Football Talk

Άρσεναλ - Μονακό 1-1: Πολλές αλλαγές, δύο σημαντικές απουσίες και… ισοπαλία υπό το βλέμμα του Βενγκέρ! (video)

Άρσεναλ - Μονακό 1-1: Πολλές αλλαγές, δύο σημαντικές απουσίες και… ισοπαλία υπό το βλέμμα του Βενγκέρ! (video)

Στο τελευταίο φιλικό της Άρσεναλ, πριν από το ματς του Community Shield απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, παρακολουθήσαμε τη… χαρά του ποδοσφαίρου. Αμέτρητες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, πολύ μεγάλες στιγμές και ισοπαλία με 1-1 με τη Μονακό, με τον Έντι Ενκέτια να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, σκοράροντας… επιτέλους, για πρώτη φορά στην προετοιμασία!

Το πρώτο της φιλικό επί αγγλικού εδάφους, αυτό για το καθιερωμένο «Emirates Cup», έδωσε η Άρσεναλ, η οποία υποδέχθηκε τη Μονακό στο «σπίτι» της, σε ένα ματς με πάρα πολύ μεγάλες στιγμές, τεράστιες ευκαιρίες και δύο μόλις γκολ.

Το τελικό 1-1 μάλιστα διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τους «κανονιέρηδες» να βρίσκονται πίσω στο σκορ, χάρη σε ένα… παιδικό λάθος της άμυνάς τους. Ο Μαρτινέλι εκτέθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και ο Φοφανά άνοιξε το σκορ από κοντά, με το κεφάλι, μην αφήνοντας κάποιο περιθώριο αντίδρασης στον Ράμσντεϊλ.

Ο Μικέλ Αρτέτα είχε τοποθετήσει στο αρχικό σχήμα, τόσο τον Ντέκλαν Ράις, όσο και τον Γιούριεν Τίμπερ, με τον Άγγλο να παίζει στο «6» και τον νεοαποκτηθέντα μπακ του Άγιαξ, να καλύπτει τη θέση του αριστερού μπακ, αλλάζοντας μάλιστα δις πλευρά με τον Τακεχίρο Τομιγιάσου.

Η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοσή της πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, απείλησε με τον Ράις και τον Ενκέτια, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε διάστημα ενός λεπτού, αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο Γκανέζος φορ δεν αστόχησε από κοντά.

Ο Μαρτινέλι εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ του 43ου λεπτού και ο Ενκέτια ισοφάρισε από κοντά, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας του.

Μπορεί το σκορ να μην διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες ήταν πολλές. Ο Μπεν Γιεντέρ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην πλάτη του Ράμσντεϊλ στο 49΄, στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης είδε τον Ράμσντεϊλ να «μπλοκάρει» την προσπάθειά του, ενώ Τροσάρ και Έντεγκααρντ, έδωσαν πνοή στην Άρσεναλ μετά τη μία ώρα παιχνιδιού.

Μία υπέροχη μπαλιά του Ζορζίνιο στο 72’ βρήκε τον Βέλγο, αλλά αυτός δεν πάσαρε, τελείωσε μόνος του τη φάση και δεν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ το σουτ του Νορβηγού στη συνέχεια, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το ίδιο συνέβη και με την προσπάθεια του Φάμπιο Βιέιρα στο 78΄, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους και να σηματοδοτεί την δεύτερη φιλική ισοπαλία της Άρσεναλ, μετά το 1-1 με τη Νυρεμβέργη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0