Football Talk

Βαθμολογία UEFA: Έπεσε στην 20η θέση η Ελλάδα και τώρα… μάχη με Κροατία!

Βαθμολογία UEFA: Έπεσε στην 20η θέση η Ελλάδα και τώρα… μάχη με Κροατία!

Παρά τις νίκες του ΠΑΟΚ και του Άρη, η Κροατία προσπέρασε τη χώρα μας στη βαθμολογία της UEFA. Ιδιαίτερα κρίσιμες πλέον οι αναμετρήσεις της ΑΕΚ και του «Δικέφαλου του Βορρά» με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χάιντουκ Σπλιτ αντίστοιχα.

Το βράδυ της Πέμπτης (03/08) κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ πέρασε με το νικηφόρο 4-1 από την έδρα της Μπεϊτάρ, ενώ ο Άρης επικράτησε στο «Κλ. Βικελίδης» με 1-0 επί της Αραράτ. Έτσι, συνεχίζουν αμφότεροι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Βαθμούς στην Ελλάδα προσέφερε φυσικά και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήρθε ισόπαλος με την Ντνίπρο (01/08, 2-2) και συνεχίζει και εκείνος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Παρά τις νίκες των ελληνικών ομάδων, όμως, η Κροατία προσπέρασε τη χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ριέκα και Όσιγιεκ οδηγούν τους Κροάτες στους 21.150 πόντους, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 20η θέση με 21.025 πόντους.

Η εβδομάδα που ακολουθεί, όπως καταλαβαίνουμε θα είναι… φωτιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρωπαϊκή «μάχη» ρίχνονται επίσης η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, σε Champions League και Europa League αντίστοιχα,

Μάλιστα, η «Ένωση» και ο ΠΑΟΚ τίθενται αντιμέτωποι με δύο κροατικές ομάδες, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Χάιντουκ Σπλιτ, οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ιδίως σε αυτά τα ματς πρόκειται να πέσουν… κορμιά.

Κρίσιμες οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν για την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και μένει να δούμε σε ποια θέση θα μας βρει η ολοκλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0