδάφη τον Αλεξανδρόπουλο, με το Έλληνα χαφ να φοράει πλέον τα «ερυθρόλευκα» του αιώνιου αντιπάλου.

Αλεξανδρόπουλος: «Να έχουμε μια επιτυχημένη χρονιά» (vid)

Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό ενός 20χρονου παιδιού που κάνει το αγωνιστικό του «ξεπέταγμα». Τα όνειρα δεν μπορούν να μπουν σε «καλούπι» αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ένα βιαστικό… άλμα μπορεί να οδηγήσει σε απότομη πτώση πάρα εκτόξευση.  

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0