Football Talk

Πέρασαν… 29, το έκαναν τρεις: Ο Γιαννούλης «μιμήθηκε» Μπορμπόκη και Χολέβας και «έγραψε» ιστορία για την Ελλάδα σε αγγλικές πρεμιέρες! (videos)

Πέρασαν… 29, το έκαναν τρεις: Ο Γιαννούλης «μιμήθηκε» Μπορμπόκη και Χολέβας και «έγραψε» ιστορία για την Ελλάδα σε αγγλικές πρεμιέρες! (videos)

Έχει καταλάβει κανένας τι ακριβώς κατάφερε ο Δημήτρης Γιαννούλης με την ασίστ που μοίρασε στην πρεμιέρα της Νόριτς στην Championship; Έγινε ο 3ος Έλληνας που έχει αγωνιστεί στην Premier League και αρχίζει μία σεζόν, στην 1η αγωνιστική, με γκολ ή ασίστ και ο μοναδικός τα τελευταία έξι χρόνια που κάνει κάτι τέτοιο. Ποιοι ήταν οι προηγούμενοι; Ο Βασίλης Μπορμπόκης και ο Χοσέ Χολέβας!

Έχουν αγωνιστεί 29 Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Premier League και σαφώς, ως χώρα, ευελπιστούμε την 30η θέση να καταλάβει ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος αισίως πήρε μεταγραφή στην Κάρντιφ και θα αγωνιστεί μαζί της στην Championship.

Από τους 29 αυτούς ποδοσφαιριστές μας στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχουν διακριθεί πολλοί. Αδιαμφισβήτητα, ο Γιώργος Καραγκούνης με τη Φούλαμ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με την Μπόλτον, ο Νίκος Νταμπίζας με τη Νιούκαστλ, ο Σωτήρης Κυργιάκος με τη Λίβερπουλ και αρκετοί ακόμη, τους οποίους αν αναφέρουμε, σαφώς και θα αδικήσουμε τους υπόλοιπους.

Ας σταθούμε λοιπόν στο στατιστικό ως αριθμό. Ο Δημήτρης Γιαννούλης, πριν από μερικές ώρες, πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Νόριτς. Ξεκινά στην βασική ενδεκάδα, για 3η διαδοχική σεζόν με τα «καναρίνια» στην πρώτη αγωνιστική της εκάστοτε σεζόν και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του, με ανατροπή, απέναντι στη Χαλ.

Με ποιον τρόπο; Μοιράζει την ασίστ της ισοφάρισης για τον Ρόου και αυτομάτως, «γράφει» ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και αν ο ίδιος δεν τον γνωρίζει. Για ποιον λόγο; Διότι γίνεται ο πρώτος εν’ ενεργεία ποδοσφαιριστής της χώρας μας, που ενώ έχει παίξει στην Premier League και εντάσσεται στη λίστα των 29 που αναφέραμε, συμμετέχει σε γκολ στην 1η αγωνιστική μίας αγγλικής Λίγκας, ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Συνολικά μάλιστα, είναι ο τρίτος Έλληνας που πράττει κάτι τέτοιο. Ποιοι ήταν οι δύο προηγούμενοι; Την αρχή έκανε ο Βασίλης Μπορμπόκης, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Αγωνίστηκε ως βασικός απέναντι στη Σουίντον, στην πρεμιέρα της 2ης κατηγορίας και κατέγραψε ασίστ, για να επικρατήσει η ομάδα του με 2-1!

Πέρασαν πολλά χρόνια και συγκεκριμένα… 19, για να επαναληφθεί η ιστορία του Αυγούστου του 1998. Ο Χοσέ Χολέβας το ξανακάνει, με τον Έλληνα μπακ να γίνεται ο μοναδικός ποδοσφαιριστής μας, που έχει πράξει κάτι τέτοιο, σε δύο διαφορετικές σεζόν. Και το 2017, και το 2018!

Η πρώτη περίπτωση μάλιστα έλαβε χώρα απέναντι στη Λίβερπουλ, στην ισοπαλία των δύο ομάδων, με 3-3 στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ».

Ένα χρόνο μετά, κάνει το ίδιο, ακόμη πιο εμφατικά. Με δύο τελικές πάσες, όντας ο πολυτιμότερος στη νίκη της Γουότφορντ με 2-0, επί της Μπράιτον, ξανά εντός έδρας!

Πλέον, 1819 ημέρες μετά, ο Δημήτρης Γιαννούλης συμπληρώνει την τριάδα, όντας ο τρίτος Έλληνας που συμμετέχει σε γκολ, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο, στην 1η αγωνιστική αγγλικής ομάδας, ενώ έχει παίξει και στην Premier League.

Είναι εντυπωσιακό. Φυσικά και είμαστε υπερήφανοι και για τους τρεις. Φυσικά και χαιρόμαστε που μία ιστορία που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1998, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!


Αναλυτικά, οι Έλληνες που έχουν αγωνιστεί στην Premier League:

-Γιώργος Δώνης

-Θοδωρής Ζαγοράκης

-Νίκος Νταμπίζας

-Γιώργος Γεωργιάδης

-Βασίλης Μπορμπόκης

-Στάθης Ταυλαρίδης

-Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

-Στέλιος Γιαννακόπουλος

-Βασίλης Λάκης

-Κωνσταντίνος Χαλκιάς

-Γιάννης Σκοπελίτης

-Γιώργος Σαμαράς

-Φάνης Γκέκας:

-Άγγελος Μπασινάς

-Σωτήρης Κυργιάκος

-Απόστολος Βέλλιος

-Βαγγέλης Μόρας

-Γιώργος Καραγκούνης

-Χάρης Μαυρίας

-Κώστας Μήτρογλου

-Χοσέ Χολέβας

-Ορέστης Καρνέζης

-Κώστας Σταφυλίδης

-Κωνσταντίνος Μαυροπάνος

-Σωκράτης Παπασταθόπουλος

-Κώστας Τσιμίκας

-Χρήστος Τζόλης

-Δημήτρης Γιαννούλης

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0