Football Talk

Serie A: Οι 5+1 λόγοι για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσουμε… ανελλιπώς το φετινό «καμπιονάτο»! (video)

Serie A: Οι 5+1 λόγοι για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσουμε… ανελλιπώς το φετινό «καμπιονάτο»! (video)
Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της νέας σεζόν του ιταλικού πρωταθλήματος, με πολλές… προσθαφαιρέσεις, κυρίως στις κορυφαίες ομάδες. Η Serie A ποτέ δεν απογοητεύει και πάντα υπόσχεται απολαυστικό θέαμα. Και τη φετινή σεζόν, έχουμε 5+1 λόγους για να μην χάσουμε λεπτό από το «καμπιονάτο».

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την πρεμιέρα της Serie A, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19/8. Οι πρωταθλητές Ιταλίας «ανοίγουν την αυλαία» αντιμετωπίζοντας τη Φροζινόνε στο «Benito Stirpe», ενώ την ίδια ημέρα και η φιναλίστ του Champions League, Ίντερ, φιλοξενεί τη Μόντσα στο Τζιουσέπε Μεάτσα.

Το ιταλικό πρωτάθλημα ανέκαθεν ήταν ένα από τα συναρπαστικότερα, με πανάκριβους παίκτες και θρυλικά ονόματα. Κατά τη διάρκεια της φετινής μεταγραφικής περιόδου έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις κυρίως στις ισχυρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Με αυτά τα δεδομένα, η σεζόν 2023/24 της Serie A προβλέπεται συναρπαστική. Ξεχωρίσαμε 5+1  λόγους για τους οποίους αξίζει να παρακολουθήσουμε φέτος το ιταλικό πρωτάθλημα.

 

1) Η Νάπολι ανανέωσε με τα πρόσωπα-κλειδιά του scudetto

Οι Ναπολιτάνοι έχουν ένα δύσκολο έργο ενόψει της νέας σεζόν. Θα κληθούν να υπερασπιστούν το «στέμμα» τους σε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό. Οι παίκτες-κλειδιά της περσινής κατάκτησης του scudetto είτε έχουν ήδη ανανεώσει, είτε βρίσκονται πολύ κοντά πριν την υπογραφή νέου συμβολαίου.

Το Σάββατο (5/8) ο αρχηγός των «παρτενοπέι», Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2028. Παράλληλα ο Χβίτσα Κβαρατσκχέλια έχει πει το «ναι» στο Ντε Λαουρέντις για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Και ο Βίκτορ Όσιμεν πλησιάζει στην ανανέωση με την διοίκηση των Ναπολιτάνων να κάνουν τα πάντα για να «δέσουν» τον 24χρονο Νιγηριανό στράικερ τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά.  

 

2) «Νέο αίμα» στη Μίλαν, παρά τις σημαντικές απουσίες

Η αποχώρηση του Σάντρο Τονάλι αλλά και του Πάολο Μαλντίνι, που αποτελούσε την «ψυχή» της ομάδας, φυσικά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η διοίκηση της Μίλαν αποφάσισε να…  αποζημιώσει τους φανς κάνοντας αρκετές μεταγραφές μέσα στο καλοκαίρι. Τα νέα αποκτήματα των «ροσονέρι» δεν ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα, ωστόσο είναι πολλά υποσχόμενα.

Οι αγορές των Λόφτους Τσικ, Πούλισικ και Τσουκουέζε ξεχωρίζουν από τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του Στέφανιο Πιόλι και δεδομένου του νεαρού της ηλικίας τους είναι σίγουρο το ότι θα φέρουν νέο αέρα στην ομάδα των Μιλανέζων.  

 

3) Νέες μεταγραφές Αμερικανών παικτών

 Ο αριθμός των Αμερικανών παικτών που θα αγωνιστούν στο ιταλικό πρωτάθλημα ανέρχονται σε τέσσερις, εκ των οποίων οι τρεις θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στη Serie A, με τις μεταγραφές τους να ολοκληρώνονται πρόσφατα.  

Το όνομα του Κρίστιαν Πούλισικ είναι φυσικά αυτό που ξεχωρίζει λόγω της πορείας του στη Τσέλσι. Ο 24χρονος φορ έχει στην τροπαιοθήκη του ένα Champions League και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους «μπλε» αγωνίστηκε σε 145 παιχνίδια σημειώνοντας 26 γκολ και 21 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. 

Οι «ροσονέρι», μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανακοίνωσαν και την απόκτηση του Γιούνους Μούσα από τη Βαλένθια που σίγουρα θα αποτελέσει μία σημαντική ενίσχυση στην άμυνα της ομάδας. 

Τέλος, η Γιουβέντους ανακοίνωσε τον Τίμοθι Γουεά, ο οποίος φορούσε τη φανέλα της Λιλ από το 2019 και στο διάστημα αυτό πέτυχε οκτώ γκολ και μοίρασε τον ίδιο αριθμό ασίστ σε 107 εμφανίσεις. 
 

4)  Μουρίνιο και Ρόμα επιστρέφουν... όχι ανανεωμένοι

Το εκκρηκτικό ταπεραμέντο του Ζοζέ Μουρίνιο κάνει οποιοδήποτε πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον. Το αφεντικό της Ρόμα έδωσε ρεσιτάλ την περασμένη σεζόν ξεπερνώντας σε αριθμό καρτών οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της Serie A

Η νέα χρονιά θα τον βρει τιμωρημένο μετά τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος διαιτητή και εκτός του ότι κλήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο των 50 χιλιάδων, θα απουσιάσει για 10 ημέρες από τον πάγκο των «τζιαλορόσι».

Προς έκπληξη όλων, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έκανε προσθήκες στο ρόστερ του και ο σύλλογος δεν δαπάνησε χρήματα για την αγορά κανενός παίκτη παρά μόνο περιορίστηκε σε κάποιους δανεισμούς.

Είναι γνωστό πως τα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, ο Μουρίνιο όμως φαίνεται πως εκτός αυτού δείχνει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους παίκτες που ήδη έχει στη φαρέτρα του, παρά το ότι το 2023 τερμάτισαν έξι θέσεις μακριά από την κορυφή.    
 

5) Σημαντικές προσθήκες στην Ίντερ

Η Ίντερ σίγουρα θέλει να ξεχάσει την χρονιά που πέρασε, μετά την ήττα στον τελικό του Champions League αλλά και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Η εικόνα της ομάδας με το Σιμόνε Ιντζάγκι στον πάγκο της ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με προηγούμενες σεζόν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι «νερατζούρι» θα επαναπαυτούν.

Μπορεί ο πολύτιμος Ονάνα να έφυγε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι προσθήκες στο ρόστερ της όμως είναι αρκετές και θα κάνουν τη διαφορά. Ο Φρατέζι μετά το σήριαλ που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, τελικά συμφώνησε να έρθει στην ομάδα ως δανεικός από τη Σασουόλο. Επιπλέον, θα έχει ενδιαφέρον το να δούμε πως θα ενσωματωθούν οι δύο ακριβότερες μεταγραφές που πραγματοποίησε η ομάδα αυτή την περίοδο, ο Γκόσενς και ο Ασλάνι.   

  

6) Ο φορ της New York City περνάει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για λογαριασμό της Λάτσιο

Μία τεράστια προσθήκη έκανε στο ρόστερ της η Λάτσιο αποκτώντας τον ταλαντούχο επιθετικό της NYCFC, Βαλεντίν Καστεγιάνος.

Γνωστός και ως «Τάτι», ο 24χρονος Αργεντίνος θα είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί που θα έχει στα χέρια του ο Μαουρίτσιο Σάρι μιάς και ο συγκεκριμένος παίκτης έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο MLS. Αποχώρησε από την ομάδα έχοντας 59 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου (Μετά τον Νταβίντ Βίγια).  

Οι «λατσιάλι» την περσινή σεζόν έκαναν την έκπληξη φτάνοντας μία ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας στη Serie A. Υπόσχονται να κάνουν το ίδιο και γιατί όχι και κάτι καλύτερο φέτος.




Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr
   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0