Football Talk

Μουντιάλ γυναικών: Τεράστια πρόκριση της Ολλανδίας με «επτάρα» - «Μπλόκαραν» αλλά συνεχίζουν οι ΗΠΑ! (video)

Μουντιάλ γυναικών: Τεράστια πρόκριση της Ολλανδίας με «επτάρα» - «Μπλόκαραν» αλλά συνεχίζουν οι ΗΠΑ! (video)

Απίθανη Ολλανδία, η καλύτερη εμφάνιση ομάδας στο Μουντιάλ γυναικών, συνδυάστηκε και με «πρωτιά» και πρόκριση, μετά την επικράτηση με 7-0 επί του Βιετνάμ. Απεναντίας, οι ΗΠΑ «μπλόκαραν» και αγχώθηκαν, με το τελικό 0-0 με την Πορτογαλία πάντως, να αποδεικνύεται αρκετό για την δεύτερη θέση.

Τι και αν ξεκίνησε την 3η και καθοριστική αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών από την δεύτερη θέση η Ολλανδία; Καμία σχέση δεν διαδραμάτισαν τα προηγούμενα αποτελέσματά της, με τους «οράγιε» να «διαλύουν» με 7-0 το Βιετνάμ και να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η Ολλανδία έδειξε εξαρχής πως θέλει διακαώς την «πρωτιά» και θέλησε μέχρι και το 18ο λεπτό, να έχει διακόψει κάθε λογής συζήτηση, που αφορά τον νικητή της αναμέτρησης.

Σκόραρε με τις Μάρτενς, Σνόις και Μπρουγκτς, για να έρθει η Ρουρντ και να διευρύνει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με την συμπλήρωση 23ων αγωνιστικών λεπτών.

Το σκορ του πρώτου μέρους διεύρυνε η Φαν ντε Ντονκ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τις Μπρουγκτς και Ρουρντ να σκοράρουν και πάλι, στο 57ο και το 83ο λεπτό αντίστοιχα, για το τελικό 7-0.

 

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως λογίζονταν ως το απόλυτο φαβορί του ομίλου, «μπλόκαραν» απέναντι στην Πορτογαλία και έμειναν στο 0-0. Είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν 11 ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε… τρίποντο την υπεροχή τους, με συνέπεια να αγχωθούν και να επιχειρήσουν στο φινάλε να διατηρήσουν το σκορ.

Ο στόχος εν τέλει επετεύχθη, με την Πορτογαλία να ολοκληρώνει το ματς δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια και τις τυπικά φιλοξενούμενες να παίρνουν την πρόκριση, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του ομίλου και στο -2 από την Ολλανδία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0