Football Talk

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Ο Σπόραρ απέτρεψε το σοκ και οδήγησε το «τριφύλλι» σε ευρωπαϊκούς ομίλους! (video)

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Ο Σπόραρ απέτρεψε το σοκ και οδήγησε το «τριφύλλι» σε ευρωπαϊκούς ομίλους! (video)
Με επικίνδυνο… σβήσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά με τον Σπόραρ να κάνει τη δουλειά με δυο γκολ, ο Panathinaikosμε το 2-2 (συνολικό 5-3) απέναντι στην Ντνίρπο βρίσκεται επίσημα στους ομίλους του Europa League και θα παλέψει πλέον με την Μαρσέιγ στον 3ο προκριματικό του Champions League!

Στο Κόζιτσε ο Σπόραρ το έκανε στο 10ο λεπτό. Στη Λεωφόρο «χτύπησε» ξανά. Το έκανε 5’ πιο αργά. Πολύ πιο σημαντικό ήταν όταν το έκανε στο 69’. Και όσο γλυκό ήταν το προ εβδομάδας «διπλό», άλλο τόσο… ανακουφιστικό ήταν για τους «πράσινους» το 2-2 του επαναληπτικού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αφού η βραδιά δεν πήγε και πολύ καλά…

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με σοβαρότητα, κοντά τις γραμμές και – τουλάχιστον μέχρι το γκολ – απέφευγε οτιδήποτε σκέφτονταν να φτιάξουν οι Ουκρανοί. Για το πρώτο 20λεπτο, δηλαδή. Η πρ«προειδοποίηση» ήταν ένα σουτ του Βιλένα στο 11ο λεπτό, μετά από τρομερή συνεργασία και μεταβιβάσεις με μία επαφή ανάμεσα στον Ολλανδό, τον Τζούρισιτς, τον Μπερνάρν και τον Σπόραρ. Ο τελευταίος, από παρολίγον δημιουργός εκεί, έγινε «εκτελεστής» αργότερα.

Ο Γέντβαϊ στο 15ο λεπτό απλά έδιωξε την μπάλα από την άμυνα. Τα φάλτσα που πήρε αυτή στον αέρα, έκαναν τον Σλοβένο να κυνηγήσει. Ο τελευταίος αμυντικός και ο Βόλινετς στην εστία τα έκαναν μαντάρα, ο Σπόραρ στόπαρε με το στήθος και από πλάγια δεξιά έκανε την λόμπα για το 1-0 εν μέσω παροξυσμού στη Λεωφόρο.

Η Ντνίπρο σε αυτή την εξέλιξη, αντέδρασε τρομερά σωστά. Και ο Παναθηναϊκός κάπου «χάθηκε» και απέκτησε υπερένταση. Στο 23’, ο Ντόβμπικ από δεξιά στην περιοχή του Μπρινιόλι πέρασε εύκολα τον Μάγκνουσον που είχε λάθος βηματισμό και με χαμηλό πλασέ έγινε το 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Κάτι είχε «χαλάσει» στους «πράσινους» και δεν λειτουργούσε σωστά, με τους Χουάνκαρ και Πέρεθ να γυρίζουν στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους και να ζητούν ψυχραιμία και πιο ήρεμες αντιδράσεις.

Οι Μάγκνουσον και Γέντβαϊ δεν είχαν σωστές συνεννοήσεις στο πρώτο τους παιχνίδι που ξεκινούν μαζί και στο δεύτερο που συνεργάζονται μετά την Σλοβακία. Και ήταν … χαμένοι και στο 40’ όταν η Ντνίπρο κατάφερε να σκοράρει ξανά έχοντας βγάλει αντεπίθεση μετά από λάθος μεταβίβαση του Μάγκνουσον, ωστόσο, υπήρχε χέρι στην εξέλιξη της φάσης και δεν μέτρησε το γκολ. Σημειώνεται πως για τους Ουκρανούς είχε αποχωρήσει αναγκαστικά ο πορτιέρε, Βόλινετς, έπειτα από σύγκρουση με τον Παλάσιος, έπειτα από την οποία δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος… Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν απαραίτητα την ανάπαυλα και πριν ακουστεί το σφύριγμα, είδε την Ντνίπρο να φτάνει κοντά σε δεύτερο γκολ με προβολή του Πάσιτς που έφυγε ψηλά.

Ο Μπρινιόλι κράτησε το σκορ στην ισοπαλία στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, όταν οι Ουκρανοί απλά συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν. Τα προβλήματα παρέμειναν για τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Αδυνατούσαν να προσαρμοστούν στον τρόπο με τον οποίο οι Ουκρανοί δεν είχαν τίποτα να χάσουν και είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Κι αφού στο 52’ ο Σπόραρ δεν πλάσαρε για να βάλει μπροστά τους «πράσινους» από την πάσα πάρε-βάλε του Μαντσίνι, ήρθε η «παγωμάρα». Κεφαλιά και γκολ από τον Σαραπίλ από εκτέλεση κόρνερ, με τον Γεντβάϊ να πηδάει σε άλλο χρόνο και 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Το δίδυμο των Πέρεθ – Βιλένα δεν λειτουργούσε καθόλου στα χαφ και ο Ολλανδός στο 65’ αντικαταστάθηκε από τον Τσόκαϊ. Οι σκέψεις των παικτών για τις τοποθετήσεις κάπου μπλέκονταν. Ο Μπερνάρ είχε πιο κοντά και τον Τζούρισιτς που έκανε κινήσεις αριστερά, βοηθώντας και τον Χουάνκαρ, με τον Μαντσίνι που ήταν πιο φρέσκος να παίρνει μόνος την δεξιά πλευρά. Κι εκείνος στο 69’ άφησε ωραία για τον Τζούρισιτς που πάτησε περιοχή από δεξιά και «σέρβιρε» στον Σπόραρ για το 2-2.

Στο 75’ η Ντνίπρο έμεινε και με παίκτη λιγότερο έπειτα από κάκιστο χτύπημα του Τάντσικ – που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα – στον Χουάνκαρ και τα εναπομείναντα λεπτά ήθελαν απλά σύνεση από τον Παναθηναϊκό, για την επίτευξη του στόχου. Ναι, εξασφαλίστηκαν ευρωπαϊκοί όμιλοι. Όμως, η υπέρβαση κόντρα στην Μαρσέιγ από την επόμενη εβδομάδα, δεν βγαίνει από το μπλοκάκι…

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (66’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (80’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ, Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Ντνίπρο (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Βόλινετς (36’ Κιναρέικιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σαράπι (57’ Σβάτοκ), Καπιένκο (69’ Ταντσίκ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πικαλόνοκ (69’ Κογκούτ), Ρουμπτσίνσκι (69’ Γκουτσούλιακ), Ντόβμπικ.

Κώστας Ζάλιαρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0