Football Talk

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ 1-4: «Παλικαρίσια» πρόκριση στην… κόλαση του Ισραήλ, με 10 παίκτες! (video)

Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ - ΠΑΟΚ 1-4: «Παλικαρίσια» πρόκριση στην… κόλαση του Ισραήλ, με 10 παίκτες! (video)

Τεράστια πρόκριση, με κάθε συνθήκη κατά του, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ επί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 4-1, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο, λόγω της αποβολής του Ντάγκλας Αουγκούστο. Ήρωας για την ομάδα του Λουτσέσκου ο Κοτάρσκι, που απέκρουσε πέναλτι, τρομερή εμφάνιση του Κωνσταντέλια και ο «Δικέφαλος του Βορρά» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League!

Τεράστια νίκη, σπουδαία πρόκριση, πολύ μεγάλη εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ στο Ισραήλ, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 4-1 της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, φτάνοντας στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, σε ένα γήπεδο - κόλαση και σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά από το προβλεπόμενο, εξαιτίας αναρίθμητων καθυστερήσεων;

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ελληνική ομάδα, με τον Γκότλιφ να κάνει δώρο στον ΠΑΟΚ το 1-0. Γύρισε την μπάλα πίσω στο 12’, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήταν… αλλού και ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε από νωρίς.

Η Μπεϊτάρ άργησε να βρει τα πατήματά της και την χαμένη της ψυχολογία, αλλά όταν αυτό συνέβη, το παιχνίδι άνοιξε πολύ. Οι Ισραηλινοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 33ο λεπτό, με τον Φράιντεϊ να αστοχεί με το κεφάλι, ενώ τρία λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ είχε τη στιγμή του για το 2-0, αλλά ο Νάρεϊ δεν τα κατάφερε.

Από εκεί και έπειτα, το παιχνίδι έγινε… κόλαση, με την έδρα να «μιλά» και τον Ντάγκλας Αουγκούστο να κάνει μεγάλο λάθος, για να… καλύψει αυτό του Σβαμπ. Ο τελευταίος γύρισε άσχημα τη μπάλα πίσω, ο Βραζιλιάνος έκανε πέναλτι, πήρε την κόκκινη κάρτα και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Εκεί όμως «μίλησε» η κλάση του Κοτάρσκι, με τον γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας να αποκρούει το πέναλτι του Σούα.

Ο διαιτητής δίνει επτά λεπτά καθυστερήσεις και εκεί τα είδαμε… όλα. Ο ΠΑΟΚ κάνει το 2-0 στο 45ο λεπτό, μετά από υπέροχη συνεργασία των Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας, αλλά δεν καταφέρνει να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Σούα «εξιλεώνεται», καταγράφει την ασίστ και η Μπεϊτάρ μειώνει στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φράιντεϊ.

Οδεύαμε σε ένα ημίχρονο που ο «Δικέφαλος» έπρεπε να αντέξει και εκείνος αποδείχθηκε… παλικάρι. Η γηπεδούχος πίεσε εξαρχής, σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες στο 49’ και το 51’, αλλά η κομβική στιγμή του ματς ήρθε στο 67’.

Ο Σούα σκόραρε από κοντά, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και όλα έδειξαν να… μαυρίζουν για την Μπεϊτάρ. Πίεσε ανορθόδοξα, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα, επωφελήθηκε από το αυτογκόλ του Τόμας στο 92', o Κωνσταντέλιας πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα στο 96', και με το τελικό 4-1, πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Μπεϊτάρ (Γ. Αμπουκασίς): Σίλβα, Μπιτόν, Ντγκανί, Κριφ, Γκότλιβ (45’+4’ Μίχα), Μοροζόφ, Ασκενάζι (56’ Τομάς), Αζάρια (90’ Κάνουκ), Γιόνα (46’ Νικολαέσκου), Σουά, Φράντεϊ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Έκονγκ, Μιχαηλίδης (46’ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (76’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (60’ Σαμάτα).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0