Football Talk

Η αγορά του Πινέδα και η ανανέωση του Γκαρσία δείχνουν ότι η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο...

Η αγορά του Πινέδα και η ανανέωση του Γκαρσία δείχνουν ότι η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο...
Όταν αγοράζεις παίκτη με 6 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα λες «όχι» σε πρόταση 21 εκατ. ευρώ για παίκτη σου, τον οποίο εν τέλει ανανεώνεις δείχνεις ως οργανισμός ότι κάτι έχεις κάνει πολύ καλά…

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

HAEKαγόρασε τον MVPτου περσινού πρωταθλήματος, τον Ορμπελίν Πινέδα. Και το βράδυ της Τετάρτης (2/8) ανακοίνωσε και την ανανέωση του συμβολαίου του καλύτερου ή αν θέλετε του πιο απρόβλεπτου και επιδραστικού επιθετικού στην Ελλάδα του Λιβάι Γκαρσία.

Μέχρι το 2028 λοιπόν, υπέγραψε ο Λιβάι. Μακάρι να τον βλέπουμε έως τότε στη χώρα μας. Δύσκολο θα πω εγώ. Αν ο παίκτης κάνει όσα μπορεί στα ματς της Ευρώπης που έρχονται είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα δεχθεί προτάσεις γι’ αυτόν πάνω από 30 εκατ. ευρώ! Τότε εννοείται ούτε το δρόμο θα κόψει στον παίκτη, ούτε κι αυτή θα αφήσει ένα τέτοιο τεράστιο ποσό που θα την εκτοξεύσει κι άλλο. Η ανανέωση του Λιβάι είναι για όλες τις πλευρές ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο παίκτης εννοείται πως θέλει κάποια στιγμή να πάει σε ένα πολύ μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και γερός να είναι θα πάει στο μέλλον. Τούτη τη στιγμή όμως τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια την ΑΕΚ το καλύτερό ήταν αυτό που συνέβη: ανανέωση, αύξηση ετήσιων αποδοχών και ο Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης της Ένωσης να κάνει τη διαφορά και φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δυο λόγια για τον ίδιο τον Γκαρσία: Είναι αρκετά χρόνια πλέον στην ΑΕΚ. Είναι ένα παιδί σοβαρό, μετρημένο, επαγγελματίας, ήσυχος που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Ένα παιδί που ξέρει να εκτιμά και να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Το χαμόγελό του χθες βράδυ όταν πήγε στα γραφεία για υπογραφές είναι αυτό που λέμε «δεν χρειάζονται λόγια, μετράει η εικόνα». Ουδέποτε ο Γκαρσία «πίεσε» την ΑΕΚ να τον παραχωρήσει. Ουδέποτε της έβαλε δύσκολα – όπως στο παρελθόν έχουν κάνει άλλοι παίκτες.

Η ίδια η ΑΕΚ τώρα έδειξε με αυτή την ιστορία το επίπεδο που έχει ανέβει. Ήρθε πρόταση κοντά στα 21 εκατ. ευρώ και είπε «όχι», ενώ είχε ήδη δώσει περίπου 6 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Πινέδα από τη Θέλτα! Οι πολλές σεζόν όπου τα οικονομικά προβλήματα ταλάνιζαν αυτή την ομάδα και έπρεπε να πωληθεί ένας παίκτης ή να μπει σε ομίλους για να επιβιώσει οικονομικά, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

Τώρα η ΑΕΚ του Μελισσανίδη έχει ξανά δικό της γήπεδο, αγοράζει παίκτη δίνοντας 6 εκατ. ευρώ και λέει «όχι» σε πρόταση που της έρχεται για να πουλήσει δικό της παίκτη με 21 εκατ. ευρώ! Το λες και εξέλιξη κι ακόμη είμαστε στην αρχή…

Είναι ξεκάθαρες πλέον οι προτεραιότητες της ΑΕΚ: Πήρε το νταμπλ πέρυσι και στόχος της είναι να συνεχίσει και την αγωνιστική της άνοδο κρατώντας ό,τι καλύτερο διαθέτει στο ρόστερ και το οποίο αναβαθμίζει με στοχευμένες κινήσεις που έγιναν και θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο.

Η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα και να σταθεί όρθια στην Ευρώπη! Λίγη τύχη χρειάζεται και θα τα καταφέρει… Τώρα τα πανηγύρια και από την ανανέωση του Λιβάι τελειώνουν. Προέχουν οι πολύ δύσκολες αναμετρήσεις με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Λίγες μέρες έμειναν για να ζήσουμε ξανά στη Φιλαδέλφεια όμορφες ευρωπαϊκές βραδιές μετά από δύο δεκαετίες!

www.bnsports.gr

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0