Football Talk

Παναθηναϊκός: Η τελευταία ευρωπαϊκή επιτυχία των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ ήταν κόντρα στη Μάριμπορ (video)

Παναθηναϊκός: Η τελευταία ευρωπαϊκή επιτυχία των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ ήταν κόντρα στη Μάριμπορ (video)

Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ το 2012 είχε θετική έκβαση με το Βιτόλο να… εκτελεί τη Μάριμπορ. Έντεκα χρόνια μετά, το Ολυμπιακό Στάδιο γίνεται και πάλι η έδρα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είτε προκριθεί στους ομίλους του Champions League είτε στου Europa League (9/8).     

Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει ξανά ως έδρα του το Ολυμπιακό Στάδιο στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Έχει περάσει κάτι παραπάνω από μία δεκαετία από τότε που οι «πράσινοι» φιλοξένησαν τελευταία φορά  στο ΟΑΚΑ ένα τέτοιο ματς.  

Στις 22 Νοεμβρίου του 2012 ο ΠΑΟ εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στο Europa League εκείνης της χρονιάς, επικρατώντας με 1-0 επί της Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ.

Το πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν αναμφίβολα ο Βιτόλο, ο οποίος μέσα σε λίγα μόλις λεπτά εκτέλεσε δύο πέναλτι (54’, 67’) με το δεύτερο να καταλήγει εντός εστίας χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η Μάριμπορ έμεινε με δέκα μία ανάσα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Μέγιατς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από χέρι που έκανε στο όριο της μεγάλης περιοχής.

Εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή, οι παίκτες του τότε προπονητή, Χουάν Ραμόν Ρότσα, είχαν το πάνω χέρι στον αγώνα και η αναμέτρηση θα μπορούσε να είχε λήξει με ευρύτερο σκορ, ωστόσο ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν επέτρεψε στον Τοτσέ να διευρύνει το προβάδισμα του «τριφυλλιού» και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-0.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Μαυρίας, Ζέκα, Οβούσου-Αμπέγιε, Σισοκό, Τοτσέ  

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0