Football Talk

Το background και πως ράγισε το γυαλί Αλεξανδρόπουλου-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας! (video)

Το background και πως ράγισε το γυαλί Αλεξανδρόπουλου-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας! (video)

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα και το BN Sports σκιαγραφεί όλη την πορεία του στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, την σχέση του με τον προπονητή της ομάδας, Ρούμπεν Αμορίμ, και το… κόψιμο του Έλληνα χαφ από την προετοιμασία!

Ο δρόμος της Ελλάδας άνοιξε και πάλι για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του. Ο 21χρονος χαφ μπορεί να αγωνιζόταν μέχρι και πέρσι το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, όμως τίποτα δεν τον απέτρεψε να επιλέξει τον Ολυμπιακό για την συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Όπως φαίνεται η απόφαση του αυτή είναι 100% επαγγελματική, καθώς η αγάπη του για την ομάδα που… ανδρώθηκε ήταν ξεκάθαρη από τα τμήματα υποδομών ακόμα. Σε κάθε περίπτωση παρόλα αυτά, κάθε αθλητής που θα κάνει την διαδρομή από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό ή και ανάποδα θα δεχθεί σίγουρα αποδοκιμασίες, με τους φιλάθλους των ομάδων να κρατάνε… κακία για την συγκεκριμένη προδοσία.

FiQvIgNX0AEjPTb.jpg

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά όμως και ας σκιαγραφήσουμε την πορεία του νεαρού μέσου στην Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Η πρώτη σχέση Παναθηναϊκού με την πορτογαλική ομάδα την περασμένη σεζόν έγινε με αφορμή την αγορά του Αντράζ Σπόραρ, για τον οποίον δαπανήθηκαν 3.5 εκατομμύρια ευρώ στα τέλη του Ιουλίου του 2022.

Ένα μήνα μετά, το δεύτερο αλισβερίσι μεταξύ των δύο πλευρών ήταν γεγονός με τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να μετακομίζει στη Λισσαβόνα, για λογαριασμό της Σπόρτινγκ. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος τόσο από πλευράς Ελλάδας για τον ποδοσφαιριστή που θα… ανοίξει τα φτερά του, όσο και από την πλευρά των Πορτογάλων για το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα. Μάλιστα τα οικονομικά ποσά τα οποία αναφερόντουσαν σχετικά με την ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη, ήταν «αστρονομικά» και έφτασαν μέχρι τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για την ελληνική ομάδα, εισέπραξε 4,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από την πώληση του αθλητή, ενώ παράλληλα διατήρησε και το 30% της αξίας μεταπώλησης του για το μέλλον.

ruben-amorim-sporting-arsenal-2_1.jpg

Ο προπονητής της ομάδας, Ρούμπεν Αμορίμ, αρχικά ήθελε να προστατεύσει τον νεαρό, λόγω της ηλικίας του και να του δώσει χρόνο προσαρμογής και ένταξης στο σύνολο του. Μάλιστα, στα πλάνα του είχε συγκεκριμένη θέση για τον Σωτήρη, τον οποίο δεν πίεζε κατά την προετοιμασία του για να μπορέσει να αποφέρει καρπούς. Ο Πορτογάλος τεχνικός, έδειχνε πίστη στις ικανότητες του Αλεξανδρόπουλου, αλλά κάπου το γυαλί… ράγισε μεταξύ τους.

Με βάση τις πληροφορίες του BN Sports από την Πορτογαλία, μετά το παιχνίδι με την Βαρζίμ (ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Πορτογαλία) στο εγχώριο Κύπελλο τον Οκτώβριο, το οποίο συνοδεύτηκε με τον αποκλεισμό πολύ νωρίς στο… δρόμο του θεσμού, ο προπονητής έριξε αρκετές ευθύνες στον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος είχε ξεκινήσει ως βασικός στην εν λόγω αναμέτρηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο παίκτης δεν εξέλαβε καλά κάποιες κριτικές τις οποίες δέχτηκε από το προπονητικό επιτελείο και οι σχέσεις τους είχαν αρχίσει να οξύνονται από νωρίς!

Αποκορύφωμα φυσικά, ήταν όταν ο Αλεξανδρόπουλος «κόπηκε» από την προετοιμασία της ομάδας στα μισά του περασμένου Ιουλίου και ο ίδιος έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν ήταν επιθυμητός πλέον από την ομάδα. Τους περασμένους μήνες, ενδιαφέρον δήλωσε και η ΑΕΚ για τον ποδοσφαιριστή, όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν. Στα ραντάρ του Ολυμπιακού, δεν άργησε να μπει, ενώ την ίδια ώρα κινούταν και η Κοπεγχάγη για τον παίκτη, δεδομένου πως στην θέση «έχει» υπάρξει κενό από την φυγή του Κάρλος Ζέκα και οι Δανοί είχαν υπόψιν τους τον νεαρό χαφ από την θητεία του στον Παναθηναϊκό ακόμα.

Από μεριάς του παίκτη, δεν υπήρχε επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα και ήθελε να δοκιμαστεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Καμία πρόταση δεν υπήρχε και όσο το καλοκαίρι περνούσε, βλέποντας και όσα γίνονται με την Σπόρτινγκ, ο χρόνος πίεζε και κάπως έτσι αποφάσισε να γυρίσει και να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0