Football Talk

Άρης - Αραράτ 1-0: Έκανε του... κεφαλιού του ο Φαμπιάνο και τον έστειλε στην Ντιναμό Κιέβου!

Άρης - Αραράτ 1-0: Έκανε του... κεφαλιού του ο Φαμπιάνο και τον έστειλε στην Ντιναμό Κιέβου!
Ο Άρης του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μία άλλη ομάδα, έψαξε το γκολ και παρότι άργησε να το βρει (Φαμπιάνο στο 80' από στημένη φάση), έκαμψε την αντίσταση της φιλότιμης Αραράτ και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Εκεί τον περιμένει η Ντιναμό Κιέβου.
Μία πάλαι ποτέ δύναμη της Σοβιετικής Ένωσης και του ανατολικού μπλοκ κατάφερε να αποκλείσει ο Άρης και... φεύγει για την επόμενη (Ντιναμό Κιέβου). Οι «κίτρινοι» τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς με την Αραράτ, παρόλα αυτά εμφανίστηκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και με το «μαγικό» άγγιγμα του Φαμπιάνο, πήραν την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Europa Conference League.
Το πρώιμο χρονικό διάστημα, τα... βαριά πόδια από την προετοιμασία και η απουσία αγωνιστικού ρυθμού έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Άρη να δυσκολέυεται να παράξει φάσεις. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ζητήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και λίγο έλειψε στο 18' να βρεθούν και πίσω στο σκορ με τη λόμπα του Γένε και το πλασέ του Καστανιέρα.

Οι «κίτρινοι» δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, δεν δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες παρά μόνο κάποιες απειλές από τα φάουλ του Πάλμα. Οι πάικτες του Τερζή πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή, όμως κάπου εκεί τα χαλούσαν και ξόδεψαν το πρώτο ημίχρονο.
5941663.jpg

Η είσοδος του Σαβέιρο αντί του μέτριου για δεύτερο σερί παιχνίδι Μενέντεζ έφερε άλλον... αέρα στις πτέρυγες του Άρη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς οι Θεσσαλονικείς μπήκαν αλλαγμένοι.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ με το... καλημέρα αν το φαλτσαριστό του τελειώμα, με το εξωτερικό, κατέληγε στα δίχτυα. Στο 48' ο Σαβέιρο δημιούργησε τις συνθήκες αυτή τη φορά, γύρισε στον Μορόν όμως εκείνος χωρίς να έχει καλή ισορροπία αστόχησε.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε με τους δυο τους να συνεργάζονται ξανά και τον Ερμάκοφ να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Ισπανού. Ήταν εμφανές πως ο... διακόπτης είχε γυρίσει. Οι «κίτρινοι» ήταν πιο κινητικοί, είχαν διάθεση όμως τους έλειπε ο τρόπος.

Μετά το πρώτο σαρωτικό «κίτρινο» δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, η Αραράτ πάγωσε το ρυθμό και στο 70' παραλίγο να... σοκάρει το «Βικελίδης» με το δυνατό σου του Γένε από μακριά.
5941689.jpg

Ο χρόνος περνούσε «βασανιστικά» μέχρι που εμφανίστηκε ο Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός του Άρη, έδωσε τη λύση κινούμενος στην πλάτη της άμυνας των Αρμενίων και με κεφαλιά από ασίστ του Πάλμα, πέτυχε το «χρυσό» γκολ (80').

Στο 90+2 μάλιστα, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση μετά από ενέργεια και πάλι του Σαβέιρο, όμως καθυστέρησε και έτσι έμεινε το τελικό 1-0 που στέλνει τον Άρη πάνω στη Ντιναμό Κιέβου για τον τρίτο προκριματικό του Conference League.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φερράρι, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Τζούρασεκ (61' Ζούλες), Νταρίντα, Ρουπ (61' Πάβισιτς), Μενέντεζ (46' Σαβέριο), Πάλμα (89' Ματαρρίτα), Μορόν (86' Χριστοδουλόπουλος)

ΑΡΑΡΑΤ (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Γκριγκόριαν (83’ Αμπαρτσουμιάν), Αλεμάο (84’ Χακομπιάν), Μπουένο, Σέιντ, Καστανέιρα (64’ Τέρα), Μουραντιάν, Μποιέρο, Γιένε, Σερομπιάν (65’ Αβανεσιάν), Έζα


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0